Καλημέρα.
Εδώ και περίπου ένα μήνα παρατήρησα ότι έβλεπα σαν υγρή σκουριά να υπάρχει στο πάτωμα κάτω από το πλυντήριο. Επίσης το πλυντίριο έκανα πιο πολύ θόρυβο και οι στροφές του είχαν μειωθεί. Άνοιξα τα πλαϊνά καπάκια και παρατήρησα ότι προερχόταν από το πλάι (εξωτερική πλευρά) του κάδου, και συγκεκριμένα από το σημείο που βρίσκεται το ρουλεμάν, και η σκουριά "χυνόταν" σιγα σιγά στο πάτωμα.
Το καθάρισα και του έριξα και λίγο αντισκουριακό και το επαναλειτούργησα.
Πριν μία εβδομάδα ξαναπαρατήρησα σκουριά, το άνοιξα και πάλι το ίδιο.
Από διάφορες άλλες δημοσιεύσεις στο forum καθώς και με γενικό ψάξιμο στο διαδίκτυο, κατέληξα ότι προφανώς χρειάζεται αλλαγή το ρουλεμάν (ίσως μαζί με κάποια παρελκόμενά του).
Δυστυχώς δεν έχω καταφέρει να βρω πως θα αφαιρέσω το ρουλεμάν από τον κάδο.
Ότι πληροφορίες έχω βρει αναφέρονται σε πλυντήρια μπροστινής φόρτωσης, ή σε άνω φόρτωσης με διαφορετική στήριξη ίσως από το δικό μου.
Η σκουριά εμφανίζεται στο ρουλεμάν του κάδου από την πλευρά που δεν έχει την τροχαλία.
Εικ.1 Γενική πλαϊνή όψη
Φαίνεται ότι το συγκεκριμένο ρουλεμάν δεν έχει κάποια σχέση με την στήριξη του κάδου (η οποία γίνεται από κάποιο ελατήριο νομίζω από αυτήν την πλευρά).
Έτσι θεωρώ ότι μπορεί να βγει το ρουλεμάν χωρίς να λυθεί ολόκληρος ο κάδος.
Εικ.2 Το αναφερόμενο "έλασμα" το οποίο στηρίζεται με βίδες μόνο στο πλαστικό του κάδου
Φαίνεται ότι το συγκεκριμένο ρουλεμάν δεν έχει κάποια σχέση με την στήριξη του κάδου (η οποία γίνεται από κάποιο ελατήριο νομίζω από αυτήν την πλευρά).
Έτσι θεωρώ ότι μπορεί να βγει το ρουλεμάν χωρίς να λυθεί ολόκληρος ο κάδος.
Εικ.3 & Εικ.4 Κοντινές ματιές στο ρουλεμάν (είναι μετά τον καθαρισμό από την σκουριά)
Όπως φαίνεται από τις φωτογραφίες, υπάρχει ένα έλασμα χάλκινο καταμήκος του κάδου και στην μέση υπάρχει μία τρύπα όπου φαίνεται το ρουλεμάν. Αφαίρεσα όλες τις βίδες του ελάσματος και προσπάθησα να το αφαιρέσω (για να έρθω πιο κοντά στο ρουλεμάν), αλλά δεν τα κατάφερα. Δεν έβαλα και όλη μου την δύναμη φοβούμενος μην κάνω κάποια ζημιά.
Εικ.5 & Εικ.6. Εσωτερικό κάδου και στήριξης ρουλεμάν
Από την μέσα πλευρά του κάδου δεν εμφανίζεται κάποια σκουριά και ούτε στα ρούχα έχει εμφανιστεί κάτι.
Επίσης δεν φαίνεται κάτι που θα μπορούσε να με βοηθήσει στο να βγάλω το ρουλεμάν.
Υποθέτω ότι το ρουλεμάν συγρατείται πάνω στον κάδο με το προαναφερόμενο έλασμα, και φωλιάζει στην εσοχή που φαίνεται από το εσωτερικό του κάδου.
Μήπως έχει κανείς ασχοληθεί με κάτι παρόμοιο ή έχει κάποια ιδέα σχετικά?
Ευχαριστώ πολύ.