Πέτρο είσαι κορυφή φίλε,το μοτέρ γυρνάει!Τώρα δεν ξέρω εάν αυτός ο πυκνωτής μπορεί να το κάνει στο 100% αλλά το θέμα είναι ότι δουλεύει,θα ψάξω να βρώ πυκνωτή.
Σε ευχαριστώ και πάλι!
Πέτρο είσαι κορυφή φίλε,το μοτέρ γυρνάει!Τώρα δεν ξέρω εάν αυτός ο πυκνωτής μπορεί να το κάνει στο 100% αλλά το θέμα είναι ότι δουλεύει,θα ψάξω να βρώ πυκνωτή.
Σε ευχαριστώ και πάλι!
Καλά ρε πότε πρόλαβες? Σιγουρέψου ότι γυρνάει με δύναμη γιατί υπάρχει περίπτωση να γυρίζει και "μπουκωμένο" . Αν στο σημείο που είσαι εντόπισες π.χ. αργές στροφές τα υπόλοιπα χρώματα είναι οι γρήγορες . στις γρήγορες πρόσεχε τινάζεται το μοτέρ .
Επίσης στις γρήγορες (μόνο σε αυτές ) σιγουρέψου κυρίως εκεί ότι έχεις το μάξιμουμ της δύναμης του μοτέρ γιατί αν είναι αλλιώς βαλμένα τα καλώδια γυρίζει και πάλι γρήγορα αλλά δεν είναι στο (στοιχείο του) . Η δοκιμή ζορίζοντας το με ένα ξύλο πάνω στην τροχαλία για να εντοπίσεις την "δυναμική φορά"
Ξέρεις τί άλλο παρατήρησα?Όταν το βάζω στις γρήγορες αργεί καμιά 10 δευτερόλεπτα μέχρι να συντονιστεί και να έχει σταθερές στροφές....Όσο για την δύναμη θα το προσαρμόσω πάνω στο κοφλεράκι και θα δω,οι στροφές φαίνονται πολλές χέρι δεν βάζω
Κοφλεράκι????? δεν το έλεγες πιο μπροστά ? δεν κάνουν αυτά τα μοτέρ για τέτοια δουλειά ..... το πολύ πολύ για να φτιάχνεις φραπέ !! . Τέλος πάντων
Γιατί?Γυρνάει κάδο με 5 κιλά ρούχα + νερά και δεν μπορεί να γυρίσει το κοφλεράκι?Με 4.1Α ??Μια δοκιμή θα με πείσει
Ο πελάτης έχει πάντα δίκιο .... δεν αντιλέγω . Αλλά για να ξέρεις όλα τα μοτέρ δεν είναι ίδια στην περιέλιξη . άλλα είναι σε αστέρα και άλλα σε τρίγωνο. και έπειτα αυτό το μοτέρ στο συγκεκριμένο πλυντήριο αν παρατηρήσεις καλά (εκτός την τροχαλία ) ποτέ δεν ξεκινάνε από "στάση" κατευθείαν για στίψιμο (για γρήγορο) . Αλλά μέσω του προγραμματιστή του (εγκέφαλος) από τις αργές στροφές (που ήδη τρέχει το πλυντήριο ) ακαριαία δίνει την εντολή για το στίψιμο ... έχοντας προτύτερα επωφεληθεί το μοτέρ από την + ώθηση των αργών στροφών αλλά και στην ίδια φορά .
Πέτρο φίλε όπως είπα ΑΣΧΕΤΟΣ από τέτοια μοτέρ,εάν τίθεται θέμα του στυλ για να πας στο γρήγορο πρέπει πρώτα να ξεκινήσει με το αργό αυτό μπορούμε πανεύκολα να το λύσω...Αυτή τη στιγμή φτιάχνω μια βάση και θα δοκιμάσω απόψε κιόλας......ησυχία δεν έχω
Και τι έγινε το εργοστασιακό μοτέρ που είχε το κοφλέρ? Αν το έχεις να φτιάξουμε εκείνο
Πέτρο το κοφλέρ ήταν χαλασμένο και χωρίς μοτέρ,έτσι μου το χάρισαν.Προχθές άνοιξα τον συμπιεστή και βρήκα ένα από τα δύο πιστονάκια τρύπιο και σπασμένο το ελατήριο του λαδιού.2 σετάκια ελατήρια,καλό φλαντζόχαρτο και μιά κόλλα και με 25€ έγινε καινούργιο,το δοκίμασα με άλλο μοτέρ που είχα σε μια μπετονιέρα και ξυρίζει!!
Έχω ένα άλλο το οποίο είναι 1,5 ίππο άλλα είναι τριφασικό και εκείνο δεν έχει πυκνωτή
Επειδή επιμένεις , σε αφήνω να το διαπιστώσεις και ο ίδιος τι να σου κάνω..... όταν θα δεις πως αντί να "φουσκώνει " η δεξαμενή από το κοφλέρ σου ... θα "φουσκώνει" τελικά το μοτέρ σου .... τότε θα με θυμηθείς . Στο κάτω κάτω αν είδες το ταμπελάκι λέει 500W μοτέρ σαν να βάζεις δηλαδή ένα τρυπάνι να γυρίσει ένα κοφλέρ !!! Ας ελπίσουμε να γίνονται και θαύματα .