Σελίδα 107 από 115 ΠρώτηΠρώτη ... 75797105106107108109 ... ΤελευταίαΤελευταία
Εμφάνιση αποτελεσμάτων : 1.061 έως 1.070 από 1143

Νέο Μέλος
    Όνομα
    Παντελής
    Περιοχή
    αΘΉΝΑ

Προεπιλογή

Έχει έχει 😀

Νέο Μέλος
    Όνομα
    Γιώργος
    Περιοχή
    Αθήνα

Προεπιλογή

Καλημέρα σε όλους!

Διάβασα κι εγώ όλο το θέμα από την αρχή, αλλά έχω μπερδευτεί!

Τελικά ποια είναι η ενδεδειγμένη λύση για την επισκευή μητρικών λάπτοπ;
    Preheater+heatgun ή rework/reballing station;

Ο Κώστας (leosedf) επιμένει στην πρώτη λύση με heatgun (αν και δεν μας έχει ανεβάσει ακόμα το βιντεάκι που έλεγε για να δούμε κατά πόσο είναι εφικτό/εύκολο).
    Αναρωτιέμαι όμως αν είναι αποτελεσματική και αποδοτική η λύση αυτή. Εμένα προσωπικά (χωρίς να θέλω να την υποτιμήσω) μου μοιάζει με λίγο στο περίπου!

Μήπως η λύση του rework station είναι πιο εύκολη με μικρότερο failure rate και προφανώς πιο επαγγελματική;

Όποιος έχει την διάθεση, παρακαλώ να μας δώσει τα φώτα του επί του θέματος και ακόμα περισσότερο κάποιος που το κάνει επαγγελματικά αυτό (που προφανώς θα ξέρει καλύτερα).

Ευχαριστώ

Το avatar του χρήστη leosedf
    Συντονιστής
    Όνομα
    Κωνσταντίνος
    Περιοχή
    Θεσσαλονίκη

Προεπιλογή

Εμείς μάστορα είμαστε χομπίστες δεν μπορούμε να εκφέρουμε επαγγελματική γνώμη.

Το τελευταίο μου μηχάνημα είναι ένα σφυρί για reball
    Δεν μιλάω για heatgun αλλά για σταθμό θερμού αέρα χειρός.

Και οι σταθμοί είναι ΟΚ αν ξέρεις πως θα τους χρησιμοποιήσεις, όλη η υπόθεση είναι να μπορείς να καταλαβαίνεις πως λειτουργεί το μηχάνημα σου όποιο και αν είναι και αυτό. Με εξάσκηση θα το καταφέρεις. Σίγουρα ένα μεγαλύτερο μηχάνημα θα σου προσφέρει προφίλ κόλλησης κλπ αλλά οι παράγοντες είναι τόσο διαφορετική σε κάθε κατάσταση (θερμοκρασία περιβάλλοντος, υγρασία, υγρασία πλακέτας κλπ κλπ) που μπορεί ενώ να έχεις σωστό προφίλ να μην καταφέρεις.
    Και εγώ ακόμη που δουλεύω θερμό αέρα από το 2000-2001 αν πάω σε διαφορετικό μηχάνημα θα μου πάρει λίγο χρόνο μέχρι να προσαρμοστώ στο άλλο.

Λεφτά να έχεις και θα βρεις λύση, απλά στην εποχή μας έχουν πέσει οι τιμές αλλά έχει πέσει λίγο και η ποιότητα, οι φτηνοί σταθμοί είναι λίγο ότι να ναι.
    900MHz-64GHz

Το avatar του χρήστη windmill82
    Μέλος
    Όνομα
    windmill82
    Περιοχή
    ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

Προεπιλογή

Mε δεδομένο οτι χρησιμοποιεις ενα αξιόπιστο bga rework station ή ενα πολυ καλο ζευγάρι αέρα-preheater , τα καλά αποτελέσματα ερχονται με την εμπειρία. Ο Κωστας 14 χρόνια κανει τέτοιες επισκευές , πλεον κανει reballing και με αναπτήρα .
    Η δική μου αποψη ειναι οτι για επαγγελματικη χρήση ειναι προτιμότερο να διαλέξεις ενα σταθμό , αλλα προσοχή γιατι παιζουν στην αγορά διφοροι κινέζικοι της κακιας ωρας. Οι περισσοτεροι απο αυτους υστερούν πολύ στον preheater , δεν μπορουν να δωσουν ομοιομρφα την θερμότητα που χρειάζεται.

5. Ένα μέλος ευχαρίστησε τον windmill82 για αυτό το χρήσιμο μήνυμα:

leosedf (18-04-15)

Μέλος
    Όνομα
    Αλέξανδρος
    Περιοχή
    Αθήνα

Προεπιλογή

Καλησπέρα σε όλους.Θα ήθελα να μου πει κάποιος αν γνωρίζει κάποιο πρόγραμμα για PC για το συγκεκριμένο Temperature Controllers
    Συνημένες Εικόνες Συνημένες Εικόνες

Μέλος
    Όνομα
    Μάνος
    Περιοχή
    Κρήτη

Προεπιλογή

Μια ερωτηση η πανω λαμπα υπερυθρων τι αποσταση πρεπει να εχει απο το bga ?Εχω την elstein rfs80.Καποιο καλο προφιλ για altec pc410 για τον topheater ?

Μέλος
    Όνομα
    Μάνος
    Περιοχή
    Κρήτη

Προεπιλογή

Απαντω απο προηγουμενη απαντηση στο τεραστιο thread...
    2εκ οι κατω λαμπες 5εκ (2+3 του reflector) η πανω.

Το αλλο που θελω τωρα ειναι με ποια τεχνικη κολλαω τα μπιλακια στο bga
    με υπερυθρες με direct heat stencil γιατι με τον αερα φευγουνε μερικα απο τη θεση τους.

Τελικα η elstein rfs80 κανει τελειες αποκολλησεις δεν υπαρχει περιπτωση να φας pads με αυτη την λαμπα.

Νέο Μέλος
    Όνομα
    Γιώργος
    Περιοχή
    Αθήνα

Προεπιλογή

Παράθεση Αρχικό μήνυμα από leosedf Εμφάνιση μηνυμάτων
    Εμείς μάστορα είμαστε χομπίστες δεν μπορούμε να εκφέρουμε επαγγελματική γνώμη.

Το τελευταίο μου μηχάνημα είναι ένα σφυρί για reball
    Δεν μιλάω για heatgun αλλά για σταθμό θερμού αέρα χειρός.

Και οι σταθμοί είναι ΟΚ αν ξέρεις πως θα τους χρησιμοποιήσεις, όλη η υπόθεση είναι να μπορείς να καταλαβαίνεις πως λειτουργεί το μηχάνημα σου όποιο και αν είναι και αυτό. Με εξάσκηση θα το καταφέρεις. Σίγουρα ένα μεγαλύτερο μηχάνημα θα σου προσφέρει προφίλ κόλλησης κλπ αλλά οι παράγοντες είναι τόσο διαφορετική σε κάθε κατάσταση (θερμοκρασία περιβάλλοντος, υγρασία, υγρασία πλακέτας κλπ κλπ) που μπορεί ενώ να έχεις σωστό προφίλ να μην καταφέρεις.
    Και εγώ ακόμη που δουλεύω θερμό αέρα από το 2000-2001 αν πάω σε διαφορετικό μηχάνημα θα μου πάρει λίγο χρόνο μέχρι να προσαρμοστώ στο άλλο.

Λεφτά να έχεις και θα βρεις λύση, απλά στην εποχή μας έχουν πέσει οι τιμές αλλά έχει πέσει λίγο και η ποιότητα, οι φτηνοί σταθμοί είναι λίγο ότι να ναι.
    Ευχαριστώ Κώστα για την απάντηση σου.
    Μπορεί να μην είστε επαγγελματίες αλλά η άποψη σας μετράει, ιδίως όταν κάποιοι όπως εσύ ασχολούνται πάνω από μια δεκαετία στο αντικείμενο!!

Με όσα μου είπες λοιπόν, σκέφτομαι να πάω σε μια λύση ενός σταθμού. Με προβληματίζει όμως αυτό που είπες για το ότι υπάρχουν κάποιοι σταθμοί ότι να 'ναι!
    Μήπως έχεις να μου προτείνεις κάποιες μάρκες που δεν είναι ότι να 'ναι; Ακόμα καλύτερα και κάποιο μοντέλο σε λογικά λεφτά;

Νέο Μέλος
    Όνομα
    Γιώργος
    Περιοχή
    Αθήνα

Προεπιλογή

Παράθεση Αρχικό μήνυμα από windmill82 Εμφάνιση μηνυμάτων
    Mε δεδομένο οτι χρησιμοποιεις ενα αξιόπιστο bga rework station ή ενα πολυ καλο ζευγάρι αέρα-preheater , τα καλά αποτελέσματα ερχονται με την εμπειρία. Ο Κωστας 14 χρόνια κανει τέτοιες επισκευές , πλεον κανει reballing και με αναπτήρα .
    Η δική μου αποψη ειναι οτι για επαγγελματικη χρήση ειναι προτιμότερο να διαλέξεις ενα σταθμό , αλλα προσοχή γιατι παιζουν στην αγορά διφοροι κινέζικοι της κακιας ωρας. Οι περισσοτεροι απο αυτους υστερούν πολύ στον preheater , δεν μπορουν να δωσουν ομοιομρφα την θερμότητα που χρειάζεται.
    Ευχαριστώ windmill82!
    Όπως ανέφερα και παραπάνω μήπως έχεις να μου προτείνεις κάποια μάρκα/μοντέλο σε λογικά λεφτά;

Μέλος
    Όνομα
    Μάνος
    Περιοχή
    Κρήτη

Προεπιλογή

Αποκολληση και κολληση με υπερυθρες ειναι ευκολη...
    Με ποια μεθοδο ομως μπορεις να κανεις απολεσματικο reballing στο bga?
    Με μπιλακια ή παστα? Με αερα ή υπερυθες? Με direct heat stencil ή non direct
    heating stancil?
    Στα direct heat stencils μπορει να μπει παστα κολλησης αντι μπιλακια ?
    Η εμενα μου φαινεται τρομερα δυσκολο ή οντως ειναι δυσκολο και δε λεω αμα σου κατσει αλλα να εχεις παντα επιτυχια σε ολα τα μπιλακια.
    Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη mtzag : 27-04-15 στις 16:26

Σελίδα 107 από 115 ΠρώτηΠρώτη ... 75797105106107108109 ... ΤελευταίαΤελευταία

Δικαιώματα - Επιλογές

• Δημιουργία θεμάτων: Όχι
  • Υποβολή μηνυμάτων: Όχι
  • Σύναψη αρχείων: Όχι
  • Επεξεργασία μηνυμάτων: Όχι
  •  
  • BB code: σε λειτουργία
  • Smilies: σε λειτουργία
  • [IMG]: σε λειτουργία
  • [VIDEO] code is σε λειτουργία