Πολύ πιθανόν, κάνε μια δοκιμή
αν βγάλεις την φύσα που ανεβάζει τα rgb στην οθόνη και συνεχίζουν να υπάρχουν γραμμές επιστροφής τότε φταίει το tda6108, αν εξαφανίζονται τότε πας στον επεξεργαστή tda9394 ή στο κύκλωμα abl/ikr.
Πολύ πιθανόν, κάνε μια δοκιμή
αν βγάλεις την φύσα που ανεβάζει τα rgb στην οθόνη και συνεχίζουν να υπάρχουν γραμμές επιστροφής τότε φταίει το tda6108, αν εξαφανίζονται τότε πας στον επεξεργαστή tda9394 ή στο κύκλωμα abl/ikr.
Σπύρο έκανα την δοκιμή που μου είπες. Βγάζοντας την φύσα που δέχεται είσοδο ο χρωμοενισχυτής IC7001 (TDA6108JF), συνεχίζουν να υπάρχουν γραμμές επιστροφής. Επίσης έλεγξα την έξοδό τού και ενώ πρέπει να έχει 184 Volt, βγάζει μόνο 1-2. Οι είσοδος για κάθε χρώμα πρέπει να είναι 1,9V και έχει 1,4V (είναι μικρή διαφορά για να υποθέταμε ότι για αυτό δεν έχουμε και έξοδο). Άρα αυτός είναι καμένος.
Ένα άλλο θέμα τώρα είναι τα 200V, τα οποία προκύπτουν 210V. Αυτά έρχονται από τον μετασχηματιστή υψηλής. Παραθέτω ένα κομμάτι του σχεδίου. Όπως βλέπουμε, τα 135V του τρανζίστορ υψηλής καταλήγουν στον Μ/Σ υψηλής στο +B. Από μια ενδιάμεση λήψη στο Pin 4 είναι η έξοδος των 200V. Έχω ελέγξει τα εξαρτήματα που μεσολαβούν (R5012, R5000, L5005, D5012 & C5013) και είναι εντάξει. Επομένως; Το πρόβλημα είναι στον Μ/Σ υψηλής;T5011 (FBT) - 200V-pin.4.jpg
Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη jimmys13 : 01-02-12 στις 15:17
Δημήτρη ας πάρουμε την πλακέτα της οθόνης που έβαλες ποιο πάνω
αν στην έξοδο από το ic7001 (pin 7,8,9) έχεις τάση χαμηλότερη από 160 με 200V και δεν έχεις συνδεμένη την είσοδο του (φύσα rgb), τότε το πρόβλημά σου είναι στην πλακέτα της οθόνης με πιθανότερο το ic7001.
Τα 200V όπως σου είπα και πριν είναι εντάξει όπως φυσικά και ο μ/σ υψηλής.
Υ.γ.
Φυσικά έχεις ελέγξει ότι υπάρχουν τα 200 στο πιν 6 του ic7001 και έχεις ρυθμίσει σωστά το G2.
Η έξοδος από το ic7001 είναι σχεδόν μηδενική, είτε με τη φύσα είτε χωρίς. Όσον αφορά τα 200V στο pin 6, δεν μπορούν να είναι στην τιμή τους. Μηδενίζοντας το G2 γίνονται 210V (στην αρχική/εργοστασιακή του θέση κόντευαν τα 240V).
Για την αντικατάσταση του IC7001 που είναι ένα TDA6108JF πρέπει να μπει γνήσιο; Ή μήπως ένα κοινό του εμπορίου θα κάνει εξίσου την συγκεκριμένη δουλειά;
Δημήτρη άσε τα 200 δεν είναι σταθεροποιημένα και είναι λογικό να παίζουν ανάλογα με την φωτεινότητα της οθόνης.
Όσο για το tda, εγώ στην θέση σου θα έβαζα ότι έβρισκα για δοκιμή και αν δούλευε μετά θα έβαζα το γνήσιο.
Για να το έκαψε μπορεί να υπάρχει και άλλο πρόβλημα (π.χ. οθόνη ή κάτι άλλο).
Να' σαι καλά, ευχαριστώ πολύ για τις συμβουλές! Επομένως θα αντικαταστήσω τον χρωμοενισχυτή και έπειτα βλέπουμε.
Μετά από τόσες εβδομάδες, μου έφεραν τελικά το ανταλλακτικό (μου είπαν πως είχε ξεχαστεί ο φάκελος στα ΕΛΤΑ, επειδή κάποιος υπάλληλος τους σημείωσε πάνω, ότι η παραλαβή θα γινόταν από το υποκατάστημα του ταχυδρομείου). Αφού ρύθμισα screen και focus επανήλθε στην αρχική κατάσταση. Το LED μέχρι στιγμής δεν έβγαλε error, αλλά όπως και να έχει, αν δεν εμφανιστεί άλλο πρόβλημα, και εφόσον το error code υποδήλωνε την ανάδραση δεν θα ασχοληθώ άλλο. Το σύμπτωμα που ανέφερα στο πρώτο μήνυμα, ότι κάποιες φορές καθυστερούσε να ανοίξει η οθόνη 20-30 sec, οφείλεται στα νήματα της CRT? Λογικά με το χρόνο θα καθυστερεί περισσότερο καθώς αυξάνονται οι ώρες λειτουργίας.
Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη jimmys13 : 02-03-12 στις 23:08