Ωπ.. Θα το ψαξω και θα ενημερωσω.
Σ'ευχαριστω
Ωπ.. Θα το ψαξω και θα ενημερωσω.
Σ'ευχαριστω
.....Ωχ....αρχισαμε ...
Λοιπον εχουμε και λεμε.
Στα ποδια του ολοκληρωμενου εχω παντου μηδενικες τασεις 0.
Στον εκπομπο του Q702 εχω 2V
Στην καθοδο της D710 εχω 1.15V
Καταρχάς δεν είναι σωστές αυτές οι τάσεις που μετράς, στο Q702 και στην D710 και πρέπει οπωσδήποτε να ελέγξεις/επισκευάσεις τα συγκεκριμένα κυκλώματα τροφοδοσίας .
Αν δεν αποκατασταθούν οι τάσεις στα κυκλώματα αυτά,δεν υπάρχει περίπτωση να μετρήσεις τάσεις τροφοδοσίας στο ολοκληρωμένο,ούτε και να ξεκινήσει ο ενισχυτής .
Πως ακριβώς μετράς τις τάσεις, όπως αναφέρεις στο ποστ#1, από το τροφοδοτικό και τη γέφυρα ανόρθωσης;
Μήπως δεν κάνεις σωστές μετρήσεις, ή δεν μετράς τα σωστά σημεία, ή το σχέδιο που έχεις βάλει στο link είναι λάθος ;
Γεια και χαρα και παλι.
Τασεις μετραω περνοντας σας αναφορα το σασι (τον μαυρο ακροδεκτη του πολυμετρου στο σασι δηλαδη) Ειναι λαθος?
Ξερεις τι αλλο με παραξενευει? Μπορει το σχεδιο να εχει την D710 σαν διοδο αλλα στο link παρακατω αλλα και στον ενιχυτη μου ειναι αντισταση. Ριξε μια ματια.
http://obrazki.elektroda.net/33_1276344503.jpg
Μέσα στον κόκκινο κύκλο δεν μπορώ να διακρίνω κάποιο εξάρτημα, με κωδικό D710.
Η D710 είναι δίοδος zener 5,1V και μάλλον βρίσκεται κάτω από τους πυκνωτές (δεξιότερα από τον κόκκινο κύκλο στην φωτογραφία).
Πως μέτρησες τάσεις στην γέφυρα ανόρθωσης και πάνω στην δίοδο D710 (αφού λες ότι δεν υπάρχει) ακόμα δεν έχω καταλάβει.
Λάθος δεν είναι η μέθοδος με την οποία μετράς.
Αλλά οι ενδείξεις / μετρήσεις των τάσεων, που όπως αναφέρεις μέτρησες στα αντίστοιχα εξαρτήματα / κυκλώματα (γέφυρα,τροφοδοτικό κ.λ.π.) , κάπου δεν ταιριάζουν, δεν στέκουν.
Το πολύμετρό σου είναι εντάξει;
Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη ezizu : 06-04-13 στις 11:37
Το link της φωτο το βρηκα απο το net.Δεν τραβηξα εγω τη φωτογραφια.Η D710 στο σχεδιο ειναι οντως zener αλλα στην πλακετα ειναι αντισταση.Μαλιστα την ξεκολλισα και απο κατω εχει και το σχηματικο της διοδου (->|-).
Εχω καμια 10αρια χρονια να ασχοληθω με επισκευες και εχω πελαγωσει.Τα αφησα και με αφησανε. Σ'ευχαριστω πολυ για το ενδιαφερον σου.Μαλλον θα τον παω σε γιατρο.
Χαχαχαχα γειά σου Σάκη με την όσφρησή σου .......![]()
http://www.youtube.com/watch?v=wawl90JQBUA
roxanneq.jpg
![]()
Να υποθεσω οτι ειναι καποιο inside joke αυτο ή με εχετε παρει στο ψιλο?![]()