Έχω θέμα στο να μετρήσω τα Q9 και Q10 (δυσπρόσιτα). Τα υπόλοιπα είναι ΟΚ. και από ότι βλέπω μάλλον ο C89 είναι καψαλισμένος.
Έχω θέμα στο να μετρήσω τα Q9 και Q10 (δυσπρόσιτα). Τα υπόλοιπα είναι ΟΚ. και από ότι βλέπω μάλλον ο C89 είναι καψαλισμένος.
ναι πράγματι έχει σκάσει και έχει πετάξει και μέταλλο
βγάλτον και χωρίς αυτόν παίζει
Λοιπόν, έβγαλα τον C89 και το λαπτοπ παίζει κανονικά!!
Χρειάζεται να ξαναβάλω; και αν ναι, που τον βρίσκω;
Έχω έναν σκασμό μητρικές παλιές, αν βρώ να βάλω έναν από εκεί;
Μπράβο Δημήτρη που τα κατάφερες και το επισκεύασες με Επιτυχία
και καθόλου να μην βάλεις καμία επίπτωση δεν θα έχεις
δεν μπορείς να βάλεις από άλλες μητρικές απλούστατα διότι δεν γνωρίζεις την χωρητικότητα αυτού που θα αφαιρέσεις αν είναι αυτή που χρειάζεσαι!
στο ίδιο μέγεθος έχει από 0,001μF έως 10μF
είναι φθηνός στο ebay με 6€ απλά να εξακριβωθεί αν είναι 0805 ή λίγο μεγαλύτερος 1210 σε iperial size νομίζω είναι ο πρώτος
μεγαλύτερο πρόβλημα θα έχεις αν αφήσεις το ανεμιστηράκι του με τα χνούδια που έχει παρά να μην βάλεις καθόλου τον πυκνωτή αυτόν.
και πάλι μπράβο![]()
Σκ@τ@!!
Καινούριο σύμπτωμα: Αν βάλω και hdd, ενώ παίρνει ρεύμα και ξεκινάει(η οθόνη όμως δεν δειχνει τίποτα), σβήνει μετά από 4-5 sec. Χωρίς τον δίσκο ποστάρει κανονικά και μένει αναμένο κανονικά μαζί με τα σχετικά μηνύματα(no operating system...)
Όσο για τον C89, έννοούσα να βρώ σχηματικά από τις μητρικές και αν βρω κάποιον να μου ταιριάζει να τον βγάλω.
Μήπως έχει κανένας τα σχηματικά για τις παρακάτω μητρικές, μήπως και βρώ τον πυκνωτή να τον βγάλω?
Μ730 1P-0079500-8040
MBX-160 1P-0071500-6010
Ευχαριστώ
Μέχρι εδώ ήταν τα εύκολα τώρα αρχίζουν τα δύσκολα!
μήπως ο δίσκος που βάζεις έχει πρόβλημα; γυρίζει; ανάβει το LED του; δουλεύει αλλού;
μέτρησες τις τάσεις του στην σελίδα 38;
με USB μπουτάρει; έχεις τέτοιο;![]()
με το τελευταίο που λες δεν ασχολείσαι αν δεν φτιαχτεί ολόκληρο!
Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη UV. : 24-07-14 στις 13:27
Ο δίσκος είναι καινούριος(τον πήρα την Παρασκευή από το e-shop). Εννοείται ότι τον έχω δοκιμάσει και αλλού και δουλεύει. Έκανα δοκιμή και με άλλους δύο.Τελικά μόλις δώσω ρεύμα σβήνει στα δύο sec