Σελίδα 3 από 4 ΠρώτηΠρώτη 1234 ΤελευταίαΤελευταία
Εμφάνιση αποτελεσμάτων : 21 έως 30 από 32
    Το avatar του χρήστη east electronics
    Συντονιστής Κατηγορίας
    Όνομα
    Sakis Petropoulos
    Περιοχή
    ATHENS GREECE

Προεπιλογή

αλλος απο δω .... μπραβο παιδια ορθωνουμε ακομα ενα ποστ της λαλακιας ...Βρε materatsi τι φορα εινα αυτη που εχεις παρει ? πραγματι πολλοι ενισχυτες εχουν κυκλωμα περιορισμου με φωτο αντισταση η οποια οδηγηται απο λεντ αλλα αυτο δεν εχει καμμια σημασια με την υπολοιπη λειτουργια του ενισχυτη .... θα ενεργοποιηθει σαν κυκλωμα μονο και μονο σε περιπτωση υπεροδηγησης

Απο την αλλη ολα αυτα τα κυκλωματα βρισκονται παντα κοντα στα βυσματα της εισοδου και ποτε στην μπροστινη πλακετα ....
    SERVICE ΕΝΙΣΧΥΤΩΝ ΚΑΙ ΙΑΠΩΝΙΚΩΝ ΜΗΧΑΝΗΜΑΤΩΝ ΗΧΟΥ
    east_electronics@yahoo.gr
    www.eastelectronics.gr ε

Το avatar του χρήστη Rx/Tx
    Νέο Μέλος
    Όνομα
    Νικος
    Περιοχή
    Ελευσινα

Προεπιλογή

Ξεκίνησα ενα θέμα και έφερα τον γ' παγκόσμιο και την φαγομάρα ...
    Ευχαριστώ οσους ασχολήθηκαν με το θέμα μου .

Θα ηθελα απλά να ζητήσω αν απο τις κατα γενική ομολογία καλές φωτογραφίες μου βγάζετε ακρη τι είδους κύκλωμα είναι, και αφού δεν βρίσκω σχεδιο στο διαδύκτιο, αν εχετε κάτι στο σεντούκι σας ποστάρετέ το εδώ, ωστε να βγάλω ακρη.

Ευχαριστώ

Υ.Γ 1. Και φυσικά η πλακετα της πρόσοψης δεν χρειαζόταν, ετσι κι αλλιώς τον ενισχυτή τον δουλεύω με αυτήν εκτός. Οσο για το ΤΙΡ μάλλον ελέγχει την ταχύτητα των ανεμιστήρων.

Υ.Γ 2. Και κάτι ακόμα, λυπάμαι που στα διάφορα φόρουμ, οπου δυστυχώς επικρατεί η γλώσσα του πληκτρολογίου, υπάρχουν ανθρώποι που δεν σκέφτονται τι γράφουν πριν πατήσουν το ''κλίκ''. Δεν ξέρω τι γνώσεις εχει ο καθένας απο εσάς και δεν ενδειαφέρομαι να μάθω, όμως δεν χρειάζεται να σχολιάζουμε κάποιους που κρινουμε οτι δεν είναι του επιπέδου μας, απλά δεν ασχολιόμαστε με το θέμα.

Το avatar του χρήστη materatsi
    Μέλος
    Όνομα
    Γιωργος
    Περιοχή
    Γαστουνη Ηλειας

Προεπιλογή

Σακη χαιρομαι ειλικρινα που γινεσαι πολλες φορες αναλυτης κυκλωματων με σαφηνεια και σωστο τροπο.Σε peavey - electrovoice παλιες σειρες υπηρχει μπροστα το led ομως εχεις δικιο σε καινουργιους ουτε κατα διανοια.Εμενα μου εχει τυχει να αλλαξω tip και βραχυκυκλωμενη διοδο που προανεφερα σε boost amplifier με το ιδιο προβλημα και ανεστηθει.Απλα να τσεκαρει προτεινα γιατι θυμηθικα κατι παρομοιο που μου ειχε συμβει.Απο εκει και περα εχετε απολυτο δικιο το να διορθωσετε τα γραφομμενα μου.Νικο δεν εφερες καμια φαγουρα (για'μενα) απλα ξανα λεω πως χαιρομαι γι'αυτο.Και φυσικα θα πειτε,εμεις τι φταιμε να διαβαζουμε την βλακεια του καθενα...Νικο εφοσον εχεις γνωσεις και το προβλημα αρχισε σιγα σιγα να επιδεινωνεται και στο δευτερο καναλι πρεπει να ελεγξες στον προενισχυτη,τα ολοκληρωμενα που εχει ειναι ενταξει ;

Μέλος
    Όνομα
    Γιωργος
    Περιοχή
    Γαστουνη Ηλειας

Προεπιλογή

Πριν τις ασφαλειες υπαρχει ενα ολοκληρωμενο με 4+4 pin.Αυτο τι ειναι ;

Μέλος
    Όνομα
    Σήφης
    Περιοχή
    Αθήνα

Προεπιλογή

Παράθεση Αρχικό μήνυμα από materatsi Εμφάνιση μηνυμάτων
    Ezizu δεν γνωριζεις πως η φωτοεκπεμπουσα διοδος μπορει σε μια (διαταξη) να λειτουργησει ως διακοπτης και αν μενει αναμμενη να κλεινει καποιο κυκλωμα ;Σε πολλους Αμερικανικους ενισχυτες γινεται.

Σωστά materatsi ,το γνωρίζω αυτό ,αλλά η φωτοεκπέμπουσα δίοδο (led)λειτουργεί σαν διακόπτης, μόνο όταν συνεργάζεται σε ένα κύκλωμα,μαζί με κάποιο φωτοευαίσθητο εξάρτημα π.χ. φωτοαντίσταση,φωτοτρανζίστορ κλπ και όχι μόνη της .Άρα μάλλον δεν έκανες σωστή διατύπωση και η απορία μου στο ποστ #19 είναι ,στο που είναι το φωτοευαίσθητο εξάρτημα.

Φιλικά πάντα και χωρίς παρεξήγηση.

Νέο Μέλος
    Όνομα
    Νικος
    Περιοχή
    Ελευσινα

Προεπιλογή

Παράθεση Αρχικό μήνυμα από materatsi Εμφάνιση μηνυμάτων
    Πριν τις ασφαλειες υπαρχει ενα ολοκληρωμενο με 4+4 pin.Αυτο τι ειναι ;
    Γιώργο αν κοιτάς την φωτό με τα υλικά, τότε μάλλον εννοείς το ''C'' τον τελεστικό 741.
    Χοντρικά καταλαβαίνω πώς λειτουργει το ρημαδι, πρέπει τα τρανζίστορ εξόδου να ενισχύουν την θετική και την αρνητική ημιπερίοδο και η τάση οφσετ δημιουργείται αν το ενισχυμένο ημίτονο εχει μια διαφορά φάσης. Τα λέω σωστά?

Υ.Γ: Γιώργο, δουλεύω 28 χρόνια στην Π.Α. , αλλά επειδή δεν ασχολούμαι με το αντικείμενο οτι έμαθα κάποτε στην σχολή τα εχω ξεχάσει. Η τεχνολογία είναι μπροστά, τα περισσότερα που διαβάζω εδώ μέσα δεν τα ξέρω.

Το avatar του χρήστη east electronics
    Συντονιστής Κατηγορίας
    Όνομα
    Sakis Petropoulos
    Περιοχή
    ATHENS GREECE

Προεπιλογή

.... δεν χρειαζεται να τσαντιζεσαι .... να διαβασεις και αλλα ποστ δικα μου θα καταλαβεις οτι η γλυκυτητα που μιλησα για σενα ειναι χαρακτηριστικο της καλοσυνης που εχω με ολα τα καλα παιδια του φορουμ ....

λιγη εμπειρια χρειαζεται και οχι σχηματικο .... ο ενισχυτης σου ειναι ολοιδιος με δεκαδες αλλους που κυκλοφορουν στην αγορα και με λιγη τυχη δεν θα χρειαστεις σχηματικο καν ....

με απλα λογια ....
    ενα ολοκληρωμενο μαλλον το l και το c ειναι ο πρωτο σταδιο και εξυπηρετουν τις balanced εισοδους του ενισχυτη
    ( ειναι απιθανο να εχεις ζημια εκει η οποια θα περεαζει την λειτουργια του ενισχυτη )
    καλο ομως ειναι δεις αρχικα αν οι τασεις λειτοργιας των τελεστικων ειναι σωστες
    το επομενο ειναι επισης ενα ολοκληρωμενο το οποιο μαζι με δυο τρνασιστορ ακομα μαλλον τα Ακαι Β ειναι ο ενισχυτης τασης που σημαινει οτι η ενισχυση γινεται εκει αν ο ενισχυτης εχει οφφσετ αυτο δημιουρργηται εκει και καποιο προβλημα υπαρχει εκει
    τα υπολοιπα ειναι μαλλον απλα ειναι το ρευμα ηρεμιας πανω στα ντριβερ και το σταδιο εξοδου ....θεωρω απιθανο να εχεις εκιε καποια βλαβη

τελος ο κυριοτερος λογος που στα λουζω τα γαλλικα ειναι οτι εχεις ανεβασει ενα καρο φωτο αλλα ακομα δεν μας εχεις πει αν εχεις βαλει πολυ μετρο απανω να μετρησεις καμμια ταση η κατια αλλο ....

Αν βρισκεσαι εδω περιμενωντας να βρεθει καποιος και να σου πει """" αλλαξε την R123 και το προβλημα θα λυθει """' Προφανως βρισκεσαι σε λαθος μερος .....

συν αθηνα και χειρα κινει μπαρε ....
    SERVICE ΕΝΙΣΧΥΤΩΝ ΚΑΙ ΙΑΠΩΝΙΚΩΝ ΜΗΧΑΝΗΜΑΤΩΝ ΗΧΟΥ
    east_electronics@yahoo.gr
    www.eastelectronics.gr ε

Μέλος
    Όνομα
    Γιωργος
    Περιοχή
    Γαστουνη Ηλειας

Προεπιλογή

[QUOTE=ezizu;478025]Σωστά materatsi ,το γνωρίζω αυτό ,αλλά η φωτοεκπέμπουσα δίοδο (led)λειτουργεί σαν διακόπτης, μόνο όταν συνεργάζεται σε ένα κύκλωμα,μαζί με κάποιο φωτοευαίσθητο εξάρτημα π.χ. φωτοαντίσταση,φωτοτρανζίστορ κλπ και όχι μόνη της .Άρα μάλλον δεν έκανες σωστή διατύπωση και η απορία μου στο ποστ #19 είναι ,στο που είναι το φωτοευαίσθητο εξάρτημα.

Φιλικά πάντα και χωρίς παρεξήγηση.
    Εβαλα παρενθεση την λεξη (διαταξη)... Παντως εχεις δικιο η φωτο δεν φαινετε τετοια (διαταξη)

Νέο Μέλος
    Όνομα
    Νικος
    Περιοχή
    Ελευσινα

Προεπιλογή

ΟΚ! κατεβάζω data sheets και επανέρχομαι με μετρήσεις.

Το E και το F στην φωτό που είναι σαν τα BDxxx γράφουν επάνω μόνο νούμερο 519, ελπίζω να τα βρώ ...

Μέλος
    Όνομα
    Γιωργος
    Περιοχή
    Γαστουνη Ηλειας

Προεπιλογή

Δηλαδη Σακη αποκλειεις αν εχει φαει σμπαρο στην εισοδο απο λαθος χρηση...Να εχει βραχυκυκλωσει ας πουμε τα tl074...και να μην ανοιγει ; Γιατι ;
    Βεβαια χωρις σχεδιο τι να υποθεσει καποιος,πρεπει να γινουν μετρησεις Νικο,κοιταξε τι ταση εχεις στα εξοδου και υστερα τις ποιο μικρες τασεις σε ολοκληρωμενα,καπου θα οδειγηθεις.

Σελίδα 3 από 4 ΠρώτηΠρώτη 1234 ΤελευταίαΤελευταία

Δικαιώματα - Επιλογές

• Δημιουργία θεμάτων: Όχι
  • Υποβολή μηνυμάτων: Όχι
  • Σύναψη αρχείων: Όχι
  • Επεξεργασία μηνυμάτων: Όχι
  •  
  • BB code: σε λειτουργία
  • Smilies: σε λειτουργία
  • [IMG]: σε λειτουργία
  • [VIDEO] code is σε λειτουργία
  • HTML: εκτός λειτουργίας