Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη tex439 : 14-04-13 στις 00:09
Ρε παιδιά τα φώτα σας σας παρακαλώ γιατί θα με τρελάνει αυτο το ψυγείο.
Τελικα βρικα τον ίδιο θερμοστάτη και τον πέρασα μέσα στο καταψυχτη αλλα πάλι το ψυγείο δουλεύει συνέχεια χωρίς να σταματά με αποτέλεσμα να κάνει πάγο και να κλείνει η τρύπα που φεύγει το νεραποραν κακάνει defrost.
Τελικα εγω δεν κατάλαβα, ποιο στοιχειο πρέπει να διακόπτη την λειτουργία του ? Ο θερμοστάτης ή ο αισθητήρα ς χιονιού?
Τον θερμοστάτη τον ειχα για 4 μέρες στο 3 και σιγα σιγα το γυρνουσα να παει μεχρι το 0 αλλά και παλι δεν σταματούσε το ψυγείο. Σταματα μόνο οταν παει στο τέρμα off.
Βοηθήστε με σας παρακαλώ.
Ο παγος ειναι σαν χιονι ή ειναι συμπαγες.
Ο πάγος δημιουργείτε μονο στο σημειο οπου φεύγει το νερο απο το λιώσιμο του πάγου. Πάνω στον ατμοποιητη ειναι καθαρό δεν αφήνει πάγο. Ειναι σαν χνουδι μόνο.
Δεδομένου από τις προδιαγραφές του θερμοστάτη Min -23 Max -30 . Αν έχεις θερμόμετρο ψηφιακό (εσωτ - εξωτερικού χώρου) . Βάλε τον αισθητήρα αν γίνετε μέσα και δίπλα στο (κύμα αέρα) του κλασσικού θερμοστάτη . Το καντράν από έξω του ψηφιακού για να παρακολουθήσεις αν οι θερμοκρασίες αγγίζουν τα όρια που πρέπει. Τον κλασσικό θερμοστάτη βάλε τον στην επιλογή 1 .
Εντάξει θα το δοκιμάσω και αυτό. Ο αισθητήρας του θερμοστάτη που πρέπει να είναι κανονικά. Εγω το εχω βάλει κοντά στο ανεμιστηρακη απο την μεσα μερια εκεί που τραβάει αέρα για να τον βγάλει εξω προς την συντήρηση.
Εκεί που ήταν ο προηγούμενος (εννοείται πως ότι βγάζουμε το τσεκάρουμε να το βάλουμε ομοίως και πάλι) . Εκτός και έχεις κάποια φωτογραφία να προσθέσεις για να δούμε λεπτομέρειες .
Αλλά πάνω από όλα τσεκάρισε για απόδοση ψύξης (όπως αναφέραμε παραπάνω) γιατί δεν αποκλείεται κιόλας να έχει μειωμένη ψύξη.
Μην ανοίξεις την πόρτα καθόλου για όσες ώρες δουλέψει ... παρά μόνο να παρατηρείς το κανράν του ψηφιακού θερμόμετρου ... να μάθουμε επιτέλους τι απόδοση έχει
Αν έχει κάτω από -20 - 23 (και λόγω προδιαγραφών θερμοστάτη δεν πρόκειται να κόψει)
Έχω βάλει το θερμόμετρο μέσα στον καταψυκτη στην έξοδο του αέρα και η θερμοκρασία που ειχε ήταν -10. Θα το αφήσω όλο το βράδυ να δώ πόσο τα κατέβει ακομη. Ισος δεν πιάνει τους -23 γιαυτο και δεν κόβει. Άρα τι μπορεί να φταίει αν δεν κατεβάζει θερμοκρασία?
Οι πόρτες μια χαρα κλείνουν , ο πάγος που δημιουργείτε είναι στην τρύπα όπου φεύγει το νερό απο τον ατμοποιητη. Δηλ είναι κατω απο το καπάκι που σκεπάζει το ανεμιστηρακι και τον ατμοποιητη.
Μήπως λέω ... εκείνη η τρύπα που φεύγουν τα νερά .. (επειδή έτυχε πριν τις γιορτές παρόμοια περίπτωση) .. καταλήγουν σε ένα καπάκι πάνω από το μοτέρ και πίσω ... όμως αυτό το σωληνάκι έχει μια ειδική διάταξη για να μην έχει απώλειες ψύξης ... μήπως είναι από εκεί . Άστο μέχρι αύριο και πες μας όπως και να έχει πόσο κατέβασε .
Και κάτι άλλο . εκτός από τον θερμοστάτη που έβαλες / το μοτέρ / το ανεμιστηράκι / και τον διακόπτη για το λαμπάκι ... έχει τίποτα άλλο εκεί επιλήψιμο? απλά για να ξέρουμε.