Καλησπέρα
Εδώ και κάποιο καιρό, έπεφτε μια ασφάλεια (πρίζες του πάγκου κουζίνας) σε συχνότητα μια φορά το μήνα. Στην αρχή νόμισα πως έφταιγε μια από τις πρίζες αυτές γιατί ήταν κοντά στην πιατοθήκη στον νιπτήρα. Πίστευα πως στο πλύσιμο των πιάτων όλο και κάποια σταγόνα νερού πεταγόταν στην πρίζα και έκανε την ζημιά. Έτσι άλλαξα τις πρίζες και έβαλα από αυτές που έχουν καπάκι.
Το φαινόμενο σταμάτησε για 3-4 μήνες αλλά τωρα τον Δεκέμβρη το έκανε 2-3 φορές πάλι, ώσπου ανακάλυψα ότι στην ίδια ασφάλεια είναι και η πρίζα του πλυντηρίου πιάτων κάτω από τον νιπτήρα. Κι ένα βράδυ λοιπόν... κάνει ένα ΜΠΑΦ και μου ρίχνει το ρελέ. Πάω κι εγώ να το σηκώσω αλλά έπεφτε αμέσως πάλι. Έκλεισα ΟΛΕΣ τις ασφάλεις και τον γενικό, και προσπάθησα να σηκώσω το ρελέ αλλά πάλι έπεσε αμέσως. Τελικά, έβγαλα το φις του πλυντηρίου πιάτων από την πρίζα και έτσι σηκώθηκε το ρελέ.
Εφόσον οι ασφάλειες ήταν κατεβασμένες και το ρελέ δεν σηκωνόταν, νομίζω πως μιλάμε για βραχυκύκλωμα στον ουδέτερο, σωστά?
Πως μπορεί το πλυντήριο να το προκαλεί αυτό? Σημειωτέο πως το πλυντήριο ΔΕΝ δούλευε εκείνη τη στιγμή. Είχε όμως δουλέψει 2-3 πιο πριν.