Δεν εχω δει laptop το οποιο δεν αναβει καν να θελει reflow στην καρτα γραφικων.Εκτος και εαν εννοεις σε ολη την motherboard.
Σε ευχαριστω για την απαντηση σου.
Δεν εχω δει laptop το οποιο δεν αναβει καν να θελει reflow στην καρτα γραφικων.Εκτος και εαν εννοεις σε ολη την motherboard.
Σε ευχαριστω για την απαντηση σου.
εγω ενοούσα να βγάλεις πυκνωτές και να τη βάλεις στο φούρνο όλη τη μητρική,έχω ακουσει ότι πιάνει ...ωστόσο οι γνωσεις μου είναι πολύ περιορισμένες επομένως δε μπορώ να σε βοηθήσω
Πιστεύω ότι είναι βραχυκυκλωμένο το motherboard. Πιθανώς δεν έβαλες καλά την καλωδιοταινία της οθόνης και να βραχυκύκλωσες της επαφές του lvds με αποτέλεσμα να δημιουργήσεις το πρόβλημα. Ψάξε πρώτα εάν οι voltage regulators είναι εντάξει.
Ωραια , αρα μαλλον βρηκαμε το προβλημα!Ειμαι αρχαριος σε chip level επισκευες.Που βρισκεται το voltage regulator και ποσο πρεπει να ειναι?
Σας ευχαριστω πολυ ολους!
Είπα voltage regulators όχι regulator. Πες μου την έκδοση της μητρικής (πιθανών UM3/UM6 ή UM3B/UM6B) για να σου στείλω το σχηματικό. Στην πρώτη έχει ξεχωριστή ATI GPU στην δεύτερη ο graphics controller είναι στο southbridge.
Ο Κωνσταντίνος (leosedf) έχει δίκιο διότι εάν έχει πρόβλημα η gpu ή το northbridge - southbridge (εξαρτάται από τον επεξεργαστή) σταματάει η διαδικασία εκκίνησης γιατί κάποιο signal δεν φτάνει εκεί που πρέπει.
Τις περισσότερες φορές θα έλεγα ότι έχεις short, επομένως καταλήγεις σε reballing.
Σε ευχαριστω πολυ atsio!
Δηλαδη γινεται να εχει ενα λαπτοπ αρχικο προβλημα σπασμενη οθονη και επειδη βραχυκυκλωσε η καλωδιοταινια να θελει reballing η Gpu?
DELL Inspiron 1564 Laptop Motherboard Intel HM55 skt 989 DDR3
Πρέπει να σε μπέρδεψα.
Το τελευταίο μου μήνυμα είχε σχέση με το απάντηση του Κωνσταντίνου στο μήνυμα του Γιάννη - nextforbest, ότι, ναι μπορεί να χρειάζεται reflow εάν δεν ξεκινάει ο υπολογιστής εξηγώντας του τι μπορεί να συμβαίνει.
Δεν είχε σχέση με το πρόβλημά σου που κάηκε η καλωδιοταινία σου. (Βέβαια εάν είναι και συγκυρία στην δικιά σου περίπτωση να χτύπησε η GPU την ίδια εποχή που άλλαζες καλωδιοταινίες - χωρίς να έχει σχέση με την αλλαγή -, αυτό δεν το ξέρεις εάν δεν ελέγξεις το κύκλωμα να δεις που είναι το short)
Το μοντέλλο της μητρικής πρέπει να το γράφει πάνω στα αυτοκόλλητα στο dimm slot ή κάτω από την μαύρη προστατευτική teflon ταινία στο dimm slot (πρέπει να την ξεκολλήσεις) και να είναι κάτι σαν DA0UM3MB8E0.