xaris-c (16-09-14)
η βαση βγαίνει ευκολα ..2 βιδες ειναι ...οσο για το τροφοδοτικο πριν δεν υπηρχε καθολου λογο οτι ο αδερφος μου προσπάθησε καποτε να το φτιαξει και τελικα δεν το εβαλε καθολου μεσα παλι γιατι το κατεστρεψε οποτε ηταν μονοδρομος η αγορα τροφοδοτικου απο ιντερνετ ...οπτικα το τροφοδοτικο δεν μου γεμισε το ματι λογο καποιας οξειδωσης να πω εξωτερικα ..μίλησα με το αλιεχπρεσσ και μου ειπε οτι ελενχθικε πριν το στείλουν και την ρωτησα να μου πει πως το έλεγξαν και θα μου στείλει απαντηση αφου ρωτησει τον τεχνικο της...ρωτησα για board και μου λεει 50 ευρω με αποστολη μαζι αλλα αυτη μου ειπε να δω τεχνικο για να εντοπισουμε το προβλημα ...εγω πως ελενχω το τροφοδοτικο αν το βγαλω εξω τελείως?....ξερω οτι για να δεις το τροφοδοτικο ενος pc βραχυκυκλωνεις δυο απο τισ εξοδους του και παίρνει μπροστα ..εδω κατι τετοιο δεν γίνετε?...οι εικονες ειναι απο το roll feed ...ποια ειναι η ασφαλεια
Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη xaris-c : 16-09-14 στις 20:44
Εγώ πιστεύω ότι το τροφοδοτικό λειτουργεί. Γι αυτό άλλωστε ανάβει και το led. Πριν μερικά χρόνια σε ένα ίδιο plotter που είχα για φτιάξιμο,είχε βραχυκυκλώσει η δίοδος που φαίνεται στη φώτο, και δεν ξεκινούσε. Έκανα τη βλακεία και την έβγαλα εντελώς, και το δοκίμασα χωρίς τη δίοδο. Αποτέλεσμα > κάηκε το δίπλα chip και τελικά άλλαξα όλο τό board. Απ ότι θυμάμαι ήταν 1.5KE....κατι δίοδος. Κοίταξε την μήπως είναι παρόμοια περίπτωση...
Η ασφάλεια είναι το βαρελάκι που γράφει F1 Τ800mA...δε φαίνεται καλά..
xaris-c (16-09-14)
αρχιζω και ξηλώνω ..να φτασω στο board...
![]()
Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη xaris-c : 16-09-14 στις 21:43
οταν το προσπαθισε ο αδερφος μου ειχε κανει μπαμ οταν αλλαξε καποια ασφαλεια και απο τοτε εμεινε ανενεργος...
λοιπον εβγαλα ολα τα πλαστικα ... ως εδω λεσ να προβω στην αγορα του board απο αλιεχπρεσσ ?...μιας και εδω που ρωτησα προχειρα σε εταιρια επισκευης μου ειπε κατι για 330 συν
καμια ιδεα πως μπορω να δω αν λειτουργει το τροφοδοτικο...?δες τε λιγο τισ σκουριες απο το τροφοδοτικο .να το ανοιξω?.
![]()
Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη xaris-c : 16-09-14 στις 21:40
ανοιξα το τροφοδοτικο ...τι να πω απο καμια πλημηρα το πηρανε δεν ξερω...
το θεμα ειναι οτι εμφανισιακα φενεται οτι δεν ειναι λειτουργικο ...ετοιμασα και βιντεο ...δεν ξερω ετσι
ειναι ?......εχω χρονο για dispute sto paypal .αλλα το θεμα ειναι αν φταιει αυτο...και
![]()
Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη xaris-c : 16-09-14 στις 22:50
Δε μπορώ να πω ότι είναι όμορφο αλλά ίσως να λειτουργεί σωστά. Τι τάσεις βγάζει, μέτρησες? Μέτρα και το διοδάκι να δούμε τι λέει....
xaris-c (16-09-14)