Σελίδα 1 από 2 12 ΤελευταίαΤελευταία
Εμφάνιση αποτελεσμάτων : 1 έως 10 από 13

Νέο Μέλος
    Όνομα
    Δημήτρης
    Περιοχή
    Αθήνα

Προεπιλογή αλλαγή ιμάντα σε πλυντήριο Brandt WFE0512K (εμπρόσθια φόρτωση)

Παιδιά καλησπέρα.

Καταρχήν συγχαρητήρια για τη βοήθεια που δίνετε σε όλους μας. Εύχομαι να βοηθήσω κι εγώ στο μέλλον, όπου μπορώ (κυρίως σε ηλεκτρονικά).

Το πρόβλημα που έχω αυτή τη στιγμή με το πλυντήριό μου είναι πως πρέπει να αλλάξω τον ιμάντα του (κάνει τρομερό θόρυβο και ξέρω καλά πως δεν είναι θόρυβος ρουλεμάν) αλλά δεν μπορώ να καταλάβω πώς θα φτάσω εκεί. Το πλυντήριο δεν έχει αφαιρούμενο πίσω κάλυμμα ή έστω πορτάκι (!!!). Στο προηγούμενο πλυντήριό μου (Pitsos) είχα αλλάξει τα πάντα (ιμάντας, λάστιχο κάδου, φυσούνες, ρουλεμάν κάδου) γιατί είχε ολόκληρο αφαιρούμενο κάλυμμα πίσω. Σε αυτό εδώ το @#^%$$ γαλλικό κατασκεύασμα το μόνο που αφαιρείται είναι το επάνω καπάκι (δεν ωφελεί στην περίπτωσή μου) και η πρόσοψη (αυτό κι αν δεν ωφελεί).

Όπως θα δείτε στη φωτογραφία, υπάρχει μια σχισμή στην πίσω πλευρά η οποία δίνει πρόσβαση στη βίδα που στερεώνει την τροχαλία στον άξονα του κάδου. Είναι δυνατόν να πρέπει να βγάλω την τροχαλία για να αντικαταστήσω τον ιμάντα; Και μετά πώς ξαναμπαίνει η τροχαλία; Θα ήθελα τα φώτα σας, αν είναι δυνατόν. Είναι τρελλοί αυτοί οι Γάλλοι!

Ευχαριστώ εκ των προτέρων,
    Δημήτρης

Μέλος
    Όνομα
    Πέτρος
    Περιοχή
    Έβρος

Προεπιλογή

Είναι τρελλοί αυτοί οι Γάλλοι!
    Οι Έλληνες είναι 10πλάσια ποιο τρελοί στις κατασκευές , να σου θύμιζα τα ΙΖΟΛΑ και τα Πίτσος. που ήταν για τα μπάζα.
    Λογικά μπορείς να το αλλάξεις από πάνω . θα χρειαστεί να χώσεις τα χέρια σου βαθιά (αλλά πάντα εκτός ρεύματος η συσκευή).
    θα σπρώξεις αρχικά τον ιμάντα με τα δάκτυλα να βγει λίγο από την επάνω τροχαλία , και θα περιστρέψεις την τροχαλία για να βγει ολόκληρος ο ιμάντας .
    Τον καινούριο ιμάντα . πάλι θα χώσεις τα χέρια σου βαθιά . και πρώτα θα πιάσεις τον ιμάντα από την τροχαλία του μοτέρ και θα πλησιάσεις την μια άκρη του ιμάντα στην επάνω τροχαλία και θα την περιστρέψεις αργά και σταθερά προς την πλευρά που θα καβαλήσει τον ιμάντα .
    Αλλά ...
    πως πρέπει να αλλάξω τον ιμάντα του (κάνει τρομερό θόρυβο και ξέρω καλά πως δεν είναι θόρυβος ρουλεμάν)
    Μπορεί να έχει σπασμένη βάση τυμπάνου (είναι η "σπεσιαλιτέ" των Γάλλων) ή σπασμένη τροχαλία (δεν πολυπιστεύω ότι ένας ιμάντας μπορεί να κάνει τόσο θόρυβο που περιγράφεις) . Τον είδες τον ιμάντα που είναι φθαρμένος? Το μοτέρ γύρισε το και εκείνο να το ακούσεις όταν ελευθερώσεις τον ιμάντα.
    Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη Κυριακίδης : 01-12-14 στις 02:14

Νέο Μέλος
    Όνομα
    Δημήτρης
    Περιοχή
    Αθήνα

Προεπιλογή

Πέτρο, ευχαριστώ πολύ για την απάντηση. Το ότι είναι σίγουρα (έτσι πιστεύω) ο ιμάντας το λέω γιατί ο θόρυβος ακούγεται για λίγο, κάθε φορά που ξεκινάει να περιστρέφεται ο κάδος. Επιπλέον, ο θόρυβος αυτός είναι τρίξιμο που ακούγεται, πως να το πω, σαν το τρίξιμο του δάχτυλου σε καθαρό πιάτο (θυμάται κανείς τη σχετική διαφήμιση από τα 70s με τα πιάτα που "τρίζουν από καθαριότητα" Ελπίζω να μην είναι το σπασμένο τύμπανο που λες.

Η σχισμή γιατί υπάρχει άραγε; Βέβαια, η τροχαλία του μοτέρ φαίνεται (αυτό σαν να υποδεικνύει ότι ισχύει η μέθοδος που πρότεινες) αλλά είναι τόσο στενός ο χώρος! Έλπιζα ότι η σχισμή θα βοηθούσε σε κάτι γιατί για να βάλω χέρι εκεί κάτω μου φαίνεται πως πρέπει να γίνω Τιραμόλα...

Μέλος
    Όνομα
    Πέτρος
    Περιοχή
    Έβρος

Προεπιλογή

Εντάξει καταλάβαμε , τότε είναι ο ιμάντας.
    Η σχισμή γιατί υπάρχει άραγε;
    Πιθανόν για να μπαίνουν ασφάλειες σε περίπτωση μεταφοράς (και τις έχουν αφαιρέσει )

αλλά είναι τόσο στενός ο χώρος! Έλπιζα ότι η σχισμή θα βοηθούσε σε κάτι γιατί για να βάλω χέρι εκεί κάτω μου φαίνεται πως πρέπει να γίνω Τιραμόλα...
    Από κάτω στο πάτωμα είναι και εκεί κλειστό?

Ελπίζω να μην είναι το σπασμένο τύμπανο που λες.
    Όχι , έτσι όπως περιγράφεις.

Νέο Μέλος
    Όνομα
    Δημήτρης
    Περιοχή
    Αθήνα

Προεπιλογή

Όταν έβγαλα τον παλιό ιμάντα έλεγξα και τις δύο τροχαλίες. Γυρίζουν ελεύθερα, χωρίς θόρυβο. Οπότε επιβεβαιώνεται και από εκεί ότι είναι στον ιμάντα το πρόβλημα. Έλα όμως που ο καινούριος που μου έδωσαν είναι ένα νούμερο μεγαλύτερο και γλυστράει! Τους είχα πρότεινα, στο ανταλλακτικατζίδικο, να ψάξουν με το μοντέλο αλλά η βεβαιότητα του ματιού τους τους (με) έφαγε. Προχειρατζήδες.

Προς το παρόν προσπαθώ να ξαναβάλω τον παλιό ιμάντα στη θέση του για να τελειώσω ένα πλύσιμο. Σκέψου ότι εδώ και μισή ώρα παιδεύομαι και δεν μπορώ. Προφανώς θα θέλει τρόπο αλλά δεν μπορώ να φανταστώ τι θα γίνει όταν θα πάω να βάλω σωστό καινούριο ιμάντα. ϊσως χρειάζεται λασκάρισμα η βάση του μοτέρ. Το πάτωμα του πλυντηρίου δεν είναι κλειστό αλλά πρέπει να βρω κάποιον να με βοηθήσει στο αναποδογύρισμα (δεν αντέχει η μέση...). Θα το κάνω αν δεν τα καταφέρω με τον τρόπο που υπέδειξες.

Μέλος
    Όνομα
    Πέτρος
    Περιοχή
    Έβρος

Προεπιλογή

Να πας τον ιμάντα πίσω (τζάμπα τον πήρες) απλός ήθελε να κατεβάσεις λίγο το ρεγουλατόρ (1 βίδα στο μοτέρ) λίγο πιο κάτω , έτσι ώστε να μην τρίζει .

Προς το παρόν προσπαθώ να ξαναβάλω τον παλιό ιμάντα στη θέση του για να τελειώσω ένα πλύσιμο. Σκέψου ότι εδώ και μισή ώρα παιδεύομαι και δεν μπορώ.
    Δεν θέλει αναποδογύρισμα το πλυντήριο ... εμένα π.χ. αν μου δέσεις τα μάτια με μαντήλι , θα στον περάσω τον ιμάντα σε 1 λεπτό. + το ρεγουλάρισμα με τα μάτια δεμένα !

Σημείωση για το ρεγουλάρισμα
    1) Σημείωσε με μαρκαδόρο την ακριβή θέση του αρχικού σημείου που ήταν σφιγμένη η βίδα (ρεγουλατόρ)
    2) Χαλάρωσε αυτήν την βίδα και βγάλε τον ιμάντα ... κατέβασε το ρεγουλατόρ πιο κάτω και ξανασφίξε .
    3) Τέλος βάζεις τον ιμάντα στην θέση του και δοκιμάζεις .
    Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη Κυριακίδης : 01-12-14 στις 22:08

Μέλος
    Όνομα
    Μάκης
    Περιοχή
    Θεσσαλονίκη

Προεπιλογή

Βγάλε μια φωτογραφία το πλυντήριο σου από πλάγια.
    99% δεξιά - αριστερά θα πρέπει να έχει σχισμή σαν να χωρίζει στα δυο. Αν ναι, θα σου πω πως ανοίγει για να κάνεις την δουλειά σου.

Νέο Μέλος
    Όνομα
    Δημήτρης
    Περιοχή
    Αθήνα

Προεπιλογή

Παράθεση Αρχικό μήνυμα από duvdev Εμφάνιση μηνυμάτων
    Βγάλε μια φωτογραφία το πλυντήριο σου από πλάγια.
    99% δεξιά - αριστερά θα πρέπει να έχει σχισμή σαν να χωρίζει στα δυο. Αν ναι, θα σου πω πως ανοίγει για να κάνεις την δουλειά σου.
    Εδώ φαίνεται πως ανοίγει από την πρόσοψη μόνο. Δεν ξέρω τι να πω με αυτή τη σχεδίαση.

Ευχαριστώ και πάλι για την προθυμία σας.Να συμπληρώσω ότι έκανα τη μέση μου ...πέτρα και το ξάπλωσα το πλυντήριο για να δω αν υπάρχει ρεγουλατόρος. Αποτέλεσμα: τζίφος (γαλλικός) .

Το avatar του χρήστη diony
    Μέλος
    Όνομα
    Κωστας
    Περιοχή
    Θεσσαλονικη

Προεπιλογή

πολλά πλυντήρια πλέον δε βάζουν ρεγουλατόρο
    δες εδώ , είναι από άλλη μάρκα μήπως σε βοηθήσει
    https://www.youtube.com/watch?v=yC21q2-eAfI
    Στο δρόμο προς την κορυφή μην ποδοπατάς τους ανθρώπους που θα βρεθούν μπροστά σου. Πάρε τους μαζί σου!

Μέλος
    Όνομα
    Πέτρος
    Περιοχή
    Έβρος

Προεπιλογή

Παράθεση Αρχικό μήνυμα από papadim Εμφάνιση μηνυμάτων
    Εδώ φαίνεται πως ανοίγει από την πρόσοψη μόνο. Δεν ξέρω τι να πω με αυτή τη σχεδίαση.

Ευχαριστώ και πάλι για την προθυμία σας.Να συμπληρώσω ότι έκανα τη μέση μου ...πέτρα και το ξάπλωσα το πλυντήριο για να δω αν υπάρχει ρεγουλατόρος. Αποτέλεσμα: τζίφος (γαλλικός) .
    Μου φαίνεται και που το ξάπλωσες δεν θα μπορέσεις να το βάλεις , και αν δεν έχει ρεγουλατόρ θα πρέπει να βρεις τον ίδιο ιμάντα με βάση τα νούμερα που αναφέρει πάνω σε αυτόν. (εδώ πράγματι είναι "βρώμα" το να μην βάζουν ρεγουλατόρ γιατί σε αναγκάζουν να τρέχεις να βρεις άλλους ιμάντες ενώ ο παλιός μπορεί να πάει για πολύ) άσε που κάποιοι άλλοι (που δεν πιάνουν τα χέρια τους) θα αναγκαστούν να φέρουν "Εξουσιοδοτημένο φοροεισπράκτορα της εταιρίας " για έναν ιμάντα.

Άκου φίλε Δημήτρη ξαναβάλτο στην θέση του και όρθιο .
    1) έχεις ανοικτό το επάνω καπάκι
    2) από επάνω βλέπεις την τροχαλία (την μεγάλη του κάδου) , και πιο κάτω βλέπεις την μικρή τροχαλία του μοτέρ . (βάλε και μια μπαλαντέζα με φως για να βλέπεις καλά.
    3) Κράτα τον ιμάντα με τα 2 χέρια ... κατέβασε τον από πάνω όπως κοιτάς και φρόντισε ο ιμάντας να περάσει κάτω από την μικρή τροχαλία του μοτέρ .
    4) Τέντωσε τώρα τον ιμάντα προς τα πάνω (φροντίζοντας ο ιμάντας που έχεις πιάσει από την μικρή τροχαλία του μοτέρ να μην βγει και το κρατάς τεντωμένο)
    5) και τώρα πλέον έχεις το άνετο , και αυτονόητα πιο κοντινή θέση για την επάνω τροχαλία , ξεκινάς να καβαλάς τον ιμάντα περιστρέφοντας την επάνω τροχαλία ... πανεύκολο και για κλάματα .

Σελίδα 1 από 2 12 ΤελευταίαΤελευταία

Παρόμοια Θέματα

1. [Brandt] Brandt, DWE 400X πλυντήριο πιάτων
    από tatakis στο forum Πλυντήριο
    Απαντήσεις: 5
    Τελευταίο Μήνυμα: 17-06-14, 17:11
  2. [Άλλη] Πλυντήριο άνω φόρτωσης Brandt
    από Ioanna Sideri στο forum Πλυντήριο
    Απαντήσεις: 14
    Τελευταίο Μήνυμα: 20-02-13, 22:32
  3. [Brandt] πλυντήριο Ρούχων Brandt WM601 δεν γυρνάει ο κάδος
    από SDrikos στο forum Πλυντήριο