Τα περισσοτερα απο αυτα, λογω χαμηλου κοστους, εχουν φυγοκεντρικο φρενο με φελλο. Μολις λειωσει λιγο ο φελλος βγαινουν οff. Το γεμισμα του δινει μικρη παραταση ζωης. Το καλυτερο συνηθως ειναι να βρεις ιδιο αλλα με ηλεκτρικο φρενο. Τεραστια διαρκεια ζωης. Χωρις φρενο, δεν μπορω να το αποκλεισω να υπαρχουν, αλλα δεν εχει τυχει να συναντησω κανενα ακομα. (Δεν ανοιγω και τοσα πολλα ρολλα! Δεν ειναι ακριβως το αντικειμενο μου....! Βοηθαω ενα φιλο που ειναι αλουμινας αλλα δεν εχει ηλεκτρολογικες γνωσεις!!)
Καλά ρε σεις , 277 ευρωπουλάκια για μια σουβλιέρα που ανεβοκατεβάζει παντζούρια? αντί για αυτό το στριφτοπάσσαλο , δεν ήταν καλύτερα να αγόραζε ένα πλυντήριο για κάθε παράθυρο ή πόρτα του σπιτιού του?
Τα somfy τα δικά μου έχουν γύρω στα 130 στα ίδια Νm.......
Μόλις γύρισα από διακοπές και είπα να ρίξω μια ματιά στο θέμα με το μοτέρ του ρολού.
Αρχικά να σας ενημερώσω ότι έβγαλα το μοτέρ από την μπαλκονόπορτα και προσπαθώ
να δω αν μπορώ να κάνω κάτι.
Θα ήθελα να ρωτήσω αν γνωρίζει κανείς ποιος θα έπρεπε να ήταν ο τρόπος λειτουργίας.
Δηλαδή:
Όταν του βάζω ρεύμα στο ένα καλώδιο γυρνάει δεξιόστροφα (υποθέτω σωστά)
Όταν του βάζω ρεύμα στο άλλο καλώδιο γυρνάει αριστερόστροφα (υποθέτω πάλι σωστά).
Όταν δεν του βάζω καθόλου ρεύμα θα έπρεπε να κομπλάρει και να μην γυρνάει καθόλου
(προσομοίωση σταμτήματος ρολού κάπου στο ενδιάμεσο) ή
να γυρνάει και προς τις δύο φορές αλλά δύσκολα?
Στην περίπτωσή μου γυρνάει λίγο δύσκολα.
Στην συνέχεια μπόρεσα να το ανοίξω από την δεξιά πλευρά όπως φαίνεται στις αρχικές φωτογραφίες
αλλά δεν είδα κάτι που μπορεί να είναι το φρένο. Αντίθετα είδα έναν πυκνωτή και κάποια γρανάζια πλαστικά.
Υπάρχει περίπτωση να φταίει ο πυκνωτής?
Μήπως πρέπει να το ανοίξω από την άλλη πλευρά? αλλά δεν ξέρω πως...
Όσον αφορά τον Chrismotor δεν ασχολείται με σωληνωτά μοτέρ.IMAG0400.jpg
Μπορεί κανέις να βοηθήσει?
δεν εχω ασχοληθει ποτε.πιστευω ομως οτι τα γραναζια τα πλαστικα ειναι ο μειωτηρας,ο οποιος κανει την εξης δουλεια,πολλαπλασιαζει την δυναμη του μοτερ και μειωνει την ταχυτητα του.το αντιθετο δε ειναι οτι φρεναρει το ρολο.αλλο ειναι να εξακολοθει να εχει το ρολο ελατηρια..εσυ που το γυρνας με δυσκολια τσεκαρε οτι παρασερνεις το μοτερ με την δυναμη που βαζεις και δεν γυρναει καννενα πλαστικο γραναζι στο αξονα του τρελα.
Ενδεχεται και η περιπτωση να μην ειναι καταλληλης ισχυς το μοτερ?αρα και φρενου?
Βασίλη,
έκανα την εξής δοκιμή: έχοντας ξεκουμπωμένο αυτό το δεξιό με΄ρος του μοτέρ,
το έβαλα στο ρεύμα και τα πλαστικά του γρανάζια δεν είχαν καμμία απόκριση, γύριζε μόνο το
αριστερό μέρος του μοτέρ που παρασέρνει και τραβάει και το ρολό.
Προφανώς αυτά που βρίσκονται στο δεξιό με΄ρος και φαίνονται στην φωτογραφία,
έχουν σχέση με τα 2 βιδάκια που καθορίζουν το στοπ όταν τερματίζει πάνω ή κάτω.
Τα καλώδια απλώς μεταφέρουν την εντολή στο κομάτι μετάδοσης της κίνησης
που βρίσκεται στο αριστερό μέρος του σωληνωτού μοτέρ.
Προφανώς χρειάζεται άνοιγμα από την άλλη πλευρά αλλά δεν ξέρω πως να το ανοίξω.