Όταν λιώσουν οι μπάλες κάνεις ότι θέλεις (ο ίδιος δηλ.), μπορεί λίγο μεγαλύτερος χρόνος στο Reflow zone.
Όταν λιώσουν οι μπάλες κάνεις ότι θέλεις (ο ίδιος δηλ.), μπορεί λίγο μεγαλύτερος χρόνος στο Reflow zone.
Σήμερα προσπάθησα να κάνω την πρώτη μου αποκολληση σε nvidia ολοκληρομένο. Πατούσε πάνω σε καρτα γραφικών εξωτερική για pc.στην αρχη το προθέρμανα (χωρίς preheater) μόνο με το σταθμό στους 150 c για 5 λεπτα. στην συνέχεια αρχισα να αυξάνω την θερμοκρασία ώσπου την εφτασα στους 320c για 3 λεπτα. Δεν έδειχνε όμως να ξεκολλάει με τιποτα.τι με τσιμπίδα να το τραβαγα τι με σπατουλίτσα...τζίφος.
Στην συνέχεια το αφησα αυτο και προσπάθησα να ξεκολλήσω ένα πιο μικρό ολοκληρωμένο λίγο πιο δπιπλα. αυτό ξεκόλλησε αλλα χάλασε η πλακέτα...
Εννοείτε ότι έβαλα gel flux. τι δεν έκανα σωστα ρε παιδια??
Και πώς καταλαβαίνεις ότι λιώνουν οι μπαλες?
Γνωμη μου ειναι οτι χωρις preheater δεν προκειται να ξεκολλησει..Με preheater και αρκετα πιο ανεβασμενες θερμοκρασιες γινεται.
Αν κοιταξεις απο το πλαι και με καλο φωτισμο(με ενα φακο π.χ) οταν λιωσουν οι μπαλιτσες γινονται πιο γυαλιστερες γιατι η κολληση πλεον ειναι σε υγρη μορφη.
Ηλεκτρολόγος Μηχανικός Τ.Ε
Ευχαριστώ πολύ Γιώργο.
Οπότε π΄ρεπει να κοιτάξω και για preheater. Είναι καλός ο 853 ε? http://www.pcb-soldering.co.uk/aoyue...preheater.html
Mια χαρα ειναι,αν εχεις επαγγελματικο ΑΦΜ δωστο τους να γλιτωσεις το ΦΠΑ..
Εννοείς ότι στο ΑΦΜ σου πρέπει να έχεις δηλώσει στην εφορία τις ενδοκοινοτικές συναλλαγές για αγορές απο το εξωτερικό αλλιώς δε μπορείς να το περάσεις σαν τιμολόγιο.Αυτό μου είπε ο λογιστής μου τουλάχιστον.Εγω έχω επαγγελματικο αφμ αλλα το πλήρωσα το ΦΠΑ γιατί δεν ήθελα να μπλέξω με τη γραφειοκρατία της εφορίας παλι...
Καλα δε τα λέω?
Service ΓΛΥΚΟΣ
Λαθος τα λες..Απλως δηλωνεις το ΑΦΜ σου και σου αφαιρουν το ΦΠΑ..Τωρα πως,τι γιατι δεν ξερω και δεν με ενδιαφερει.Ουτε δηλωσα κατι στην εφορια ουτε με ενοχλησαν ποτε..