Σελίδα 78 από 115 ΠρώτηΠρώτη ... 2868767778798088 ... ΤελευταίαΤελευταία
Εμφάνιση αποτελεσμάτων : 771 έως 780 από 1143
    Το avatar του χρήστη toni31
    Μέλος
    Όνομα
    Αντώνης
    Περιοχή
    Θεσσαλονικη

Προεπιλογή

Παράθεση Αρχικό μήνυμα από JOUN Εμφάνιση μηνυμάτων
    Επειδη το μηνυμα μου βγαζει οτι ναναι σου ξαναλεω οτι θα το βαλω στο θερμομετρο του preheater γιατι η κατασκευη του ειναι ετσι ωστε να πηγαινει σετακι με το μηχανημα(μαγνητης σπιραλ κλπ) δες εδω:http://www.ebay.com/itm/321178267609...84.m1439.l2649
    Ετσι πιστευω θα ειναι και πιο ευχρηστο.
    Τον 883 δεν έχεις, που θα το κουμπώσεις ?

Το avatar του χρήστη JOUN
    Μέλος
    Όνομα
    Γιωργος
    Περιοχή
    Σταυρός Θεσσαλονίκης

Προεπιλογή

Το ελεγα στο αλλο μηνυμα που βγαζει κινεζικα:Ειναι πολυ απλο να βαλεις αλλο thermocouple,κοβεις το παλιο και βαζεις το δικο σου.
    Ολα ειναι K type οποτε δεν υπαρχει προβλημα.Το εχω κανει ηδη μια φορα γιατι χαλασε το ενα thermocouple το πεταξα και εβαλα αλλο,τωρα θα το ξανακανω με το omega.
    Ηλεκτρολόγος Μηχανικός Τ.Ε

Το avatar του χρήστη manos_3
    Μέλος
    Όνομα
    Μανώλης
    Περιοχή
    Χανιά

Προεπιλογή

Πραγματικες εννοειται Μανο.Το τι λεει ο σταθμος ουτε που το κοιταζω.Τις μετραω με τα δυο thermocouples που εχει ο preheater τα οποια συμφωνουν και με εξωτερικο θερμομετρο.Περιμενω εδω και εναμιση μηνα ενα omega thermocouple αλλα κολλησε στις αργιες των Κινεζων..
    Με το reballing ειχα επιτυχια αλλα δεν εκανα και πολλες φορες.Εχει πολλη φασαρια και μεγαλο κινδυνο να παει κατι στραβα και να μεινεις με μια νεκρη motherboard και μετα αντε να εξηγησεις στον πελατη τι εγινε..
    Προτιμω ενα καλο reflow με εγγυηση οποτε αν ξαναχαλασει σε μικρο χρονικο διαστημα το ξανακανω δωρεαν και ειναι και ο πελατης και εγω ευχαριστημενοι.
    Παντως οπως σου ειπα δοκιμασε να κανεις reflow στο αποτυχημενο reball σου με 230 βαθμους και πιστευω θα παιξει.
    Και περίππου πόση ώρα χρειάζεται για να κολλήσει καλά;;;
    Εκτός δηλαδή τη προθέρμανση,πόση ώρα να αφήσω τον up heater να δουλεύει;;;

Μέλος
    Όνομα
    Γιωργος
    Περιοχή
    Σταυρός Θεσσαλονίκης

Προεπιλογή

Θα το καταλαβεις μην ανησυχεις..Οταν λιωσει η κολληση θα "κατσει " ελαφρα και ισως να μετακινηθει ελαχιστα καθως καθονται οι μπιλλιες ακριβως στην θεση τους πανω στην πλακετα.Αστο εκει καμμια 10-15sec για να εισαι 100% σιγουρος και μετα σβησε τα παντα και αστο να κρυωσει.

Μέλος
    Όνομα
    Μανώλης
    Περιοχή
    Χανιά

Προεπιλογή

Θα το καταλαβεις μην ανησυχεις..Οταν λιωσει η κολληση θα "κατσει " ελαφρα και ισως να μετακινηθει ελαχιστα καθως καθονται οι μπιλλιες ακριβως στην θεση τους πανω στην πλακετα.Αστο εκει καμμια 10-15sec για να εισαι 100% σιγουρος και μετα σβησε τα παντα και αστο να κρυωσει.
    Αυτή τη μικρή μετατόπιση Γιώργο ,μου την έκανε και με τους 190 βαθμούς..Αλλά παρατήρησα μετά από κάτω τα solder balls και δεν είχαν όλα την ίδια μορφή, άρα δεν θα είχαν κάτσει σωστά η και καθόλου...Άρα θα δοκιμάσω σήμερα με ψηλότερη θερμοκρασία.
    Παίζει ρόλο η ποσότητα του flux που μπαίνει στη πλακέτα; Αν μπει ,ας πούμε πολύ, μπορεί να προκαλέσει συνένωση των solder balls;
    Επίσης πρέπει να αφήνουμε τη πλακέτα να παγώσει μόνη της; Γιατί το μηχάνημα μου έχει cooler που παγώνει το preheater και εν συνεχεία παγώνει η πλακέτα.

Μέλος
    Όνομα
    Γιωργος
    Περιοχή
    Σταυρός Θεσσαλονίκης

Προεπιλογή

Μανωλη flux βαζουμε το ελαχιστο δυνατο,εγω βαζω με ενα πινελακι(μιλαω για gel flux) οποτε ειναι μια χαρα.Θεωρητικα το no clean δεν εχει προβλημα αλλα ολοι συστηνουν να μπει οσο λιγοτερο γινεται.Μην το σκεφτεσαι πολυ δωστου μια στους 230 και θα εισαι ενταξει.
    Για την ψυξη δεν ηξερα οτι εχει το μηχανημα ανεμιστηρακι,αφου ειναι ετσι φυσικα και το χρησιμοποιεις.

Μέλος
    Όνομα
    Μανώλης
    Περιοχή
    Χανιά

Προεπιλογή

Μανωλη flux βαζουμε το ελαχιστο δυνατο,εγω βαζω με ενα πινελακι(μιλαω για gel flux) οποτε ειναι μια χαρα.Θεωρητικα το no clean δεν εχει προβλημα αλλα ολοι συστηνουν να μπει οσο λιγοτερο γινεται.Μην το σκεφτεσαι πολυ δωστου μια στους 230 και θα εισαι ενταξει.
    Για την ψυξη δεν ηξερα οτι εχει το μηχανημα ανεμιστηρακι,αφου ειναι ετσι φυσικα και το χρησιμοποιεις.
    Ευχαριστώ ρε Γιώργο για τη βοήθεια....Επιστρέφω με νέα πιο μετά!

Μέλος
    Όνομα
    Μανώλης
    Περιοχή
    Χανιά

Προεπιλογή

Σήμερα ήταν το θύμα μου μια αρχαία κάρτα γραφικών MX440. Δυστυχώς δεν βρήκα αντίστοιχο stencil και προσπάθησα να το κανω με ένα universal αλλά έγινε πουτ@ν@ριό .

Κάτι άλλο ,μπορώ να χρησιμοποιήσω Νο clean flux (στη περιπτωση μου Kingbo RMA) για reflow ή θα μου κάνει μεγαλύτερη ζημιά;

Νέο Μέλος
    Όνομα
    Γιώργος
    Περιοχή
    Αθήνα

Προεπιλογή

Καλησπερα ειναι το πρωτο μου post στο forum και νομιζω πως μπαινω κατευθειαν στα "δυσκολα" αλλα μου αρεσει....

Εχω διαβασει απο την αρχη σχεδον οοοολο το θεμα και σχεδιαζω να κανω rebαlling σε μια ATI Mobility Radeon HD 4530 ενος HP που επεσε στα χερια μου.

Ερωτηση....και συγνωμη αν εχει απαντηθει πιο πανω και δεν το ειδα...χρειαζομαι συγκεκριμενο stencil; υπαρχει ( γιατι διαβασα πιο πανω μονο για της nvidia..); κανω δουλεια και με universal ( κι αν ναι των ποσων mm; );

Το avatar του χρήστη toni31
    Μέλος
    Όνομα
    Αντώνης
    Περιοχή
    Θεσσαλονικη

Προεπιλογή

Παράθεση Αρχικό μήνυμα από georgeteras Εμφάνιση μηνυμάτων
    Καλησπερα ειναι το πρωτο μου post στο forum και νομιζω πως μπαινω κατευθειαν στα "δυσκολα" αλλα μου αρεσει....

Εχω διαβασει απο την αρχη σχεδον οοοολο το θεμα και σχεδιαζω να κανω rebαlling σε μια ATI Mobility Radeon HD 4530 ενος HP που επεσε στα χερια μου.

Ερωτηση....και συγνωμη αν εχει απαντηθει πιο πανω και δεν το ειδα...χρειαζομαι συγκεκριμενο stencil; υπαρχει ( γιατι διαβασα πιο πανω μονο για της nvidia..); κανω δουλεια και με universal ( κι αν ναι των ποσων mm; );
    Καλώς ήρθες.
    Η απάντηση στην ερώτηση σου είναι ότι, υπάρχει συγκεκριμένο stencil αλλά και με universal κάνεις δουλειά.
    Αν τώρα το τσιπ της κάρτας γραφικών γράφει επάνω: M74-M 216RMAKA14FG κάνεις αναζήτηση με αυτόν τον αριθμό στο ebay ή όπου αγαπάς και παίρνεις το αντίστοιχο stencil. Το παραπάνω τσιπ φοράει ¨μπάλες¨ 0,5mm, οπότε αν αναζητήσεις universal θα πρέπει να είναι με 0,5.
    Αυτό που παίζει ρόλο στα stencil είναι η διάσταση, αν έχεις βάση 80x80 ή 90x90 ή directly heat.
    π.χ α) directly heat
    β) 90x90
    γ)80x80
    δ)universal πάλι με κάποια διάσταση
    βάσηγια stencil 80x80 υπάρχει αντίστοιχη για 90x90 και για directly heat.
    Μπορείς ακόμα και να αγοράσεις έτοιμο τσιπ με μπάλες επάνω.

Σελίδα 78 από 115 ΠρώτηΠρώτη ... 2868767778798088 ... ΤελευταίαΤελευταία

Δικαιώματα - Επιλογές

• Δημιουργία θεμάτων: Όχι
  • Υποβολή μηνυμάτων: Όχι
  • Σύναψη αρχείων: Όχι
  • Επεξεργασία μηνυμάτων: Όχι
  •  
  • BB code: σε λειτουργία
  • Smilies: σε λειτουργία
  • [IMG]: σε λειτουργία
  • [VIDEO] code is σε λειτουργία
  • HTML: εκτός λειτουργίας