10w RMS είναι αλλα χωρίς σχέδιο ειναι δύσκολο να σε βοηθήσουμε
http://img24.imageshack.us/img24/2568/hy10gen.pdf
10w RMS είναι αλλα χωρίς σχέδιο ειναι δύσκολο να σε βοηθήσουμε
http://img24.imageshack.us/img24/2568/hy10gen.pdf
Με μια γρήγορη αναζήτηση το σχηματικό δεν υπάρχει ούτε στο διαδίκτυο πιθανότατα γιατί δεν το έχει δώσει η ίδια η εταιρία να κυκλοφορεί ελεύθερα.
Για ξεβιδωσε το μεταλλικο καλυμα του ολοκληρωμενου.
Μηπως ο τυπος του ειναι TDA2002?
Eπισης, πως λεγεται το ολοκληρωμενο με 8 ποδια
που βρισκεται στο δεξι μερος της φωτογραφιας ?
λοιπον υστερα απο 40 λεπτα περιπου καταφρεα να βγαλω αυτην την ψυχτρα η οτι ειναι τελοσπαντων,
γραφει
TDA2030
SGS 88732
Και απο οτι παρατηρισα κατι ειχε επανω του,σαν υγρο,μαυριλα δεν ξερω...
______
Αυτο με τα 8 ποδια γραφει Ν MALAYSIA
C4558C
739X
Δεν το εκανα εγω ,οχι οτι εγω ηξερα τι θα γινει φυσικα.
Απλα για 40e που κανει ενας ενισχυτης της αποδοσης του δεν νομιζω πως θα τον παω σε τεχνικο ειναι και 15 ετων σχεδων
Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη lifeowner : 10-12-11 στις 02:08
Ειναι κριμα να τον πεταξεις...Αν δεν τον θες δωστον σε καποιον που ενδιαφερεται και μπορει να τον επισκευασει... Λοιπον... εχουμε και λεμε: Το TDA2030 ειναι το τσιπ του τελικου ενισχυτη που οδηγει το ηχειο. Το δευτερο (C4558C) ειναι ενας διπλος τελεστικος ενισχυτης που κανει την προενισχυση. Κατα πασα πιθανοτητα αυτο ειναι καμμενο...Εχεις τη δυνατοτητα να χειρηστεις κολλητηρι? Επισης μηπως υπαρχει καποιο πολυμετρο? Αν υπαρχει μετρα την ταση αναμεσσα στα ποδαρακια 4 και 8 του ολοκληρωμενου με αναμμενο τον ενισχυτη και γραψε μας την τιμη.Αλλιως απλα αντικατεστησε το με ενα ιδιο που μπορεις να το ζητησεις σε καταστημα ηλεκτρονικων εξαρτηματων (π.χ. Φανος) ή εαν δεν υπαρχει με ενα TL072 που ειναι πολυ κοινο και υπαρχει παντου και πες μας αποτελεσματα. ειναι πολυ πιθανο να διορθωθει το προβλημα.
Αφου λιπον βγαζει θορυβο στο ηχειο πιστευω οτι ο τελικος ειναι ενταξει. προφανως εχει καει μονο η προενυσχηση. αλαξε λιπον πρωτα το 4558 με το TL072 γιατι το 4558 δεν νομιζω να το βρεις . παρε και ενα TDA2030 να εχεις για καβαντζα φθηνο ειναι. και προχωρα.
Λοιπον,ναι μπορω να χειριστω κολιτηρι και ειδη εχω.
Πηγα και τα πηρα πριν απο λιγοτο tda2030 το ειχαν και μου το εδωσαν το c455 δεν το ειχαν και ετσι πηρα το tl072 που μου ειπατε.
Τωρα ομως πως θα τα κολησω? να παρω τον κοφτη και ν ακοψω τα πποδαρακια απο αυτα που ειδη υπαρχουν επανω στην πλακετα???
Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη lifeowner : 10-12-11 στις 12:20
Οταν ανοιγουμε στο τερμα ολα τα ποτενσιομετρα σε ενα ενισχυτη και του δινουμε τερμα σημσ απο ενα αρμονιο και μαλιστα απο τα ακουστικα χαλαρα καψαμε οτι υπαρχει σε τρανζιστορ και ολοκληρωμενο.Απλα αυριο πηγαινε σε ενα ηλεκτρονικο εργαστηριο στη γειτονια σου εξηγησε του τι εκανες και ρωτησε αν μπορει να το επισκευασει και ποσο θα κοστισει.πορεις να τον πας για ελεγχο και αφου βρει τη βλαβη να σκεφτεις αν σε συμφερει να τον επισκευασει.