τα ιδια σκέφτομαι και εγω βάση λογικής ειναι πολλή μικρη η διάφορα..
τα ιδια σκέφτομαι και εγω βάση λογικής ειναι πολλή μικρη η διάφορα..
Κατ'αρχην καλως σας βρηκα .
Ασχολουμαι με επισκευες H/Y σε επιπεδο software και hardware .
Θα ηθελα να σας ρωτησω αν μπορειτε να μου δωσετε τα φωτα σας σχετικα με το ποια θα ηταν μια σωστη και λογικη λυση για εξοπλισμο με σκοπο την επισκευη παιχνιδομηχανων , laptop .
Eχω ηδη ενα aoyue 968A+ το οποιο πλεον ειναι απαραιτητο εργαλειο , αλλα επειδη για να γινει σωστη δουλεια εκτος απο εξασκηση χρειαονται και τα σωστα εργαλεια εχω μπει στις εξης σκεψεις :
1)Nα παω εναν Preheater ( και ποιον προτεινετε?)
2) να παρω εναν σχετικα οικονομικο σταθμο IR με ενσωματωμενο Preheater (και ποιο προτεινετε) τον οποιο preheater θα τον χρησιμοποιω και σε συνεργασια με το aoyue 968?
Aυτη τη λυση την σκεφτομαι , για να μην παρω ξεχωριστω preheater και μετα αναγκαστω(?) να παρω και σταθμο IR
3)Μπορειτε να μου δωσετε καποια link με Gel/liquid/paste/no clean Flux για παραγγελια απο Ευρωπη ?
4) direct heat ή non direct heat (ειδου η απορια )
5)να βρω εναν συνεργατη που να αναλαμβανει τετοιες δουλειες σε ΛΟΓΙΚΕΣ τιμες ?(δεχομαι pm ,αν και θα μου αρεσε να ασχολουμαι εγω , θελει σκεψη ομως και φυσικα τον σωστο ανθρωπο)
Επισης εχει κανεις αυτη http://www.youtube.com/watch?v=n7YoZYZhJQM την συσκευη ?
Ο τυπος στο video το κανει να φαινεται πολυ ευκολο .
Ποια χρησιμοτητα μπορει να εχει αυτη η συσκευη σε ενα εργαστηριο και αν αντικαθιστα καποια αλλη .
Γενικα για να μην σας κουραζω αλλο , οποια προταση , ιδεα , συμβουλη ειναι ευπροσδεκτη και σας ευχαριστω εκ των προτερων .
Καλησπέρα! Δείτε αυτό το βιντεάκι και πείτε μου:
Να σταματήσω να κοιτάω εξοπλισμούς, να πετάξω οδηγίες για SMD-BGA, να σουτάρω αντιστατικά γάντια, πάγκο εργασίας και πολλά άλλα για να πάρω ένα κομμάτι σκισμένου τζην και 2 πραγματάκια ακόμη;
Γιατί ο Ασιάτης εδώ τα κάνει όλα χύμα και ωραία! (Btw, το βίντεο είναι 7 λεπτά αλλά συνολικά του πήρε 40 λέει)
αυτη η Κινέζοι ειναι απίστευτοι.σιγά μη κάτσεις τώρα με το κολλητήρι να κολας μια μια μπίλια ασε μου μπορεί να ξεφύγει η κατάσταση για πλάκα...
EPISKEYES SE LAPTOP KAI DESKTOP PC STON PEIRAIA!!
Kαι που το ξερουμε ρε παληκαρια οτι ειναι το ιδιο κινητο αυτο που δουλευει στο τελος;
Δες αυτον που φαινεται οτι ξερει τι κανει..http://www.youtube.com/watch?v=JB1InDsWCjQ
Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη JOUN : 03-12-12 στις 20:39
Ηλεκτρολόγος Μηχανικός Τ.Ε
Σόρυ κιόλας αλλά πιο γύφτικη δουλειά δεν έχω δει. Αναρωτιέμαι ΑΝ λειτουργούν πόσο καιρό κρατάνε.
900MHz-64GHz
Λοιπον αφου διαβασα το θεμα απο την αρχη μεχρι το τελος και ειδα τα βηματα που πρεπει να γινουν καθως και τα απαραιτητα υλικα που πρεπει να διαθετης πιστευω οτι ηρθε η ωρα να κανω reballing στον επεξεργαστη του ps3.
Για μπιλιες βρηκα αυτες http://www.zeppelincomputers.com/pro...&pr=431&sl=405.Καλες δεν ειναι??Περιεχουν μολυβδο πραγμα που θελουμε σωστα??
Stencil θα παρω αυτο http://www.zeppelincomputers.com/pro...&pr=420&sl=375(κατω κατω στη σελιδα).
Αυτο που θελω να ρωτησω ειναι ποσα mm να ειναι οι μπιλιες ωστε να παρω και το αντιστοιχο stencil??
Επισεις εχω ενα πιστολι θερμου αερα μην φανταστειτε κατι καλο των 20 euro ειναι,εκανα μια δοκιμη να ξεκολισσω την gpu σε μια μητρικη η οποια στεφθηκε με επιτυχια αλλα το ειχα στην πρωτη σκαλα στην οποια το πιστολι βγαζει 350 βαθμους.Δεν το ειχα συνεχεια απο πανω.Παρατηρουσα συνεχεια τις κολλισεις μεχρι να γινουν γυαλιστερες.Μολις εγιναν τραβηξα την gpu και βγηκε.Με αυτην την θερμοκρασια θα μπορουσα να εχω καταστρεψει την gpu(εννοω λειτουργικα)??Εχετε να μου προτεινετε καποιο πιστολι θερμου αερα που να μπορω να εχω καποια λογικη ρυθμιση στην θερμοκρασια αλλα και στην ροη του αερα???Γιατι με το συγκεκριμενο δεν βλεπω καλα τον επεξεργαστη.
αδερφε Θαναση μην επιχειρησεις να κανεις κατι τετοιο με ενα απλο πιστολι θερμου αερα. για τετοια δουλεια θα χριεαστεις οπωσδηποτε ενα bga rework station. Kαι ειδικα για ps3 γιατι το ολοκληρωμενο ειναι μεγαλο σε μεγεθος και θελει ομοιομορφη θερμανση. Οι μπιλιες ειναι 0.76mm . Επισης στις περισσοτερες περιπτωσεις στο ps3 κανουμε reballing το ολοκληρωμενο γραφικων και οχι την cpu. Για τις μπιλιες οι περισσοτεροι χρησιμοποιουν μπιλιες με μολυβδο επειδη εχουν λιγο χαμηλοτερη θερμοκρασια λιωσιματος (περιπου 20 βαθμους λιγοτερο απο τις lead free) και επομενως το κυκλωμα μας καταπονειται λιγοτερο κατα την διαρκεια κολλησης. Απο την αλλη ομως οι lead free μπιλιες αποδυκνυονται πιο ανθεκτικες σε βαθος χρονου επειδη καταπονουνται λιγοτερο στις μεταβολες τησ θερμοκρασιας. Θα προτεινα να ξαναδιαβασεις ολο το θεμα γιατι καποια σου ξεφυγαν (λογικο βεβαια αφου εχουμε γραψει τοσα πολλα πραγματα).