Δεν είμαι ψυκτικός και δεν ξέρω εάν ισχύει και εδώ το « ψυκτικος εκ του προχείρου εχει την μορφή του….χοίρου!!!» Παντός είμαι τεχνικός σε άλλο τομέα και γενικά ...μαστροχαλαστης. Λοιπόν ο συμπιεστής PH94T1-4C R22 (9000Btu ψύξη-θερμ.) τα «έφτυσε» και ούρλιαζε σαν σύστημα ασφαλείας!! Είχα στο υπογειο ένα παλιό κλιματιστικό που το είχα αλλάξει πριν 4 χρόνια γιατί ήταν μόνο για ψύξη . Απ αυτό πήρα τον συμπιεστή του SD145CV-P6A6 ( R22) και με μπρουντζοκολληση τον προσάρμοσα στην θέση του χαλασμένου. Τα ηλεκτρολογικά του όλα σωστά το έβαλα στην θέση του κοτσάρισα τη HF και την LF σωστά και άναψα την ψύξη για να πρεσάρω R407 ( δεν έχω R22). Αντλία κενού δεν έχω και ζήτησα από ένα φίλο αλλά δυστυχώς η αντλία κενού του φίλου είναι χαλασμένη και έτσι αποφάσισα να το δοκιμάσω χωρίς δημιουργία κενού. Λοιπόν ο κομπρεσορας δουλεύει υπέροχα , σκέτη μελωδία !!! μόνο που δουλεύει για 40 περίπου δευτερόλεπτα .... σταματάει και μετά από ενάμιση λεπτό προσπαθεί πάλι για 40 δευτερόλεπτα και επαναλαμβάνεται συνεχώς αυτή η ιστορία . Όταν λειτουργεί ο συμπιεστής η πίεση στη LF πέφτει πολύ χαμηλά και όταν σταματήσει μετά από 40 ‘’ επανέρχεται η πίεση ακριβώς στην πίεση που έχω πρεσάρει.
Τώρα μου έχει δοθεί η εντύπωση ότι έχει πάρει μέσα του πολύ λίγη ποσότητα R407 ( δηλαδή δεν έχω την εντύπωση ότι τράβηξε 0,78 Κg αέριο μέσα του . Aντε να πήρε μέσα του 300gr και ανέβασε στα 65-70 psi ).

Εάν πρεσάρω παραπάνω από 65phi δηλαδή εάν ανεβάσω στα 81 phi τότε η πίεση πάλι επανέρχεται στα 81 phi και όσο ανεβάζω πίεση τόσο λιγότερο σε χρόνο λειτουργεί ο κομπρεσορας δηλαδή από 40 δευτερόλεπτα γίνετε 30 και αν ανεβάσω πιο πολύ τότε 10 δευτερόλεπτα λειτουργίας και σταμάτημα 2 λεπτά και ξανά το ίδιο.
ΕΡΩΤΗΣΗ….υπάρχει καμία "συνταγή" να το κάνω να δουλέψει? Και τι να κάνω, πέραν του να πάω να αγοράσω νέο κλιματιστικό .... Μπορει κανεις να με διαφωτησει??