Σελίδα 1 από 2 12 ΤελευταίαΤελευταία
Εμφάνιση αποτελεσμάτων : 1 έως 10 από 12
    Το avatar του χρήστη Arnoldone
    Νέο Μέλος
    Όνομα
    Χάρης
    Περιοχή
    Αθήνα

Προεπιλογή FUJITSU SIEMENS AMILO 2550 dc jack

Το συγκεκριμένο το δούλευε φίλος και για να δουλεύει πίεζε κάθε φορά το βύσμα της τροφοδοσίας, πάνω στο jack της μητρικής, για να κάνει επαφή, με αποτέλεσμα να το πάρει στα χέρια και το λαπτοπ τώρα να μην ανοίγει καθόλου...Η έξοδος του τροφοδοτικού βγάζει 20,3 Volt .Όταν συνδέω το βύσμα του τροφοδοτικού στο jack της μητρικής κάνει σπινθηρα και το buzzer του τροφοδοτικού σφυρίζει επανελλειμένα, σβήνωντας και το πράσσινο ενδεικτικό led που βρίσκεται επάνω στο τροφοδοτικό.(νομίζω οτι είναι ένδειξη βραχυκυκλώματος )..

Τώρα αφού έφτασα στη κάτω πλευρά της μητρικής είδα οτι έχει μαυρίσει το ενα ποδαράκι του jack στη κάτω πλευρά της μητρικής. Έξυσα λίγο τη πίστα περιμετρικά και το ξανακόλησα περιμετρικά ...

Όμως εξακολουθεί να κάνει τα ίδια , και ήθελα να ρωτήσω αν υπάρχει περίπτωση να είναι το ίδιο το jack βραχυκλωμένο εσωτερικά ;; Γιατί όταν ελέγχω για συνέχεια με το ωμώμετρο στο + και το - πάνω στο jack της μητρικής φαίνεται πως όλα τα ποδαρακιά μεταξύ τους έχουν συνεχεια ! Επίσης τάσεις δεν έρχονται μετά το jack πρός τη μητρική.

Επειδή βλέπω οτι η smd ασφάλεια είναι 5Α και ωμικά μου δείχνει 0.04 ωμ νομίζω πως είναι οκ πάνω στη μητρική μετά το jack .

Ευχαριστώ πολύ εκ των προτέρων για την όποια βοήθεια !
    Το πρώτο ψέμα φέρνει το Δεύτερο και γίνεται τρόπος, τα ψέματα οδηγούν στο λάθος,το λάθος δικαιολογείται πάλι με ψέματα,η ανθρώπινη επικοινωνία υποφέρει καθημερινά απο τα ψέματα,Οι μηχανές θα μπορούσαν να συννενοηθούν αν έλεγαν ψέματα μεταξύ τους;Τελικά το Ψέμα είναι η Αλήθεια , ή η Αλήθεια το Ψέμα;

Νέο Μέλος
    Όνομα
    Γιαννης
    Περιοχή
    Πατρα

Προεπιλογή

Προφανως υπαρχει βραχηκυκλωμα, για να το διαπιστωσεις πρεπει να ξεκολησεις την υποδοχη, ξαναμετρας και βλεπεις τι φταιει.

3. Ένα μέλος ευχαρίστησε τον progressive1908 για αυτό το χρήσιμο μήνυμα:

Arnoldone (25-09-13)

Το avatar του χρήστη JOUN
    Μέλος
    Όνομα
    Γιωργος
    Περιοχή
    Σταυρός Θεσσαλονίκης

Προεπιλογή

http://www.ebay.com/sch/?_nkw=FUJITS...128&mfe=search
    Αλλαξε το και ασε τις δοκιμες γιατι μπορει να καψεις κατι παραμεσα.
    Ηλεκτρολόγος Μηχανικός Τ.Ε

5. Ένα μέλος ευχαρίστησε τον JOUN για αυτό το χρήσιμο μήνυμα:

Arnoldone (25-09-13)

Μέλος
    Όνομα
    παναγιωτης
    Περιοχή
    καλλιθεα

Προεπιλογή

δεν εχει παθει κατι το φορητο αλλα αν συνεχισεις ετσι θα παθει χρειαζεται αμεσα αλλαγη το βυσμα τροφοδοσιας και αν συνεχισεις ετσι μαλλον θα καψεις και το τροφοδοτικο

7. 2 μέλη ευχαρίστησαν τον p270 για αυτό το χρήσιμο μήνυμα:

Arnoldone (25-09-13), manos_3 (25-09-13)

Νέο Μέλος
    Όνομα
    Χάρης
    Περιοχή
    Αθήνα

Προεπιλογή

Ευχαριστώ πολύ "παιδιά" για τις απαντήσεις σας , θα κοιτάξω αύριο να δω απο που θα αγοράσω ένα ... κανα 2 μαγαζιά on line μου είπαν οτι δεν πουλάνε το ανταλλακτικό μόνο του για να το αγοράσω, γενικά μου λένε για 85€ πάει η επισκευή του jack και μου κάνει λίγο εντύπωση η τιμή, αλλά μάλλον αυτές είναι οι τιμές που παίζουν τώρα ...Τέσπα μόλις βρώ ένα και το βάλω επάνω θα σας ενημερώσω για το αν "άναβουν τα φώτα του"
    Το πρώτο ψέμα φέρνει το Δεύτερο και γίνεται τρόπος, τα ψέματα οδηγούν στο λάθος,το λάθος δικαιολογείται πάλι με ψέματα,η ανθρώπινη επικοινωνία υποφέρει καθημερινά απο τα ψέματα,Οι μηχανές θα μπορούσαν να συννενοηθούν αν έλεγαν ψέματα μεταξύ τους;Τελικά το Ψέμα είναι η Αλήθεια , ή η Αλήθεια το Ψέμα;

Νέο Μέλος
    Όνομα
    Χάρης
    Περιοχή
    Αθήνα

Προεπιλογή

DSC03941.jpgDSC04070.jpgDSC03918.jpg

Τελικά το βύσμα είναι μια χαρά το πρόβλημα είναι οτι έχει αρπάξει το pcb εσωτερικά στο ποδαράκι του jack πάνω στη πλακέτα και χρειάζεται "καθάρισμα" για να ανοίξει πάλι ...
    να το κόψω με dremel , ή δε θα γίνει δουλειά ; το είχα αφήσει λίγο στην άκρη αλλά επειδή είναι φίλου πρέπει να το προχωρήσω ... μου το ξεκαθάρισε λεφτά δεν υπάρχουν για καινούργια μητρική ... έτσι σκέφτομαι να προχωρήσω στο να καθαρίσω τη πληγή, αλλά το θέμα είναι με τι και μέχρι που θα φτάσει το νυστέρι...;;; κόκκαλο
    Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη Arnoldone : 18-10-13 στις 21:52 Αιτία: συμπληρωματικά στοιχεία σε σχέση με το προηγούμενο post

Το avatar του χρήστη takisegio
    Μέλος
    Όνομα
    Παναγιώτης
    Περιοχή
    Αιγιο

Προεπιλογή

ανξερεις που ειναι ο κομμενοσ διαδρομος στη πλακετα καντο με γεφυρωμα-διαφορετικα θα γινει χειροτερο

11. Ένα μέλος ευχαρίστησε τον takisegio για αυτό το χρήσιμο μήνυμα:

Arnoldone (27-10-13)

Νέο Μέλος
    Όνομα
    Χάρης
    Περιοχή
    Αθήνα

Προεπιλογή

το προχώρησα λίγο παρακάτω ,αφαίρεσα τη τερηδόνα ,γεφύρωσα , το μέτρησα και βρίσκω 3,7 kOhm μεταξύ του + και του - με το το dc jack κολλημένο πάνω στη μητρική.Είναι μέσα στα λογικά πλαίσια αυτή η αντίσταση ή έχω sort ? any ideas will be great ...

DSC04122.jpgDSC04125.jpgDSC04127.jpg

Το avatar του χρήστη JOUN
    Μέλος
    Όνομα
    Γιωργος
    Περιοχή
    Σταυρός Θεσσαλονίκης

Προεπιλογή

Λογικα καλα εισαι αν ειχες short (οχι sort) θα εβλεπες κοντα στα 0 ωμ.
    Ηλεκτρολόγος Μηχανικός Τ.Ε

Νέο Μέλος
    Όνομα
    Χάρης
    Περιοχή
    Αθήνα

Προεπιλογή

σωστός short ,αρχίζουμε και ξεχνάμε ... λοιπόν το εργαλείο άναψε αλλά δεν ανοίγει οθόνη ,ακούω σκληρό να bootarei , το dvd να ψάχνει για δισκάκι , το ανεμιστήρι να ξεκινάει και μετά απο λίγο σταματάνε , αλλά νομίζω οτι το ανεμιστήρι ξεκινάει που που και δουλεύει μόνο του...

Ανάβει 2 alarm το "1" και το "A" πράσσινα και το alarm της μπαταρίας κόκκινο ... φαντάζομαι οτι μάλλον vga είναι το πρόβλημα γιατί νομίζω οτι είχε ξαναφτιαχτεί η κάρτα γραφικών παλιότερα ...

Δεν ξέρω αν υπάρχει περίπτωση σαν το playstation που μερικοί το κάνουν reflow με το θερμοπίστολο μήπως και δοκίμαζα λίγο στη vga αλλά πραγματικά δε ξέρω ...

DSC04148.jpg

Επίσης είναι πολύ ζεστή η κάρτα γραφικών τώρα που άνοιξα το καπάκι... θερμοαγώγιμη πάστα έβαλα και στη μεγάλη ψύκτρα είχε δικά του θερμοαγώγιμα pads ..δε ξέρω μήπως αυτά έχουν σχέση ;
    Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη Arnoldone : 26-10-13 στις 18:17

Σελίδα 1 από 2 12 ΤελευταίαΤελευταία

Παρόμοια Θέματα

1. [Φορητός Η/Υ] Επισκευή DC Jack σε Amilo 2550
    από manos_3 στο forum Υπολογιστές & Περιφερειακά
    Απαντήσεις: 17
    Τελευταίο Μήνυμα: 04-06-13, 20:24
  2. [Φορητός Η/Υ] ΜΠΑΤΑΡΙΑ LAPTOP SIEMENS AMILO 1451G
    από papkir στο forum Υπολογιστές & Περιφερειακά
    Απαντήσεις: 2
    Τελευταίο Μήνυμα: 15-04-13, 21:34
  3. [Φορητός Η/Υ] fujitsu siemens amilo m -p 1437 προβλημα με gpu
    από chrisrer στο forum Υπολογιστές & Περιφερειακά