Αυτο που εχω παρει δουλευει μια χαρα.Μονο ετσι μπορεσα και εκανα αποκολληση,αν περιμενεις απο τις ενδειξεις του σταθμου ,καηκες..
Καπου ειχα ανοιξει και ενα θεμα με τις διαφορες στις ενδειξεις των δυο..
Αυτο που εχω παρει δουλευει μια χαρα.Μονο ετσι μπορεσα και εκανα αποκολληση,αν περιμενεις απο τις ενδειξεις του σταθμου ,καηκες..
Καπου ειχα ανοιξει και ενα θεμα με τις διαφορες στις ενδειξεις των δυο..
Ηλεκτρολόγος Μηχανικός Τ.Ε
Απο αυτα που μου εχουν τυχει αρκετες φορες οσες φορες εχω πειραματιστει με το reballing και δεν γνωριζω τι ακριβως παιζει ειναι μεταξυ αλλων το παρακατω :
Στην πρωτη photo φαινεται το bga chipset και στην δευτερη η "υποδοχη" του πανω στην motherboard. Και οι 2 περιοχες εχουν καθαριστει. Καποια pads που εχω κυκλωσει ειναι σαν πως εχουν αδειασει εντελως απο solder. Φαινεται απο το χρωμα και την υφη. Αυτο σημαινει οτι εχει γινει ζημια ; Η το solder ball θα κολλησει κανονικα και επιπλεον θα γινει επιτυχως η "επαφη" μεταξυ αυτου και του pad ?
Καποιες αλλες φορες (υποθετω ακομα χειροτερο σεναριο και μη ανεστρεψιμο) εχει φυγει τελειως και η παραμικρη ενδειξη solder και εχει φανει πανω στο pad το αποκατω υποστρωμα που ειναι και τελειως διαφορετικο χρωμα-καφε ( χαλκος ?) . Σε αυτες τις περιπτωσεις η υποθεση πηγε χαμενη περα-για-περα ?
Γενικα τα ατιμα τα pads με δυσκολευουν πολυ.
Παραθετω τις 2 photos. Ευχαριστω.
1.jpg2.jpg
μοιάζει με pad lift όμως μάλλον δεν είναι.. το pcb απο τα bga δεν καταστέφονται εύκολα,
συνήθως ειναι καλύτερης ποιότητας απότι το pcb που θα κολλήθει, οπότε μάλλον έχει
φύγει όλο το καλάι απο το pad και γι'αυτό φένεται έτσι.
When all think alike, no one is thinking very much.
Οξειδωμένο pad είναι απλά. Θέλει καθάρισμα και ξανά δες το αλλιώς μπορεί να μην κολλάει αν δεν καθαριστεί σωστά.
900MHz-64GHz
Τα καθαρισα ξανα αλλα δεν αλλαξε τιποτα, μαλλον οπως λεει ο lynx εχει φυγει ολο το καλαι.
Το ζητημα ειναι οτι μου τυχαινει αυτο και δεν ξερω τελικα α) γιατι καταρχην γινεται αυτο & β) αν εχει συνεπειες μετα στο bga .
Ευχαριστω για τις απαντησεις!
Το καθάρισες καλά με flux και φιτίλι?
Θα ήθελα να αναφέρω και αυτόν τον τρόπο για προθέρμανση δεν τον έχω δοκιμάσει αλλά για αυτοσχέδιος φαίνεται καλός.
Επίσης διάβασα όλο το θέμα και δεν μου λύθηκε ακόμα η απορία για το ποια η διαφορά μεταξύ:
RMA-223-UV
RMA-223
NC-559-ASM-UV TPF
NC-559-ASM
Θα μπορούσε κάποιος να με βοηθήσει?
Για προθέρμανση έχω αγοράσει αυτό το στοιχείο (μου ήρθε λίγο ξεφλουδισμένο), και με χρήση dimmer, σαν πρώτη εντύπωση , πιστεύω ότι κάνει καλή δουλειά. Βάζω και μια φωτογραφία της βάσης, η οποία είναι ακόμα υπό κατασκευή.
Δεν καταλαβαίνω όμως γιατί αναφαίρεται ως infrared heater? Γνωρίζει κάποιος?