Σύμφωνα με τα στοιχεία στην πλακέτα, τα ποδαράκια από αριστερα προς τα δεξιά είναι ground,drain,source. Στην μια 1 και στην άλλη 516. Οπότε οκ και αυτό
Δυσκολεύει το πράγμα. Πρέπει να τσεκάρεις τα υπόλοιπα εξαρτήματα στο πρωτεύον (αντιστάσεις,διόδους) και στην μικρή πλακέτα πίσω από την ψύκτρα του mosfet. Τον πυκνωτή με την κόλλα πίσω από την ψύκτρα που σου έστειλα τον έχεις τσεκάρει;
Επίσης αν θες βάλε την λάμπα (70W-100W) στην θέση της ασφάλειας και άναψε χωρίς την γέφυρα και το mosfet για να σιγουρευτείς ότι έχεις ακόμη βραχυκύκλωμα και δεν βρίσκεται σε αυτά τα 2 εξαρτήματα. Τον 470Μ βάλτον μετά και ξαναδοκίμασε. Επίσης τσεκάρισε το καλώδιο ρεύματος (το ξέρω ότι είναι ελάχιστες οι πιθανότητες) και δες όταν την δένεις μήπως ακουμπάει κάπου η πλακέτα του τροφοδοτικού και σου την γειώνει.
Δεν έχω να προτείνω κάτι άλλο. Εκτός από τα εξαρτήματα (ολοκληρωμένο και κάποιες smd zener που μπορεί να υπάρχουν στην μικρή πλακέτα) πίσω από την ψύκτρα του fet. Αλλά είναι πολύ λεπτοδουλειά. Αν είναι εκεί, δεν σε συμφέρει πιστεύω να ασχοληθείς. Ας σου πουν γνώμη και οι πιο έμπειροι.
Πριν πας στο μικρό πλακετάκι τσεκάρισε και αυτά που σου έχω σε κύκλο και τέλος το optocoupler.
Δοκίμασε να αλλάξεις και τον πυκνωτή φίλτρου μήπως τελικά φταίει αυτός.
Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη vp74 : 12-06-14 στις 00:08
Βαγγέλη ειλικρινά ευχαριστώ που ασχολείσαι και τέτοια ώρα.
Το thermistor το βρίσκω καλό(όσο ζεσταίνεται πεφτει η αντίσταση).
Τον πυκνωτή θα τον αλλάξω αύριο.
Το optocoupler πως το ελέγχω? Ποιος είναι ο πυκνωτής φίλτρου?
Επειδή δεν νομίζω να βρω εδώ στην Κοζάνη τον 470Μ, θα παραγγείλω και τους υπόλοιπους για να τους αλλάξω.
Ο λόγος που ασχολούμαι τόσο και ίσως να ψάξω και την πλακέτα( ελπίζω με την βοήθειά σου ή και άλλων) είναι για τον λόγο ότι θέλω να ασχοληθώ με τις οθόνες(επισκευή).
Έχω άλλες 6-7 με πρόβλημα τις οποίες δεν τις έχω ανοίξει να δω τι έχουν.
Έπιασες κ εσύ την πιο δύσκολη απ'όλες. :P
Οι άλλες που έχεις (αν έχεις καμμιά LG) ποιες είναι;
Έχεις και καμμία 1919s μήπως πάρεις το τροφοδοτικό και τελειώνεις μια και καλή με αυτήν;
Συνήθως οι 2242 2243 χρησιμοποιούν μόνο τα 5V που στέλνουν στην mainboard.
Αυτό θα το διαπιστώσεις στην φύσα της mainboard (θα λείπει το καλώδιο των 22V).
Σου λέω να την αφήσεις διότι δεν γνωρίζεις και το panel σε τι κατάσταση είναι και μπορεί να δίνεις χρήματα και τελικά να έχει κ άλλο πρόβλημα.
Αν έχεις όμως άλλες lG μπορείς να δοκιμάσεις με τράμπα τροφοδοτικών (από 1919S) και αν κάθεται ακριβώς στο σασί της 2243 το χώνεις και τελείωσες.
Και αργότερα φτιάχνεις κ αυτό.
Όταν έχω πολλές αυτό κάνω μόλις βρω τα δύσκολα.
Και επίσης όταν καταφέρεις την μια να είναι έτοιμη και να λειτουργεί, έχεις παραπάνω όρεξη να προχωρήσεις στην επόμενη.
Επίσης μην ασχοληθείς ταυτόχρονα με 2 επισκευές μαζί (πχ ps2) γιατί θα χάσεις την μπάλα και εκτός του ότι δεν θα κοιμάσαι (αποδεδειγμένο από εμένα), δεν θα έχεις και την απαραίτητη όρεξη και καθαρό μυαλό να συγκεντρωθείς.
Ο πυκνωτής φίλτρου είναι ο μεγάλος μαύρος οριζόντιος που σου είπα να μετρήσεις αν έχει τάση.
Το optocoupler θα βρεις μέθοδο στο inet. "Optocoupler test with multimeter".
px http://www.androiderode.com/how-to-test-opto-coupler/
Να κοιτάς πάντα τα datasheets στα εξαρτήματα που θες να testάρεις.
Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη vp74 : 12-06-14 στις 02:44
ώρε φίλε, είσαι και συ νυχτοπούλι.
Όχι δεν έχω άλλη LG και οι άλλες είναι πολύ παλιότερα μοντέλα. Η πιο καινούρια που έχω είναι Samsung Syncmaster 943NW και μία Syncmaster 940N, και οι δύο με χαλασμένο πάνελ.
Ευχαριστώ για την συμβουλή σου(και έχεις δίκιο) απλά αφού δεν είχα άλλα υλικά(και ύπνο!!) είπα να κάνω κάτι απλό(καθαρισμό PS2).
Πάντως τον 470Μ τον βρήκα από ένα άλλο τροφοδοτικό που είχα στην άκρη, από οθόνη με σπασμένο πάνελ. Παραγγέλνω και τα υπόλοιπα και ξαναστέλνω μήνυμα.
Ειλικρινά ευχαριστώ για την όρεξη και την υπομονή σου να ασχοληθείς μαζί μου.
Υπάρχει περίπτωση να φταίει κάτι από το δευτερεύον και να μου τα καίει?
Γιατί όχι; Aν είχες βάλει την λάμπα όμως θα το έβρισκες πιο γρήγορα.![]()
Αν βγάλεις πχ τον μετασχηματιστή και δεν έχεις βραχυκύκλωμα πλέον, δεν θα ήταν λογικά στο δευτερεύον;
Βάλε τη λαμπίτσα κ ας μην την έχεις σε εκτίμηση. Βοηθάει.