Σελίδα 1 από 2 12 ΤελευταίαΤελευταία
Εμφάνιση αποτελεσμάτων : 1 έως 10 από 41

Hybrid View

Προηγούμενο μήνυμα Προηγούμενο μήνυμα   Επόμενο Μήνυμα Επόμενο Μήνυμα
    Το avatar του χρήστη Αποστόλης1
    Μέλος
    Όνομα
    Αποστόλης
    Περιοχή
    Άγονη γραμμή. https:// Αιγαίο/Κάρπαθος

Προεπιλογή

Ξεσκόνιστη και βγάλε καμια φωτο

Το avatar του χρήστη eleCtroAsxetos
    Μέλος
    Όνομα
    Δημητρης
    Περιοχή
    Ηράκλειο

Προεπιλογή

Παράθεση Αρχικό μήνυμα από Αποστόλης1 Εμφάνιση μηνυμάτων
    Ξεσκόνιστη και βγάλε καμια φωτο
    http://s395.photobucket.com/user/djk...show/philips14

εβαλα ενα slideshow γιατι εβγαινε η απαντηση σεντονι με τοσες φωτο.
    δεν ηξερα πως μπαινει thumbnail ή spoiler.

φαινεται στις φωτο η περιοχη το τροφοδοτικου αν το λενε ετσι και οι γυρω μεγαλης χωρητικοτητας πυκνωτες. φαινεται σε αλλη φωτο και ο διακοπτης ον οφ. και σε αλλη φωτο φαινεται η αριστερα μερια της πλακετας με τα ολοκληρωμενα (χωριζεται με ενα προστατευτικο απο τη μερια του τροφοδοτικου) και φαινεται και η πλακετα της λαμπας της οθονης.

ευχαριστω

Μέλος
    Όνομα
    Αποστόλης
    Περιοχή

Προεπιλογή

Προσοχή το σασσί σκοτώνει.

Εκτός ρεύματος μέτρα το 7422 BUT11 αν δεν δείχνει καλό , βγάλτο και μέτρα το εκτός

Το avatar του χρήστη G.POL
    Μέλος
    Όνομα
    Γιωργος
    Περιοχή
    ΤΡΙΠΟΛΗ

Προεπιλογή

Αλλαξε και τον πυκνωτη (γαλαζιο ορθογωνιο) που βρισκεται διπλα απο τον μ/σ υψηλης τασης
    g.pol

Μέλος
    Όνομα
    Γιώργος
    Περιοχή
    Θεσσαλονίκη

Προεπιλογή

Εγώ πάλι θα άλλαζα τον μικρό μπλέ πυκνωτή που βρίσκεται δίπλα στο τρανζίστορ υψηλής και τίποτα άλλο.

Μέλος
    Όνομα
    Δημητρης
    Περιοχή
    Ηράκλειο

Προεπιλογή

παιδια

ο πυκνωτης ειναι ο γαλαζιο ο ορθογωνιος ή ο διπλα ο μικρος που φαινεται και να εχει φθορα...

επισης να με συγχωρειτε που σας ταλαιπωρω αλλα δε μπορω να εντοπισω το στοιχειο 7422 but11. πως τα ελεγχουμε αν μπορειτε να βοηθησετε με continuity στο πολυμετρο? δυστυχως δεν εχω δυνατοτητα να μετρησω πυκνωτες παρα μονο με ενα εμμεσο τροπο που βρηκα στο ιντερνετ, δηλαδη με resistance στο μαξιμουμ και να παρατηρησω την ενδειξη να πεφτει στο 0.
    Συνημένες Εικόνες Συνημένες Εικόνες

Μέλος
    Όνομα
    Δημητρης
    Περιοχή
    Ηράκλειο

Προεπιλογή

Παράθεση Αρχικό μήνυμα από Αποστόλης1 Εμφάνιση μηνυμάτων
    Προσοχή το σασσί σκοτώνει.

Εκτός ρεύματος μέτρα το 7422 BUT11 αν δεν δείχνει καλό , βγάλτο και μέτρα το εκτός
    Αποστόλη βρήκα τελικά το στοιχειο που μου ειπες. Ηταν κρυμμενο πισω απο ενα ελασμα στηριξης και δε φαινοταν ο κωδικος. σημερα που το εψαξα πριν λιγο που ειχα χρονο με φακο το βρηκα.

επισης διπλα ειναι και ο πυκνωτης που μου αναφερατε και ειχε και το μαυρισματακι στην πανω πλευρα.
    Γενικα δεν ειμαι ειδημων στα ηλεκτρονικα αλλα προσπαθω να μαθαινω και οτι βγει. δε θελω να σας κουρασω.

Βρηκα και το service manual της L6 πλακετας της philips.
    αν καποιος το χρειαστει και τυχει να βρει αυτο το θεμα το εγχειριδιο με τα σχηματικα ειναι εδω

Τωρα. ο πυκνωτης ο μικρος γαλαζιος φαινεται σωστος. Δεν εχω καπασιτομετρο αλλα αγει και ακαριαια μηδενιζει τιμη. δε μπορω να κανω κατι αλλο.
    Τωρα οσον αφορα το τρανζιστορ. Ειδα στο σχηματικο οτι ειναι απλο τρανζιστορ ισχυος οχι mosfet ευτυχως γιατι δε θα μπορουσα να το ελεγξω. Βρηκα ενα τροπο στο ιντερνετ οπου μετρας με πολυμετρο αντιστασεις στα ποδαρακια.

Μετρησα εβαλα το πολυμετρο στα 2000κ αλλα οι ενδειξεις ηταν πολυ μικρες οποτε το εβαλα στα 1000Ω. και δε μου φαινεται καθολου σωστο. Αγει οπως και αν το μετρησα.
    Emit-Base εβγαλε 747Ω και με τις δυο πολικοτητες
    Εmit-S εβγαλε 465 Ω και με με τις δυο πολικοτητες
    Base-S εβγαλε 285Ω και με τις δυο πολικοτητες. δεν το αφαιρεσα ομως...Επειδη ο χρονος μου ειναι περιορισμενος αυτα μπορεσα να κανω. Αν το αφαιρεσω δεν εχω vacuum και τετοια. Θα το κοψω χαμηλα και μετα αν χρειαστει να βαλω καινουργια θα αφαιρεσω τα ποδαρακια 1-1 απο την πλακετα με το κολλητηρι. δε μπορω να σκεφτω αλλο τροπο να βγαλω και τα 3 ποδαρακια ταυτοχρονα γιατι φοβαμαι και θα στρεσαρω πολυ θερμικα την πλακετα.

Βρηκα ανταλλακτικο στο ebay αλλα με ανησυχει οτι ενω το μοντελο ειναι ιδιο οι κωδικοι με τα μικρα γραμματακια απο κατω διαφερουν. το ιδιο με τον ιδιο κωδικο δε μπορω να το βρω.

Επισης με ανησυχει οτι καπιοι πυκνωτες στην πλακετα που τους μετρησα αντισταση, αγουν αλλα δε μηδενιζουν μετα...Δεν ξερω

Σας ευχαριστω
    Συνημένες Εικόνες Συνημένες Εικόνες
    • Τύπος Αρχείου: jpg board.jpg (40,4 KB, 84 εμφανίσεις)

Μέλος
    Όνομα
    Γιώργος
    Περιοχή
    Θεσσαλονίκη

Προεπιλογή

Βγάλε από επάνω τον μικρό πυκνωτή και άναψε την τηλεόραση.Αν σου ξεκινήσει (το πιο πιθανό) βάζεις καινούργιο.

Μέλος
    Όνομα
    Δημητρης
    Περιοχή
    Ηράκλειο

Προεπιλογή

Παράθεση Αρχικό μήνυμα από tsalik Εμφάνιση μηνυμάτων
    Βγάλε από επάνω τον μικρό πυκνωτή και άναψε την τηλεόραση.Αν σου ξεκινήσει (το πιο πιθανό) βάζεις καινούργιο.
    οπως ειπες. αφαιρεσα με το κολλητιρι το ενα ποδαρακι του γαλαζιου πυκνωτη. (ετσι οποτε θελω τωρα το ξαναβαζω χωρις κοπο).

και η τηλεοραση δουλεψε οπως ειπες! εδειξε χιονια βεβαια αλλα ηθελα να την κλεισω αμεσως φοβαμει την πλακετα. περνω τρανζιστορ τωρα Ε?

αυτο ειναι ιδιο?

Μέλος
    Όνομα
    Αποστόλης
    Περιοχή

Προεπιλογή

Άλλαξε μόνο τον πυκνωτή και βλέπεις, δεν χρειάζεσαι ebay αν χρειαστείς και το τρζ.

Σελίδα 1 από 2 12 ΤελευταίαΤελευταία

Δικαιώματα - Επιλογές

• Δημιουργία θεμάτων: Όχι
  • Υποβολή μηνυμάτων: Όχι
  • Σύναψη αρχείων: Όχι
  • Επεξεργασία μηνυμάτων: Όχι
  •  
  • BB code: σε λειτουργία
  • Smilies: σε λειτουργία
  • [IMG]: σε λειτουργία
  • [VIDEO] code is σε λειτουργία
  • HTML: εκτός λειτουργίας