Είσαι πολύ δυνατός.
Μια ερώτηση μόνο. Πόση πίεση είχες στον αέρα? Μια φορά που το προσπάθησα προφανώς είχα πολύ πίεση και κυνηγούσα τα smd.....
Είσαι πολύ δυνατός.
Μια ερώτηση μόνο. Πόση πίεση είχες στον αέρα? Μια φορά που το προσπάθησα προφανώς είχα πολύ πίεση και κυνηγούσα τα smd.....
Αναφερόμουν σε κάποιο σημείο μέσα στο video.
Ο αέρας ΧΩΡΙΣ nozzle δεν έχει μεγάλη πίεση (κάπου στο 8-9 το είχα) και απορώ πως σας φεύγουν εξαρτήματα. Αν έχεις κάποια λεπτή μύτη ίσως.
Και πάλι με την πιο λεπτή μύτη δεν μου έχει τύχει να φεύγουν εξαρτήματα (χαμηλώνω λίγο τον αέρα). Σε τόσο μεγάλο τσιπ πάντως βάζω πολύ αέρα για να ζεσταίνω αποδοτικά.
900MHz-64GHz
kostakis8329 (23-06-14)
ετσι οπως ξεκινουσε το βιντεακι leosedf νομιζα θα πεταχτει τιποτα headshot απο call of duty ή counter strike!
παιδια πηρα σημερα μαζι με αλλα 100 εξαρτηματακια και μια τρομπα απο αυτες του χεριου που ρουφανε το καλαι απο την τρυπα.
Απλα εχω την εντυπωση οτι κατι δεν κανω σωστα γιατι μπουκωνει καθε 10 τρυπες και θελει ή να την ανοιξεις ή να βαλεις κατσαβιδακι στη μυτη να την ξεβουλωσεις. οδηγιες δεν ειχε, ειναι φυσιολογικο? Ενταξει δε μπουκωνει τελειως αλλα χανει καπως απορροφητικοτητα.
Ναι είναι φυσικό, γι' αυτό λέμε βαράς τρόμπα όλη μέρα.
900MHz-64GHz
Δημήτρη αν ψάξεις στο youtube έχει πάρα πολλά βιντεάκια για το πως χρησιμοποιείται η τρόμπα.
http://www.youtube.com/watch?v=qJ8kTnOok7s
Τα smd τα ψαχνεις αμα πεσει πανω flux γιατι ξεκολλανε αμα δεν πεσει πανω flux θελουνε παραπανω θερμοκρασια για να λιωσουνε οι κολλησεις
και ετσι φευγουνε πολυ ποιο δυσκολα.
Μηπως καλυτερα ειναι ενα water clean δυνατο flux και μετα να πλυνεις ολη τη πλακετα με αφθονο νερο ?
Στις εργοστασιακες πλακετες σιγουρα water soluble flux βαζουνε και τις πλενουνε μετα το θεμα ειναι ομως ποιο ειναι ακριβως αυτο το flux.
Αναρωτιέμαι πως σκατά σας φεύγουν τα SMD πάνω από την πλακέτα, στο βίντεο μπορείς να δεις στα δεξιά που βάζω flux σκόπιμα.
Τα υδατοδιαλυτά flux προσφέρουν ευκολία σίγουρα, απλά είναι του κώλου. Δεν μπορείς να έχεις και τέλειο flux και τόσο εύκολο στο καθάρισμα.
900MHz-64GHz
ziakosnasos (23-06-14)
Ειχα παθει ενα ατυχημα , παντα καλυπτω ΟΛΗ την πλακετα με τρείς στρώσεις καπτον τεϊπ εκτος της πισω πλευρας του bga και απο την πανω μερια αφηνω λιγο κενο 3 mm απο τα πλαγια του bga να υπαρχει. Σε ενα λαπτοπ με τοση προστασια ενα τσιπακι μνημης της καρτας γραφικων με την βαρυτητα (βρισκοταν απο την κατω μερια κοιταζε το preheater) ξεκολλησε ........
Να υποθεσω το λαθος μου ηταν οτι το εβρασα πολυ ; Τι αλλο;
Αχχχ αυτες οι μνημες πρεπει να τις προσεχουμε ευτυχως που το ανεφερες.......
Ωραιο βιντεο με εξαιρετικο φόκουςπαρεπιπτόντως.
Αν έχεις χρόνο και διάθεση ανεβασε ενα βιντεο με reballing που να το κανεις εσυ ο ίδιος και με τον ανάλογο σχολιασμο!!!!!
Να υπαρχει και ενα ελληνικο reballing βιντεο!!!
┃Γνώσεις ⇛ UNIX~Linux: Αρκετά καλές┃ Προγραμματισμός: Ναί ┃ ┃Αγγλικά: Πολύ καλά┃
┃Λειτουργικό ⇛ Fedora 16@32bit σε ASUS P5LD2-VM┃
┃Προδιαγραφές Desktop ⇛ CPU:Pentium 4@3 GHz 32bit┃Ram: 4-GB ┃
┃GPU :NVIDIA GeForce GT 440 GDDR5 1GB 3200 MHz┃8-ch HD Audio┃
Δεν έχω πολλά stencil για μεγάλα τσίπ, μόνο κινητά πιο πολλά.
Θα δω αν βρω για κάποια altera cyclone που έχω.
900MHz-64GHz
The Professor (10-04-21)
Και κινητα , ό,τι έχεις ανεβασε το!!!
Αμα εχουμε ποικιλια ακομη καλυτερα , να υπαρχουν βιντεο και απο ελληνες .
┃Γνώσεις ⇛ UNIX~Linux: Αρκετά καλές┃ Προγραμματισμός: Ναί ┃ ┃Αγγλικά: Πολύ καλά┃
┃Λειτουργικό ⇛ Fedora 16@32bit σε ASUS P5LD2-VM┃
┃Προδιαγραφές Desktop ⇛ CPU:Pentium 4@3 GHz 32bit┃Ram: 4-GB ┃
┃GPU :NVIDIA GeForce GT 440 GDDR5 1GB 3200 MHz┃8-ch HD Audio┃