Μετρα επανω στον πυκνωτη που αλλαξες αν εχει 310-320V DC και βλεπουμε..Αυτο που λες οτι μοιαζει με λαμπακι ειναι ασφαλεια,ειναι σε σειρα με την φαση.
Μετρα επανω στον πυκνωτη που αλλαξες αν εχει 310-320V DC και βλεπουμε..Αυτο που λες οτι μοιαζει με λαμπακι ειναι ασφαλεια,ειναι σε σειρα με την φαση.
Ηλεκτρολόγος Μηχανικός Τ.Ε
!!!όχι!!! 1.3V βγάζει!!!αυτό σημαίνει οτι δεν φτάνει εκεί το ρεύμα?
ναι, το 8ο θαύμα στον κόσμο είναι τo linux...
λοιπόν αυτή η ασφάλεια... πιθανολογώ οτι είναι καμένη, εκτός του οτι είναι μαυρισμένη, στο μπιπ του πολυμέτρου δεν μπιπ...ίζει!
βέβαια είναι σε σειρά με την φαση, μήπως το ελέγχω κάπως αλλιώς αυτό?
Ε ναι ρε Γιαννη,καμμενη ασφαλεια ειναι ..
ΑΛΛΑ:Για να καει κατι την εκανε να καει δεν αυτοκτονησε στα καλα καθουμενα..Πρωτος υποπτος ειναι η γεφυρα να εχει βραχυκυκλωσει.
Με ενα πολυμετρο στην θεση για μετρηση διοδου δες αν σου δειχνει βραχυκυκλωμα.
Η θέση για μέτρηση διόδου είναι το μπιπ??
Έχω όλη την καλή διάθεση να δω την γέφυρα, αλλά δε ξέρω πια είναι!!!
Α! sorry, ξέχασα να αναφέρω κάτι σημαντικό, η κόλληση του πυκνωτή ήταν μαυρισμένη, και το ένα ποδαράκι ξεκολλημένο απο την πλακέτα, (σίγουρο βραχυκύκλωμα), οπότε μπορεί (φαντάζομαι) να ήταν αυτός ο λόγος!
Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη jean : 27-05-13 στις 20:02
άλλαξα αυτή την ασφάλεια και όλα οκ! λειτουργεί κανονικά!
οι ερωτήσεις που προκύπτουν είναι 2,
1,πόσα Αm ασφάλεια πρέπει να βάλω? Τώρα έβαλα μια 250v 6Α...γιατί αυτή είχα! Δεν έχω βάλει φορτίο ακόμα...
2, τελικά ποια είναι η γέφυρα???
Ευχαριστώ πολύ!
Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη jean : 27-05-13 στις 20:05
Η γεφυρα ειναι εκεινο το παραλληλογραμμο με κομμενη την μια γωνια διπλα στην ασφαλεια που αλλαξες.Ο ρολος της ειναι να μετατρεπει την εναλλασομενο ταση σε συνεχη.
Τα 6Α ασφαλεια που εβαλες σιγουρα ειναι παρα πολλα.Αν δεν μπορεις να καταλαβεις τι γραφει επανω η καμμενη ασφαλεια βαλε καλυτερα μια στα 2Α.