Αρχικό μήνυμα από
harristh
Θέλω να κάνω αποκόλληση ένα BGA (GPU πχ από μητρική πλακέτα). Το βάζω πάνω στο ACHI και περνάω γύρω γύρω με ένα πινελάκι το υγρό Α.
(Flux εγώ χρησιμοποιώ υγρό και όχι jel, για να απλώνεται ποιο εύκολα κάτω από το bga αν και με jel και ζέσταμα με το αέρα περνάει)
Αφού γίνει η αποκόλληση, πρέπει να καθαρίσω το BGA και την μητρική από την κόλληση και τα υπολείματα. Εκεί θα βοηθήσει το υγρό Β μαζί με το desoldering wick.
Για να καθαρίσω τα δύο μέρη θα πρέπει να χρησιμοποιήσω ισοπροπυλική αλκοόλη (οινόπνευμα?) ή κάποιο υγρό Γ
(Μιά χαρά είναι η ισοπροπυλική αλκοόλη και όχι οινόπνεύμα "αιθυλική αλκοόλη", εγώ χρησιμοποιώ ασετόν).
Μετά, με ένα reballing kit και το stencil μου, θα τοποθετήσω τις μπιλιες κολλησης πάνω στο BGA, αφού πρώτα το περάσω με ένα στρώμα του υγρού Δ.
(Flux σε jel όχι υγρό)
Αν καταφέρω να βάλω τις μπίλιες και να τις προθερμάνω ώστε να κολλήσουν στο BGA (αφού πρώτα βγάλω το stencil) θα πρέπει να καθαρήσω ξανά το BGA? (με το υγρό Ε)
(όταν κολλήσουν το καθαρίζεις με ισοπροπυλική αλκοόλη)
Τοποθετώ το BGA ξανά στο ACHI, αφού απλώσω ένα υγρό Ζ (Flux σε jel) στην μητρική στο σημείο που θα κολληθεί το bga και ξεκινάω το profile μου.
Αν όλα πάνε καλά και πετύχει η κόλληση, καθαρίζω με ένα υγρό Η (ισοπροπυλική αλκοόλη) και ... καθάρισα.
Τώρα πέστε μου: Ποια από αυτά τα υγρά είναι μεταξύ τους ίδια, πως ονομάζονται (flux, paste, liquid, gel) και αν διαλέγαμε από έναν προμηθευτή (amtech) ποια θα ήταν αυτά.
Απλά πράματα!!!