Σελίδα 5 από 6 ΠρώτηΠρώτη ... 3456 ΤελευταίαΤελευταία
Εμφάνιση αποτελεσμάτων : 41 έως 50 από 58
    Το avatar του χρήστη Papas00zas
    Μέλος
    Όνομα
    Δημήτρης
    Περιοχή
    Καστοριά

Προεπιλογή

Στη χειρότερη περίπτωση έχει να κάνει με το ολοκληρωμένο που δίνει τις εντολές, κι ακόμη χειρότερα, με το ίδιο το πρόγραμμα του πλυντηρίου.

Μέλος
    Όνομα
    Πέτρος
    Περιοχή
    Έβρος

Προεπιλογή

Επομένος .. στην θέση του Μάνου (αν ήμουν επίμονος) ... και συγκεκριμένα με το πρόβλημα ότι ξεκινάει το μοτέρ αφού το γυρίσει "βοηθήσει" λίγο με το χέρι . Είναι να εντοπίσει
    1) Αν έρχεται το σωστό ρεύμα από την πλακέτα.
    2) Αν ναι , τότε το μοτέρ σε περιελιξιά για έλεγχο.

Δηλαδή θα ακολουθούσα μια λεπτή και δύσκολη διαδικασία να το βάλω πρώτα σε πρόγραμμα όπου λειτουργεί καλά το μοτέρ στα σημεία 18 έως 23 (του πρώτου μηνύματος) . όπου κάνει το στίψιμο. και θα μετρούσα τι ρεύμα περνάει .

Αργότερα θα το έβαζα στο πρόγραμμα που ΔΕΝ στίβει και θα μετρούσα αν έχει διαφορά . Για να βρω σε πιο από τα 2 είναι το πρόβλημα στο μοτέρ ? ή στην πλακέτα.

Αν εντόπιζα στην πλακέτα ... θα άλλαζα ότι είναι εφικτό και διαθέσιμο πάνω στην πλακέτα .. και αν πάλι δεν δούλευε θα το σήκωνα όλο το πλυντήριο και θα το πήγαινα έξω από την πόρτα της LG .

Νέο Μέλος
    Όνομα
    Γιωργος
    Περιοχή
    Ηρακλειο

Προεπιλογή

Καλησπέρα αν και παλιό το θέμα ήταν ευκαιρία να ανακάλυψω το φόρουμ! Καλώς σας βρίσκω και θέλω και γω να αναφέρω το ίδιο ακριβώς πρόβλημα για το ίδιο μοντέλο... Με Μονή διάφορα ότι εμένα θέλει μόνο την "βοήθεια" για να ξεκινήσει ειδικά όταν κάνει τις αργες περιστροφές... Έχω ψάξει πολλαπλώς τα πάντα και μάλιστα σήμερα έλυσα ξανά το μοτέρ κάνοντας κολλησεις στα άκρα του στατορα τα οποία ήταν με φισακια... Μέτρησα τυλιγματα όλα φαίνονται οκ. Το πρόβλημα εντοπίζεται κατα την εκκίνηση όταν ο inverter δίνει ένα πολύ μικρό ρεύμα και ακούγεται ο χαρακτηριστικός θόρυβος από την πλακέτα.. Αν το ακουμπήσω ΕΛΑΧΙΣΤΑ τσιμπαει αμέσως και ξεκινά... Άραγε βρέθηκε λύση τελικά έτσι για την ιστορία ? εμένα με τσατισε τόσο σήμερα που παραγγειλα καινούριο.... Όμως μου έχει μείνει το "γαμωτο" μιας και το πλυντήριο είναι σαν καινούριο εσωτερικά κ εξωτερικά παρά τη ηλικία του... Ευχαριστώ

Μέλος
    Όνομα
    Βασίλης
    Περιοχή
    Κερατσίνι

Προεπιλογή

Παράθεση Αρχικό μήνυμα από gsfakian Εμφάνιση μηνυμάτων
    Καλησπέρα αν και παλιό το θέμα ήταν ευκαιρία να ανακάλυψω το φόρουμ! Καλώς σας βρίσκω και θέλω και γω να αναφέρω το ίδιο ακριβώς πρόβλημα για το ίδιο μοντέλο... Με Μονή διάφορα ότι εμένα θέλει μόνο την "βοήθεια" για να ξεκινήσει ειδικά όταν κάνει τις αργες περιστροφές... Έχω ψάξει πολλαπλώς τα πάντα και μάλιστα σήμερα έλυσα ξανά το μοτέρ κάνοντας κολλησεις στα άκρα του στατορα τα οποία ήταν με φισακια... Μέτρησα τυλιγματα όλα φαίνονται οκ. Το πρόβλημα εντοπίζεται κατα την εκκίνηση όταν ο inverter δίνει ένα πολύ μικρό ρεύμα και ακούγεται ο χαρακτηριστικός θόρυβος από την πλακέτα.. Αν το ακουμπήσω ΕΛΑΧΙΣΤΑ τσιμπαει αμέσως και ξεκινά... Άραγε βρέθηκε λύση τελικά έτσι για την ιστορία ? εμένα με τσατισε τόσο σήμερα που παραγγειλα καινούριο.... Όμως μου έχει μείνει το "γαμωτο" μιας και το πλυντήριο είναι σαν καινούριο εσωτερικά κ εξωτερικά παρά τη ηλικία του... Ευχαριστώ
    πυκνωτη;;; κοιταξες;;

να κανω μια ερωτηση σχετικα με τα μοτερ των πλυντηριων.εχουν δυο τυλιγματα για πλυσιμο-στυψιμο; πως γινεται αυτη η επιλογη;ασχετως μαρκας ρωταω για 15 ετιας πλυντηριο με τον παλιο αναλογικο εγκεφαλο.

Προεπιλογή

Απο τον προγραμματιστή (εγκέφαλο).

Νέο Μέλος
    Όνομα
    Γιωργος
    Περιοχή
    Ηρακλειο

Προεπιλογή

Ευχαριστα νεα!!! Μετα απο πολλεεεεεες ωρες... νευρα.. ψαξιμο κλπ... το προβλημα ΛΥΘΗΚΕ ΟΛΟΣΧΕΡΩΣ!!!!! μαλιστα το πλυντηριο αλλαξε ακομα και θορυβο αφου ο ελεγχος του μοτερ δεν γινοταν σωστα... @vasilimertzani : πυκνωτη αυτα τα μοτερ δεν εχουν... στο συγκεκριμενο πλυντηριο δουλευει με συνεχες (chopped) ρευμα ελεγχομενο απο triac και ναι εχει δυο τυλιγματα στον στατη και ενα στο ροτορα.. σε συνδιασμους μεταξυ τους και αντιστροφη κανει αλλαγη περιστροφης και ταχυτητων.. Το προβλημα οφειλοταν ολοκληρωτικα στην πλακετα την οποια αφου παραγγειλα αλλη απο Ολλανδια (γιατι ο Μανος δεν βρηκε? μου ειπαν υπαρχει κανονικα) .. τελικα επισκευασα την δικη του ενω η νεα ερχεται... χα χα ετσι θα εχω μια spare.. αν χρειαστει κανεις(!)... Το προβλημα ηταν παρακαλω: ψυχρες (ψυχροτατες!!) κολλησεις στα 3 relay που αντιστρεφουν τα τυλιγματα, και ο πυκνωτης που ειναι σε σειρα με τον ροτορα 1μF ειχε κατεβει στα 0,33!!!. Τωρα οχι μονο δουλευει σωστα... αλλα ο ελεγχος του μοτερ ειδικα στα διαγνωστικα (εκει φαινεται πολυ καλα)... εχει γινει τρομερα "απαλος" και ομοιομορφος... σε λιγακι ακολουθουν φωτογραφιες.. αφου η επεμβαση εγινε με "χειρουργειο" μιας και η πλακετα ειναι βουτηγμενη σε μια ειδικη σιλικονη... Ευχαριστω ολους οσους συνεβαλαν στο θεμα μιας και εμενα με παιδευε πολυ καιρο και ολα αυτα που ειπωθησαν εδω μου εδωσαν διαφορα κινητρα να το ψαξω ετσι για το "γαμωτο"!!!!

Υ.Γ. Φυσικα (ευτυχως) προλαβα και ακυρωσα το καινουριο πλυντηριο, αφου αυτο εχει αλλα 10 χρονια ζωης!!! (φτου φτου!)
    Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη gsfakian : 16-10-12 στις 08:45

Νέο Μέλος
    Όνομα
    Γιωργος
    Περιοχή
    Ηρακλειο

Προεπιλογή

Προταση σε admins/mods: οπως και σε ξενα forums προτεινω οταν επιλυεται μια βλαβη/θεμα να μπανει διπλα στον τιτλο του το διακριτικο [Solved] / [Λυθηκε] ... θα ειναι πολυ χρησιμο για οσους το ψαχνουν αργοτερα...

Νέο Μέλος
    Όνομα
    Γιωργος
    Περιοχή
    Ηρακλειο

Προεπιλογή

IMG_0011.jpg
    εδω η "τομη" στο πισω μερος των relays

Νέο Μέλος
    Όνομα
    Γιωργος
    Περιοχή
    Ηρακλειο

Προεπιλογή

IMG_0014.jpgIMG_0015.jpgIMG_0017.jpg
    Παραπανω οι κολλησεις μετα τον καθαρισμο απο την σιλικονη... παρα οτι γυαλιζουν διακρινονται τα 'κενα' πριν τις περασω ξανα με το κολλητηρι...ακολουθει ο "ενοχος" πυκνωτης 1μF /275V (μετρηθηκε 0.334) και τελος ανοιγμενο μεγαλυτερο κομματι και προσωρινη προσθηκη ενος 0,47/250 για να φτασω κοντα στο 1μF μεχρι να προμηθευτω τον ιδιο... και ετσι.. η λειτουργια ειναι πλεον αψογη! Ενημερωτικα θυμιζω τον τυπο του πλυντηριου WD-80160F και οτι θα εχω spare πλακετα καινουρια σε περιπτωση που χρειαστει καποιος!.. Το πλυντηριο νομιζω αξιζει...ειναι 10 χρονων και ειναι το πρωτο και μοναδικο προβλημα που εβγαλε μεχρι τωρα ενω ο κυκλος πλυσεων ειναι σχεδον μερα παρα μερα!!!

10. 2 μέλη ευχαρίστησαν τον gsfakian για αυτό το χρήσιμο μήνυμα:

Κυριακίδης (16-10-12), fokosg (21-12-14)

Μέλος
    Όνομα
    Μανος
    Περιοχή
    Ηρακλειο Κρητης

Προεπιλογή

Η αλλη πλακετα μπηκε κανονικα.
    Αν δεν βρεις πυκνωτη ενημερωσε με.

Σελίδα 5 από 6 ΠρώτηΠρώτη ... 3456 ΤελευταίαΤελευταία

Παρόμοια Θέματα

1. Πλυντηριο ρουχων hoover προβλημα
    από petros1967 στο forum Πλυντήριο