Σελίδα 2 από 2 ΠρώτηΠρώτη 12
Εμφάνιση αποτελεσμάτων : 11 έως 19 από 19
    Το avatar του χρήστη stafidas
    Μέλος
    Όνομα
    Μαρίνος
    Περιοχή
    Περιστέρι Αττικής

Προεπιλογή

Γεια σου Γιάννη,
    εμφανίζεσαι πρώτη φορά στις 22 του μηνός και γράφεις ένα post σχετικά με το πρόβλημα χωρίς να εξηγείς πολλά πράγματα. Απλά ζητάς BIOS reset. Οι απαντήσεις είναι όλες σχετικές με password recovery (γιατί εκεί πηγαίνει το μυαλό) αλλά τελικά εσύ ΔΕΝ θέλεις αυτό το πράγμα σύμφωνα με όσα λες 15 μέρες μετά που αποφάσισες να ξαναεμφανιστείς.
    Καλό θα είναι να γράφεις 2-3 πράγματα παραπάνω στα posts σου και να εξηγείς πιο σωστά ποιο είναι το πρόβλημα, ώστε να μπορούμε κι εμείς να βοηθήσουμε και να αποφεύγουμε μπερδέματα.

Παράθεση Αρχικό μήνυμα από e-giannis Εμφάνιση μηνυμάτων
    Το πρόβλημα μου είναι ότι όταν ανοίγω το laptop, μου εμφανίζει μαύρη οθόνη και δεν bootαρει.
    Ερώτηση: Όταν πρωτοξεκινά σου δείχνει τα γράμματα του BIOS? Μετράει μνήμη? Βλέπεις καθόλου γράμματα στην αρχή ή είναι εντελώς μαύρη συνεχώς? Αν είναι εντελώς μαύρη συνεχώς τότε μιλάμε για hardware πρόβλημα... καμία σχέση με reset στο BIOS όπως λές στο post.
    Εκεί που καταλήγω είναι οτι πιθανώς να έχουν πρόβλημα τα bios, αλλά δεν ξέρω πως να τα επαναφέρω στο toshiba μέσω dos, στα acer για παράδειγμα γνωρίζω το τρόπο.... Please help.........
    Μέσω DOS ??? Μα αφού λες ότι δεν bootάρει...!!

Νέο Μέλος
    Όνομα
    Γιάννης
    Περιοχή
    Κοζάνη

Προεπιλογή

Καλησπέρα Σταφίδα στο post είχα καιρό να εμφανιστώ δίοτι είχαν περάσει αρκετές ημέρες και δεν είχα πάρει καμία απάντηση....
    Όχι δεν μου δείχνει τα γράμματα του BIOS ούτε μετράει μνήμη είναι εντελώς μαύρη, συνεχώς η οθόνη. Το ίδιο ακριβώς όμως πρόβλημα είχε ένα acer aspire 5536 και flashαρα τα bios και έστρωσε.... ακριβώς το ίδιο πρόβλημα.... δεν αποκλείω το πρόβλημα να είναι στο hardware, αλλά οπως προανέφερα πριν για το acer επανήλθε flashαροντας τα bios....

Το avatar του χρήστη dan
    Μέλος
    Όνομα
    Θεόδωρος
    Περιοχή
    Θεσσαλονίκη

Προεπιλογή

Καλησπέρα Σταφίδα στο post είχα καιρό να εμφανιστώ δίοτι είχαν περάσει αρκετές ημέρες και δεν είχα πάρει καμία απάντηση....
    Όχι δεν μου δείχνει τα γράμματα του BIOS ούτε μετράει μνήμη είναι εντελώς μαύρη, συνεχώς η οθόνη. Το ίδιο ακριβώς όμως πρόβλημα είχε ένα acer aspire 5536 και flashαρα τα bios και έστρωσε.... ακριβώς το ίδιο πρόβλημα.... δεν αποκλείω το πρόβλημα να είναι στο hardware, αλλά οπως προανέφερα πριν για το acer επανήλθε flashαροντας τα bios....
    Μπορείς να μου εξηγήσεις πως φλασάρισες το bios του acer έχοντας μαύρη οθόνη;
    Ξέμεινα από ψιλά…
    και μου κόψανε τα χοντρά!!!

Μέλος
    Όνομα
    Μαρίνος
    Περιοχή
    Περιστέρι Αττικής

Προεπιλογή

Αν μπορείς δώσε μας λίγες περισσότερες πληροφορίες για acer... Έχω κι εγώ την ίδια απορία με τον Θοδωρή, πως το έκανες?

Ανεμιστηράκια ακούς? Κανένα μπιπ? Το λαπτοπ ανοίγει/δουλεύει? Έχεις δοκιμάσει να βάλεις εξωτερική οθόνη?

Το avatar του χρήστη JOUN
    Μέλος
    Όνομα
    Γιωργος
    Περιοχή
    Σταυρός Θεσσαλονίκης

Προεπιλογή

Παιδια για το συγκεκριμενο Αcer "βρωμαει" το ιντερνετ και το Youtube απο οδηγιες για να φλασαρεις το Bios και να ξαναεχεις εικονα.
    Μου εχει τυχει κι'εμενα ενα σ'ενα αλλο μικροτερο Acer που κατεβασα το bios, το εγραψα σε στικακι και μετα το εκανα boot πατωντας Fn+ Esc και αφου φλασαρε το Bios μετα δουλεψε κανονικοτατα..

Τα Toshiba παντως δεν εχουν τετοιο θεμα μονο σε acer εφαρμοζεται..
    Ηλεκτρολόγος Μηχανικός Τ.Ε

Μέλος
    Όνομα
    Μαρίνος
    Περιοχή
    Περιστέρι Αττικής

Προεπιλογή

Αν καταλαβαίνω καλά μιλάμε για ένα συγκεκριμένο πρόβλημα που είχε βγει σε εκείνο το μοντέλο (και ίσως και σε κάποια ακόμα) της acer. Είχε προβληματικό version του BIOS και κάποια στιγμή "έσκαγε" με αποτέλεσμα να έχεις μαύρη οθόνη. Κάνοντας upgrade στο BIOS το πρόβλημα λυνόταν.
    Άρα λοιπόν εσύ τώρα ψάχνεις να κάνεις BIOS upgrade/recovery και όχι BIOS reset, σωστά?
    Από ότι καταλαβαίνω όμως το συγκεκριμένο πρόβλημα υπήρχε μόνο στα ACER και όχι στα TOSHIBA... οπότε για το TOSHIBA ίσως πρόκειται για κάποιο πρόβλημα διαφορετικής φύσης.

Το πρόβλημα αυτό στο toshiba πώς παρουσιάστηκε? Μήπως προηγήθηκε κάποια προσπάθεια για BIOS upgrade και απέτυχε?

Αν τελικά είσαι σίγουρος ότι είναι πρόβλημα του BIOS και όχι κάτι άλλο, ίσως υπάρχει τρόπος να το flashάρεις από στικάκι (πατώντας Fn+B ή F12 ή 0(μηδέν) ή ...). Διάβασε λίγο την διαδικασία που περιγράφει σε αυτό το link:
    http://forum.notebookreview.com/tosh...y-phoenix.html
    Ίσως είσαι τυχερός και πιάσει και στο δικό σου μοντέλο toshiba.
    Αν όμως δεν είναι κοινό πρόβλημα στα toshiba (στα acer ήταν γνωστό κοινό πρόβλημα), τότε ίσως δεν έχεις θέμα με το BIOS και ίσως προσπαθώντας να το πειράξεις τελικά το καταστρέψεις ακόμα πιο πολύ... ψάξτο καλά πριν το επιχειρίσεις.
    Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη stafidas : 07-02-13 στις 03:39

Νέο Μέλος
    Όνομα
    Γιάννης
    Περιοχή
    Κοζάνη

Προεπιλογή

Καλησπέρα ο Γιώργος σας έδωσε την απάντηση για το πως flashaρεις το acer....το πρόβλημα στο toshiba παρουσιαστήκε ξαφνικά και δεν προήγηθηκε BIOS upgrade, απο οτι έψαξα για το συγκεκριμένο μοντέλο της toshiba δεν μπορείς να το flashαρεις, διότι τα αρχεία είναι τύπου exe. και όχι wph όπως ήταν στο acer... επίσης μια αλλή ενέργεια που είχα κάνει ήταν να ξεκολλήσω την μπαταρία με το κολλητήρι μήπως και έστρωνε με reset bios....αλλά τίποτα... ενδεχομένως το πρόβλημα να είναι και hardware....σας ευχαριστώ όλους σας τις απαντήσεις σας!!!

Μέλος
    Όνομα
    Μαρίνος
    Περιοχή
    Περιστέρι Αττικής

Προεπιλογή

το είδες το link που σου έγραψα? Εκεί το flashάρανε...

Νέο Μέλος
    Όνομα
    Γιάννης
    Περιοχή
    Κοζάνη

Προεπιλογή

Ναι φίλε Σταφίδα το είδα το link σου και σε ευχαριστώ που το έστειλες, άλλα το link που μου έστειλες μιλάει για άλλο μοντέλο της toshiba.... στο συγκεκριμένο μοντέλο της toshiba είναι εύκολο να flashαρεις το bios είναι παρόμοιος τρόπος με το acer......

Σελίδα 2 από 2 ΠρώτηΠρώτη 12

Παρόμοια Θέματα

1. TOSHIBA SATELLITE L300 1A3
    από στεφανος μιχαλης στο forum Υπολογιστές & Περιφερειακά
    Απαντήσεις: 11
    Τελευταίο Μήνυμα: 22-04-13, 23:38
  2. [Φορητός Η/Υ] Toshiba satellite A355-S6936
    από dan στο forum Υπολογιστές & Περιφερειακά
    Απαντήσεις: 14
    Τελευταίο Μήνυμα: 18-11-12, 22:40
  3. [Φορητός Η/Υ] Προβλημα σε Λαπτοπ Toshiba satellite
    από billtech στο forum Υπολογιστές & Περιφερειακά