Η αντίσταση είναι μαυρισμένη/κάρβουνο ή δεν δείχνει απλά τιμή στο πολύμετρο?
Η αντίσταση είναι μαυρισμένη/κάρβουνο ή δεν δείχνει απλά τιμή στο πολύμετρο?
Τα χρώματα της είναι κάρβουνο. Αμα τα ξύσω, τοτε φεύγει η μαυρίλα και δεν μένει τίποτα. Το πρώτο έρχεται λίγο προς το καφέ αλλά δεν είμαι σίγουρος.
Στο πολύμετρο όπως είπα πιο πριν, δίχνει άπειρη αντίσταση και αμα την πιέσω(στο κέντρο) μικραίνει η τιμή. Λογικά αν την πιέσω παραπάνω θα διαλυθεί..
Σωστά, το καλύτερο είναι να μην την πιέσεις γιατί δεν έχει νόημα... Θα διαλυθεί άρα είναι άχρηστη....
Έχω μια ιδέα όμως αλλά δεν παίρνω και όρκο οτι θα δουλέψει σωστά.
Αν έβαζες ένα τρίμμερ με αντίσταση 100kΩ γυρισμένο απο τα 100kΩ και να ρίχνεις την αντίσταση μέχρι να ανάψει? Αν το κάνεις όμως να προσέχεις γιατί μπλέκουμε με 220vAC με ότι αυτό συνεπάγεται!
Τα τρανζίστορ αν δεν σου βγάζουν βραχυκύκλωμα σε κάποιο ποδαράκι τότε είναι ΟΚ οπότε τα ξαναβάζεις πάνω (αφού τα μέτρησες και δεν βραχυκύκλωναν), στην καμμένη δίοδο τώρα βλέπεις τι τύπος είναι οι άλλες και την αντικαθιστείς.
Κοιτα να δεις συμπτωση αυτο το πραμα κανω και εγω μολις τωρα εψαχνα να βρω σχηματικο να δω τι γινεται διοτι μια κ@ρι@ λαμπα μου καηκε την στιγμη που την εβαλα -για φθοριου μιλω- και ετσι βαλθηκα να ψαξω τη φταιει για δες αυτα βλεπω τωρα για να δουμε τι θα δουμε.
schematic of a compact fluorescent bulb
┃Γνώσεις ⇛ UNIX~Linux: Αρκετά καλές┃ Προγραμματισμός: Ναί ┃ ┃Αγγλικά: Πολύ καλά┃
┃Λειτουργικό ⇛ Fedora 16@32bit σε ASUS P5LD2-VM┃
┃Προδιαγραφές Desktop ⇛ CPU:Pentium 4@3 GHz 32bit┃Ram: 4-GB ┃
┃GPU :NVIDIA GeForce GT 440 GDDR5 1GB 3200 MHz┃8-ch HD Audio┃
αλπινιστης (11-05-12)
Κάποιος είχε δώσει και αυτό το link στο forum, έχει μερικά σχέδια ακόμα.
The Professor (12-01-12)
Χρήσιμο το link!
Αν υπολογίσουμε οτι του PCMan είναι 20watt τότε το σχέδιο πρέπει να είναι:
bigluz20w.png
Αυτές οι λάμπες είναι φασόν (κόπια) οπότε δεν πιστεύω να έχουν τόσο μεγάλη διαφορά στις τιμές εξαρτημάτων.
leosedf (12-01-12)
Βλέπω βάζουν απο 0,5Ω μέχρι 20Ω.
Λοιπόν, βρήκα μία 23W ίδιας μάρκας και την ξυλωσα. Έχει 15Ω αντίσταση απότε λέω να βάλω την ίδια. Αλλάζω και την δίοδο και λογικά είμαι οκ?
Να κάνω κάποια άλλη αλλαγή?
Να ρωτήσω γιατί κάηκε σε τόσο μικρό χρονικό διάστημα? Θα ξαναπάθει το ίδιο?
┃Γνώσεις ⇛ UNIX~Linux: Αρκετά καλές┃ Προγραμματισμός: Ναί ┃ ┃Αγγλικά: Πολύ καλά┃
┃Λειτουργικό ⇛ Fedora 16@32bit σε ASUS P5LD2-VM┃
┃Προδιαγραφές Desktop ⇛ CPU:Pentium 4@3 GHz 32bit┃Ram: 4-GB ┃
┃GPU :NVIDIA GeForce GT 440 GDDR5 1GB 3200 MHz┃8-ch HD Audio┃