Σελίδα 53 από 115 ΠρώτηΠρώτη ... 343515253545563103 ... ΤελευταίαΤελευταία
Εμφάνιση αποτελεσμάτων : 521 έως 530 από 1143
  1. #521
    Το avatar του χρήστη JOUN
    Μέλος
    Όνομα
    Γιωργος
    Εγγραφή
    Feb 2007
    Περιοχή
    Σταυρός Θεσσαλονίκης
    Μηνύματα
    1.688

    Προεπιλογή

    Παράθεση Αρχικό μήνυμα από toni31 Εμφάνιση μηνυμάτων
    Από την άλλη αν το NC 559 είναι για αμόλυβδες τότε μήπως υπάρχει πρόβλημα στις 63/37 με τις θερμοκρασίες?
    Ισχύουν τα παραπάνω ή είναι αρβυλιές?
    Αφου οι 63/37 θελουν χαμηλοτερη θερμοκρασια για να λιωσουν τι προβλημα να υπαρχει;
    Ηλεκτρολόγος Μηχανικός Τ.Ε

  2. #522
    Το avatar του χρήστη toni31
    Μέλος
    Όνομα
    Αντώνης
    Εγγραφή
    Apr 2009
    Περιοχή
    Θεσσαλονικη
    Μηνύματα
    587

    Προεπιλογή

    Μήπως δεν ενεργοποιείται το flux? Δεν ξέρω γι΄αυτό ρωτάω τις διαφορές, αλλιώς γιατί να το δίνουν για αμόλυβδες? Κάτι παίζει….δεν είναι τυχαίο.

  3. #523

    Μέλος
    Όνομα
    Απόστολος
    Εγγραφή
    Feb 2012
    Περιοχή
    Μακεδονία
    Μηνύματα
    139

    Προεπιλογή

    Θα διακόψω λίγο την ροή της κουβέντα σας, έχει πάρει το μάτι μου κάποια stencil (heat directly), 293 τεμάχια σε τιμή σχεδόν 54$.

    293PCS BGA heat directly reballing stencil templates.JPG

    Για πείτε μου γνώμη, δεν χρειάζομαι κάποιο συγκεκριμένο και για το λόγο αυτό μιας και έχει ποικιλία, και δεν ξέρω τι είναι αυτό που θα χρειαστώ, είναι δελεαστικό για αγορά. Τι λέτε?

    http://www.ebay.co.uk/itm/NEW-293PCS...item3a74239cf9
    Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη A-tech : 11-06-12 στις 00:42

  4. #524
    Το avatar του χρήστη spiroscfu
    Μέλος
    Όνομα
    Σπύρος
    Εγγραφή
    Aug 2010
    Περιοχή
    Κέρκυρα
    Μηνύματα
    1.046

    Προεπιλογή

    Από ποσότητα είναι δελεαστικά από ποιότητα δεν ξέρω, πάντως και εγώ στην θέση σου θα τα χτύπαγα.

  5. #525

    Μέλος
    Όνομα
    Απόστολος
    Εγγραφή
    Feb 2012
    Περιοχή
    Μακεδονία
    Μηνύματα
    139

    Προεπιλογή

    Παράθεση Αρχικό μήνυμα από A-tech Εμφάνιση μηνυμάτων
    έχει πάρει το μάτι μου κάποια stencil (heat directly), 293 τεμάχια....
    http://www.ebay.co.uk/itm/NEW-293PCS...item3a74239cf9
    Τώρα που το παρατήρησα, αν αθροιστούν όλα όσα περιγράφονται στην λίστα γίνονται 254 τεμάχια. Θα στείλω ερώτηση στον πωλητή να μου διευκρινίσει. Εδώ ένας άλλος πωλητής έχει το ίδιο προϊόν αναφέροντάς τα ως 272 τεμάχια, ενώ και αυτά είναι ακριβώς τα ίδια στην περιγραφή και προκύπτουν 254.

  6. #526

    Μέλος
    Όνομα
    Λευτέρης
    Εγγραφή
    Dec 2011
    Περιοχή
    Κοζάνη
    Μηνύματα
    57

    Προεπιλογή

    Καλησπέρα σε όλα τα μέλη...

    Πολύ ενδιαφερον thread διαβασα μερικές σελίδες και θέλω όποιος έχει χρόνο την βοήθειά του.

    Με ενδιαφέρει κυρίως το κομμάτι της επισκεύης chipset gpu και cpu από laptop.

    Θα ήθελα να μου προτείνετε τι θα χρειαστώ ακριβώς από συσκευές και κόλλες για το bga reballing... Ξέρω, τα έχετε αναλύσει αλλά θα ήθελα συνοπτικά να έχω μια σειρά από αυτά που θα μου χρειαστούν και το κόστος κάθε υλικού (αν υπάρχει και κάποιο κατάστημα που συμφέρει στην Αθήνα καλώς αλλιώς από ιντερνετ.)

    Κάτι άλλο. Τι διαφορά έχουν τα heat directly stencιls από τα υπόλοιπα. Tι δουλεία κανουν τα Kapton tapes και πότε χρειάζονται;

    Ευελπιστώ σε απάντηση.... Ευχαριστώ!

  7. #527

    Μέλος
    Όνομα
    Λευτέρης
    Εγγραφή
    Dec 2011
    Περιοχή
    Κοζάνη
    Μηνύματα
    57

    Προεπιλογή

    Κανείς να μου δώσει πληροφορίες;

  8. #528

    Νέο Μέλος
    Όνομα
    Αλέξανδρος
    Εγγραφή
    Jun 2009
    Περιοχή
    Θεσσαλονίκη
    Μηνύματα
    7

    Προεπιλογή

    Μπορεί να αργώ λίγο αλλά θα σου απαντήσω τι μου έρχεται εμένα στο μυαλό από αυτά που χρειάζεσαι:

    -Ένα σταθμό κόλλησης αποκόλλησης θερμού αέρα. Προτείνω Aoyue 852+ ή 852++ (ο ++ έχει απλά ένα εξαρτηματάκι αναρρόφησης για να σηκώνεις τα chip). 100-150 ευρώ.

    -Εναλλακτικά ένα σταθμό κόλλησης αποκόλλησης με υπέρυθρες αλλά το κόστος ξεφεύγει πολύ. Για laptop θες δυνατό (έχουν μεγαλούτσικα τσίπ από 2*2 έως 5*5 εκατοστά) και οι δυνατοί φτάνουν στο χιλιάρικο. Δε το θεωρώ απαραίτητο. Και νομίζω ότι ο αέρας θα σου είναι και πάλι απαραίτητος.

    -Ένα καλό κολλητήρι με ρυθμιζόμενη θερμοκρασία. Δε θα σου προτείνω κάτι συγκεκριμένο. Ξεκινάνε από τα 30 ευρώ και φτάνουν στα 300. Εγώ πχ έχω το ZD-937 και είμαι υπερευχαριστημένος. Εκτός ότι κάνει καταπληκτική δουλειά έχει πάμφτηνα αναλώσιμα και ανταλλακτικά. Μύτες στα 80 λεπτά και το ανταλλακτικό κολλητιράκι κάτω από 10 ευρώ.

    -Έναν preheater. Προτείνω Puhui T-8280. Μόλις τον αγόρασα και περιμένω να μου έρθει. Τον προτείνω γιατί μόνο καλά λόγια ακούω για τον συγκεκριμένο. Είναι πολλά watt, υπέρυθρος και με μεγάλη επιφάνεια 410x316mm, ότι πρέπει για motherboard από λάπτοπ. Γύρω στα 170 ευρώ.

    -Για reballing χρειάζεσαι είτε ένα σετ από στενσιλ είτε ένα κιτ που έχει και βάση για τα τσιπ. Τα σετ είναι συνήθως direct heat δηλαδή ζεσταίνεις το τσιπ με το στενσιλ και τις μπίλιες πάνω. Είναι και πιο φτηνά. Από την άλλη υπάρχουν κιτ με βάση όπου στερεώνεις το τσιπ, εφαρμόζεις λίγο flux σε gel η κρέμα (να κολλάει), βάζεις στένσιλ το οποίο επίσης στερεώνεται, ρίχνεις μπίλιες, οι μπίλιες μπαίνουν στις τρύπες, αφαιρείς το στένσιλ και οι μπίλιες μένουν πάνω στο τσιπ από το flux και θερμαίνεις. Γενικά είναι πιο επαγγελματικός τρόπος αλλά θέλει @@ γιατί χωρίς το στένσιλ οι μπίλιες πετάγονται από τον αέρα, κολάνε μεταξύ τους και γίνονται συσσωματώματα αν έχεις βάλει πολύ flux κλπ. Γενικά όμως το kit είναι εργαλείο (το κρατάς μια ζωή αν το προσέχεις) ενώ τα set για direct heat είναι περισσότερο αναλώσιμα. Συχνά πυκνά χαλάνε. Διαλέγεις.

    -Ένα καλό flux. Κατα γενική ομολογία δεν υπάρχουν καλά και φτηνά. Αν και προσωπικά έχω χρησιμοποιήσει το Kingbo RMA-218 με κόστος γύρω στα 20 ευρώ τα 100g που πίνουν όλοι όσοι το έχουν δοκιμάσει νερό στο όνομά του. Βέβαια υπάρχουν και άλλα επώνυμα flux όπως πχ το Warton Metals Future HF Rework ή και το ERSA που όμως πάει 250 ευρώ τα 200ml. Εγώ θα έλεγα να ξεκινήσεις με το Kingbo πάντως. Κάνει θαύματα και είναι φτηνό σχετικά. Γενικά το flux είναι επιστήμη και υπάρχουν πολλά και διάφορα είδη. Δεν κάνουν όλα για όλες τις δουλειές αλλά για reballin χρειάζεσαι κάποια χαρακτηριστικά όπως πχ να εχει κάποιο ιξώδες για να κολλάνε οι μπίλιες (άρα τα υγρά απορρίπτονται) και να είναι και no-clean δηλαδή να μη διαβρώνει τις κολλήσεις οπότε να μη χρειάζεται καθάρισμα (γιατί πως θα καθαρίσεις το flux κάτω από τσιπ που κόλλησες; ).

    -Solder Balls. Είναι μπίλιες κόλλησης σε διάφορα διαμετρήματα από 0.3mm έως 0.76mm αν θυμάμαι καλά. Παίρνεις ένα σετ με όλες γιατί κάθε τσιπ θέλει άλλο μέγεθος. Γενικά οι μεσαίες τιμές (πχ οι 0.5mm) είναι οι πιο συνηθισμένες. Δεν υπάρχει κανένας λόγος κατά τη γνώμη μου να πάρεις lead free. Παίρνεις την κλασική αναλογία Sn63/Pb37. Ένα kit με 25 χιλιάδες μπίλιες ανά μέγεθος κάνει γύρω στα 25 ευρώ.

    -Εναλλακτικά solder paste. Ειδικά αν πάρεις direct heat stencils μπορείς να χρησιμοποιήσεις solder paste που είναι μια πάστα ρινισμάτων κόλλησης. Ευθυγραμμίζεις και σταθεροποιείς το stencil με το chip και περνάς με τη σπάτουλα μια ποσότητα solder paste, γεμίζουν οι τρύπες και έπειτα με θερμό αέρα, χωρίς να αφαιρέσεις το στένσιλ, το θερμαίνεις και γίνονται μπίλιες. Πολλοί προτιμούν αυτή τη μέθοδο, άλλοι προτιμούν μπίλιες.

    -Κλασσική κόληση Sn63/Pb37 και καλό ψωμάκι αποκόλλησης για να μαζεύεις τις παλιές κολλήσεις από τα τσιπ και τις μητρικές.

    -Ισοπροπυλική αλκοόλη (καθαρή 100%) για να καθαρίζεις τα flux. Γενικά συνίσταται να καθαρίζουμε ότι flux μπορούμε. Φυσικά δε μπορούμε να καθαρίσουμε το τελευταίο που εφαρμόζουμε πριν κολλήσουμε το τσιπ πίσω στην πλακέτα οπότε και χρησιμοποιούμε no-clean flux. Αλλά και τα no-clean από εκεί που μπορείς να τα καθαρίσεις τα καθαρίζεις. Εναλλακτικά καθαρή ακετόνη (ασετόν αλλά όχι με προσμίξεις σαν αυτό που καθαρίζουν οι κοπέλες τα νύχια) ή nitro. Τα 2 τελευταία τα βρίσκεις εύκολα σε χρωματοπωλείο γι' αυτό είναι καλές εναλλακτικές. Την ισοπροπυλική αλκοόλη πρέπει να την παραγγείλεις από φαρμακείο ή από μαγαζί με χημικά.

    -Λαβίδες. Υπάρχουν αξιοπρεπείς λαβίδες που ξεκινούν από 2-3 ευρώ η μία. Κάπως πρέπει να σηκώνεις και να τοποθετείς τα τσιπ ή να διορθώνεις μικροπράγματα (πχ να βάλεις μια μπίλια στη θέση της).

    -Ένα μικρό δυνατό μεγεθυντικό φακό. Έχει ματάκια 30x και 40x στο ebay με κόστος κάτω από 5 ευρώ το κομμάτι. Απαραίτητα για να δεις λεπτομέρειες τύπου αν είναι όλες οι μπίλιες οκ και στη θέση τους, αν κάθισε καλά το τσιπ στην πλακέτα κλπ.

    Γενικά ότι κι αν κάνεις, κάνε πρώτα πολλή εξάσκηση σε χαλασμένες πλακέτες. Εγώ έχει 3 χρόνια που ασχολούμαι αλλά δεν καταφέρνω και πολλά μέχρι στιγμής γιατί μέχρι τώρα προσπαθούσα να βάψω αυγά με π*ρδές. Όταν ξεκίνησα, τα μόνα που μπορούσες να βρεις ήταν βιντεάκια στο youtube με Ινδούς που φτιάχνανε κινητά με heatgun και έπαιρνα παράδειγμα. Μόνο που πρόκειται για ολόκληρη επιστήμη τελικά το θέμα reballing. Για να μη τα πολυλογώ μέχρι στιγμής κάνω μόνο reflow με περίπου 50-50 επιτυχία επιβίωσης πάνω από 3μηνο. Χωρίς preheater μόνο αυτό μπορείς να κάνεις. Αν επιχειρήσεις να αφαιρέσεις chip έχεις σχεδόν σίγουρη καταστροφή μητρικής και chip και το κατάλαβα με το δύσκολο τρόπο. Οπότε η συμβουλή μου είναι να πάρεις τουλάχιστον τα απαραίτητα και να κάνεις πάρα πολλή εξάσκηση.

    Επίσης ότι πάρεις πάρ'το από ebay και για τα ακριβά (κολλητήρια και preheaters) φρόντισε να είναι από πωλητές εντός ΕΕ. Δε θα έπαιρνα τίποτα από αυτά από Ελλάδα εκτός από το κλασικό κολλητήρι. Όλα τα υπόλοιπα θεωρούνται για κάποιο λόγο high tech εξοπλισμός και πωλούνται από τους εδώ αντιπροσώπους στην καλύτερη υπερδιπλάσιες τιμές.
    Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη babylonx : 05-08-12 στις 05:27

  9. #529

    Νέο Μέλος
    Εγγραφή
    Apr 2006
    Περιοχή
    thessalonik-larisa
    Μηνύματα
    11

    Προεπιλογή

    φίλε babylonx. Ακουλήθησα τις συμβουλές και κατέληξα οτι πρέπει να πάρω αυτά τα εργαλεία. Πιστεύεις οτι λείπει κάτι?


    -Ένα σταθμό κόλλησης αποκόλλησης θερμού αέρα. Προτείνω Aoyue 852+ ή 852++ (ο ++ έχει απλά ένα εξαρτηματάκι αναρρόφησης για να σηκώνεις τα chip). 100-150 ευρώ.



    http://www.aoyue.de/product_info.php/info/p2995_AOYUE-968-3in1-Repairing-System.html



    -Εναλλακτικά ένα σταθμό κόλλησης αποκόλλησης με υπέρυθρες αλλά το κόστος ξεφεύγει πολύ. Για laptop θες δυνατό (έχουν μεγαλούτσικα τσίπ από 2*2 έως 5*5 εκατοστά) και οι δυνατοί φτάνουν στο χιλιάρικο. Δε το θεωρώ απαραίτητο. Και νομίζω ότι ο αέρας θα σου είναι και πάλι απαραίτητος.


    Megalo kostos


    -Ένα καλό κολλητήρι με ρυθμιζόμενη θερμοκρασία. Δε θα σου προτείνω κάτι συγκεκριμένο. Ξεκινάνε από τα 30 ευρώ και φτάνουν στα 300. Εγώ πχ έχω το ZD-937 και είμαι υπερευχαριστημένος. Εκτός ότι κάνει καταπληκτική δουλειά έχει πάμφτηνα αναλώσιμα και ανταλλακτικά. Μύτες στα 80 λεπτά και το ανταλλακτικό κολλητιράκι κάτω από 10 ευρώ.


    Exei hdh to allo.


    -Έναν preheater. Προτείνω Puhui T-8280. Μόλις τον αγόρασα και περιμένω να μου έρθει. Τον προτείνω γιατί μόνο καλά λόγια ακούω για τον συγκεκριμένο. Είναι πολλά watt, υπέρυθρος και με μεγάλη επιφάνεια 410x316mm, ότι πρέπει για motherboard από λάπτοπ. Γύρω στα 170 ευρώ.

    Ποιο απο τα 3 μου προτείνεις???

    http://www.aoyue.de/product_info.php/info/p4465_AOYUE-863-850W-Quartz-Preheater-Infrared-Preheating-850-W.html

    ayto einai ola mazi
    http://www.bgamods.co.uk/Soldering_Stations/Aoyue_968-T8280_Combo
    esteila mail na dw poso kostizei gia ellada…..exei kai polymetro pou thelw fthna.

    Kai edw kapoia oloklirwmena systhmata mazi:
    http://www.bgamods.co.uk/BGA_Rework_Stations?sort=p.price&order=ASC




    -Για reballing χρειάζεσαι είτε ένα σετ από στενσιλ είτε ένα κιτ που έχει και βάση για τα τσιπ. Τα σετ είναι συνήθως direct heat δηλαδή ζεσταίνεις το τσιπ με το στενσιλ και τις μπίλιες πάνω. Είναι και πιο φτηνά. Από την άλλη υπάρχουν κιτ με βάση όπου στερεώνεις το τσιπ, εφαρμόζεις λίγο flux σε gel η κρέμα (να κολλάει), βάζεις στένσιλ το οποίο επίσης στερεώνεται, ρίχνεις μπίλιες, οι μπίλιες μπαίνουν στις τρύπες, αφαιρείς το στένσιλ και οι μπίλιες μένουν πάνω στο τσιπ από το flux και θερμαίνεις. Γενικά είναι πιο επαγγελματικός τρόπος αλλά θέλει @@ γιατί χωρίς το στένσιλ οι μπίλιες πετάγονται από τον αέρα, κολάνε μεταξύ τους και γίνονται συσσωματώματα αν έχεις βάλει πολύ flux κλπ. Γενικά όμως το kit είναι εργαλείο (το κρατάς μια ζωή αν το προσέχεις) ενώ τα set για direct heat είναι περισσότερο αναλώσιμα. Συχνά πυκνά χαλάνε. Διαλέγεις.


    Ayto einai to kit:
    http://www.bgamods.co.uk/BGA_Accessories/90x90_Reballing_Station

    h prasela gia tis mpilies:
    http://www.bgamods.co.uk/BGA_Accessories/ESD-10_Tweezers


    ta stencils:
    http://www.bgamods.co.uk/BGA_Accessories/BGA_Reballing_Jigs_Stencils/257PC_Direct_Heat
    ayta
    http://www.bgamods.co.uk/BGA_Accessories/BGA_Reballing_Jigs_Stencils/16PC_Direct_Universal
    http://www.bgamods.co.uk/BGA_Accessories/BGA_Reballing_Jigs_Stencils/10PC_Universal


    Μηπως πρέπει να πάρω και αλλα spencils?



    -Ένα καλό flux. Κατα γενική ομολογία δεν υπάρχουν καλά και φτηνά. Αν και προσωπικά έχω χρησιμοποιήσει το Kingbo RMA-218 με κόστος γύρω στα 20 ευρώ τα 100g που πίνουν όλοι όσοι το έχουν δοκιμάσει νερό στο όνομά του. Βέβαια υπάρχουν και άλλα επώνυμα flux όπως πχ το Warton Metals Future HF Rework ή και το ERSA που όμως πάει 250 ευρώ τα 200ml. Εγώ θα έλεγα να ξεκινήσεις με το Kingbo πάντως. Κάνει θαύματα και είναι φτηνό σχετικά. Γενικά το flux είναι επιστήμη και υπάρχουν πολλά και διάφορα είδη. Δεν κάνουν όλα για όλες τις δουλειές αλλά για reballin χρειάζεσαι κάποια χαρακτηριστικά όπως πχ να εχει κάποιο ιξώδες για να κολλάνε οι μπίλιες (άρα τα υγρά απορρίπτονται) και να είναι και no-clean δηλαδή να μη διαβρώνει τις κολλήσεις οπότε να μη χρειάζεται καθάρισμα (γιατί πως θα καθαρίσεις το flux κάτω από τσιπ που κόλλησες; ).


    Ayto gia na vazw tis mpilies:
    http://www.ownta.com/kingbo-rma-218-no-clean-solder-paste-100g.html


    -Solder Balls. Είναι μπίλιες κόλλησης σε διάφορα διαμετρήματα από 0.3mm έως 0.76mm αν θυμάμαι καλά. Παίρνεις ένα σετ με όλες γιατί κάθε τσιπ θέλει άλλο μέγεθος. Γενικά οι μεσαίες τιμές (πχ οι 0.5mm) είναι οι πιο συνηθισμένες. Δεν υπάρχει κανένας λόγος κατά τη γνώμη μου να πάρεις lead free. Παίρνεις την κλασική αναλογία Sn63/Pb37. Ένα kit με 25 χιλιάδες μπίλιες ανά μέγεθος κάνει γύρω στα 25 ευρώ.


    Oi 0.50 mpilies:
    http://www.bgamods.co.uk/250K_Leaded_Solder_Balls_0.5mm?filter_name=Solder% 20Balls

    ena set:
    http://www.ebay.co.uk/itm/8-Bottles-Original-High-Quality-25K-Solder-Balls-0-3mm-0-76mm-BGA-Kit-0-6mm-Etc-/271020852299?pt=UK_BOI_Industrial_Supply_Material_ Handling_ET&hash=item3f1a1a044b



    -Εναλλακτικά solder paste. Ειδικά αν πάρεις direct heat stencils μπορείς να χρησιμοποιήσεις solder paste που είναι μια πάστα ρινισμάτων κόλλησης. Ευθυγραμμίζεις και σταθεροποιείς το stencil με το chip και περνάς με τη σπάτουλα μια ποσότητα solder paste, γεμίζουν οι τρύπες και έπειτα με θερμό αέρα, χωρίς να αφαιρέσεις το στένσιλ, το θερμαίνεις και γίνονται μπίλιες. Πολλοί προτιμούν αυτή τη μέθοδο, άλλοι προτιμούν μπίλιες.


    Emeis protimame mpilies.


    -Κλασσική κόληση Sn63/Pb37 και καλό ψωμάκι αποκόλλησης για να μαζεύεις τις παλιές κολλήσεις από τα τσιπ και τις μητρικές.

    Exoume….

    -Ισοπροπυλική αλκοόλη (καθαρή 100%) για να καθαρίζεις τα flux. Γενικά συνίσταται να καθαρίζουμε ότι flux μπορούμε. Φυσικά δε μπορούμε να καθαρίσουμε το τελευταίο που εφαρμόζουμε πριν κολλήσουμε το τσιπ πίσω στην πλακέτα οπότε και χρησιμοποιούμε no-clean flux. Αλλά και τα no-clean από εκεί που μπορείς να τα καθαρίσεις τα καθαρίζεις. Εναλλακτικά καθαρή ακετόνη (ασετόν αλλά όχι με προσμίξεις σαν αυτό που καθαρίζουν οι κοπέλες τα νύχια) ή nitro. Τα 2 τελευταία τα βρίσκεις εύκολα σε χρωματοπωλείο γι' αυτό είναι καλές εναλλακτικές. Την ισοπροπυλική αλκοόλη πρέπει να την παραγγείλεις από φαρμακείο ή από μαγαζί με χημικά.



    http://www.agrotikistegi.gr/index.php?page=shop.product_details&flypage=flypag e.tpl&product_id=1479&category_id=473&vmcchk=1&opt ion=com_virtuemart&Itemid=64

    http://www.dentalequipment.gr/product_det.asp?prid=210



    -Λαβίδες. Υπάρχουν αξιοπρεπείς λαβίδες που ξεκινούν από 2-3 ευρώ η μία. Κάπως πρέπει να σηκώνεις και να τοποθετείς τα τσιπ ή να διορθώνεις μικροπράγματα (πχ να βάλεις μια μπίλια στη θέση της).

    phrame

    -Ένα μικρό δυνατό μεγεθυντικό φακό. Έχει ματάκια 30x και 40x στο ebay με κόστος κάτω από 5 ευρώ το κομμάτι. Απαραίτητα για να δεις λεπτομέρειες τύπου αν είναι όλες οι μπίλιες οκ και στη θέση τους, αν κάθισε καλά το τσιπ στην πλακέτα κλπ.



    phrame thn kamera.
    Ηλεκτρονικός Μηχανικός
    My blog...

    http://thanosgen.blogspot.com/

  10. #530

    Νέο Μέλος
    Εγγραφή
    Apr 2006
    Περιοχή
    thessalonik-larisa
    Μηνύματα
    11

    Προεπιλογή

    Τουλάχιστον μπορεί να βοηθήσει κανείς με την την διαδικασία? Μετά απο ψάξιμο βρήκα ότι πρέπει να κάνω αυτή την διαδικασία.
    1.Βάζουμε τον preheater στους 180C και περιμένουμε μέχρι η πάνω επιφάνεια να φτάσει τους 180C και μετά το αφήνουμε σταθερό για 2 λεπτά.
    2.Ανοίγουμε τον Aoyue( Πιστόλι αέρα) στους 90C και περιμένουμε ένα λεπτό.
    3.Βάζουμε τον Aoyue στους 150C και περιμένουμε ακόμα ένα λεπτό.
    4.Βάζουμε τον Aoyue στους 201C και περιμένουμε ένα λεπτό.
    5.Βάζουμε τον Aoyue στους 250C και περιμένουμε ένα λεπτό αν χρειαστεί γιατί μπορεί και να ξεκολλήσει πιο πριν.


    Είναι σωστή ???
    Ηλεκτρονικός Μηχανικός
    My blog...

    http://thanosgen.blogspot.com/

Σελίδα 53 από 115 ΠρώτηΠρώτη ... 343515253545563103 ... ΤελευταίαΤελευταία

Δικαιώματα - Επιλογές

  • Δημιουργία θεμάτων: Όχι
  • Υποβολή μηνυμάτων: Όχι
  • Σύναψη αρχείων: Όχι
  • Επεξεργασία μηνυμάτων: Όχι
  •  
  • BB code: σε λειτουργία
  • Smilies: σε λειτουργία
  • [IMG]: σε λειτουργία
  • [VIDEO] code is σε λειτουργία
  • HTML: εκτός λειτουργίας