δωσε τυπο μοτερ.
δωσε τυπο μοτερ.
Ημουν εκει μεχρι αργα το βραδυ και:
Αρχικα αλλαξα το ρελε.
Για λιγο μπορουσες να κανεις start stop το μοτερ αλλα μεσα σε δυο κινησεις ξαναρχισε τα ιδια. Καθε stop και καμενη ασφαλεια. Επειδη μου ξεκινησε με την ασφαλεια των 24V αλλαξα το τροφοδοτικο. Και σταματησαν ολα!
Ξαναβαλα το ρελε και σημερα θα λειτουργησει "υπο επιτηρηση".
Να πω την αμαρτια μου, το τρφοδοτικο ειναι το τελευταιο που υποψιαζομουν. Ειναι ομως και το μονο που συμμετεχει και στα δυο κυκλωματα (230 -24V).
Για να δουμε, εληξε?
Αντε να σταθεροποιηθει να παω την Πεμπτη να πληρωθω!!!
Αλλα το τροφοδοτικο ρε γ@μωτο??![]()
Καλησπέρα Αλέξανδρε και στους λοιπούς συνφορουμίτες! (ζωγραφισα πάλι)
Κάποτε ο δάσκαλος στο λύκειο μας έλεγε στην εισαγωγή του ηλεκτρισμού, καμμένη ασφάλεια= βραχυκύκλωμα κατά 99,9%. Και όσες φορές τουλάχιστον μου έχει συμβεί, είχε δίκιο εκείνος ο δάσκαλος...
Εγώ τι θα έκανα...
απομονώνω το βοηθητικό κύκλωμα και βάζω σε λειτουργία το μοτέρ. όταν το σταματήσω, ελέγχω, αν έχει καεί κάποια ασφάλεια από τις F1,F2,F3. Αν υπάρχει ζημιά, τότε το πρόβλημα είναι κάπου στο "κυρίως κύκλωμα" όπως μαθαίναμε κάποτε... οπότε αλλάζεις ρελέ και θερμικό, και ξαναπροσπαθείς, και αν επιμένει, κάτι παίζει με το μοτέρ, αν όχι, έχει δηλαδή διορθωθεί, τότε βάζεις και πάλι σε λειτουργία το δευτερεύον, και ελέγχεις κομμάτι κομμάτι τι μπορεί να πηγαίνει στραβά... Ελπίζω να βοήθησα έστω και λίγο...
Υ.Γ. δεν ανέφερα για επιτηρητή τάσης, γιατί δε μπορώ να φανταστώ σε μια βιοτεχνία να μην είναι τα αυτονόητα εξαρτήματα τοποθετημένα στον πίνακά της....
(Κάποτε σε μια εγκατάσταση, από λάθος κάνω ένα χοντροειδές βραχυκύκλωμα λόγω απροσεξίας. Έριχνα τις 2 φάσεις πάντα, και όταν βρήκα τι μ....α έκαλα τράβαγα τα μαλλιά μου και το βούλωσα από τη ντροπή μου...)Προσωπική εμπειρία...
Εγώ θα πρότεινα να μετρηθεί η γραμμή της F3 με ΑΝΑΛΟΓΙΚΟ βολτόμετρο πριν και μετά του KM1 τη δείχνει κατά το κλείσιμο του κινητήρα .