Γιατί δεν κάνεις την ερώτηση στους ίδιους?
Γιατί δεν κάνεις την ερώτηση στους ίδιους?
Την είδες την απάντηση. (unfortunately im unable to speculate on customs charges for your country but we ask the factory to value all achi at $400 for customs.)
Τι εννοεί ο ποιητής?
Δεν είναι υποχρεωμένη να ξέρουν τους δικούς μας νόμους, αν λέει πως το κέντρο του είναι στην Αγγλία μπορεί να τον κάνει εισαγωγή,
κάνε του μια ερώτηση σχετικά με το "αν σταλθεί από Αγγλία η από Κίνα" απλά!
Εννοεί οτι θα βάλουν πάνω στο δέμα αξία 400$ για να πάρει λιγότερο τελωνείο. Αν φορολογηθείς θα φορολογηθείς για 400.
Αν χαθεί, σπάσει κλπ το δέμα όμως αποζημιώνεσαι (αν είναι ασφαλισμένο) για τα 400$ και όχι για όλη την αξία.
900MHz-64GHz
Ρε παιδια ειπωθηκε παραπανω: Το δεμα θα τιμολογηθει $400 γιατι θα ερθει απο Κινα ..Οποτε αν συνυπολογισεις και την fedex θα το πληρωσεις διπλο τουλαχιστον..Γιαυτο και ο ποιητης δεν μπορει να υποθεσει τους φορους.Αν το ειχε στην αποθηκη του,εκτος που θα το εγραφε παντου(ships from our warehouse in UK κλπ ) θα σου απαντουσε οτι λογω EU δεν εχει δασμους..
Καπου μεσα στο φορουμ ειχα δει για ενα μαγαζι στην Ισπανια το οποιο νομιζω οτι ειχε εκει τους σταθμους αυτους.
Ηλεκτρολόγος Μηχανικός Τ.Ε
Και τελικά απάντησε(?) ο ποιητής:
"the machine comes direct from the achi factory.
as for VAT, there is no VAT as the item comes from outside the EU it is
calculated at customs depending on the value declared by the factory."
Άρα δεν μπορεί να μου δώσει ακριβή τελική τιμή παράδοσης πριν τον εκτελωνισμό. Σωστά?
Ωραία, διάλεξα μηχάνημα,΄βρήκα πάνω κάτω τι εργαλεία χρειάζομαι για να στήσω το εργαστήριο.
Πάμε στα φλουξ!!
Επαγγελματικά πράματα:
Στο site της amtech http://www.amtechinc.com/pdf/amtechproduct.pdf έχει όλα τα προϊόντα της με πληροφορίες για το τι κάνει και τι περιέχει το κάθε ένα.
Το διάβασα. Τζίφος. Μπερδεύτηκα περισσότερο.
Πάμε να διαβάσουμε και ένα ωραιότατο "Selecting Fluxes for Lead-Free Wave Soldering" : http://sheaengineering.com/Documents...on%20FINAL.pdf
Εκεί ξεδιάλυνα της ορολογίες αλλά δεν αποφάσισα ακόμα τα υγρά μου. Και εξηγούμαι:
Θέλω να κάνω αποκόλληση ένα BGA (GPU πχ από μητρική πλακέτα). Το βάζω πάνω στο ACHI και περνάω γύρω γύρω με ένα πινελάκι το υγρό Α.
Αφού γίνει η αποκόλληση, πρέπει να καθαρίσω το BGA και την μητρική από την κόλληση και τα υπολείματα. Εκεί θα βοηθήσει το υγρό Β μαζί με το desoldering wick.
Για να καθαρίσω τα δύο μέρη θα πρέπει να χρησιμοποιήσω ισοπροπυλική αλκοόλη (οινόπνευμα?) ή κάποιο υγρό Γ.
Μετά, με ένα reballing kit και το stencil μου, θα τοποθετήσω τις μπιλιες κολλησης πάνω στο BGA, αφού πρώτα το περάσω με ένα στρώμα του υγρού Δ.
Αν καταφέρω να βάλω τις μπίλιες και να τις προθερμάνω ώστε να κολλήσουν στο BGA (αφού πρώτα βγάλω το stencil) θα πρέπει να καθαρήσω ξανά το BGA? (με το υγρό Ε)
Τοποθετώ το BGA ξανά στο ACHI, αφού απλώσω ένα υγρό Ζ στην μητρική στο σημείο που θα κολληθεί το bga και ξεκινάω το profile μου.
Αν όλα πάνε καλά και πετύχει η κόλληση, καθαρίζω με ένα υγρό Η και ... καθάρισα.
Τώρα πέστε μου: Ποια από αυτά τα υγρά είναι μεταξύ τους ίδια, πως ονομάζονται (flux, paste, liquid, gel) και αν διαλέγαμε από έναν προμηθευτή (amtech) ποια θα ήταν αυτά.
Απλά πράματα!!!
Χάρης Θεοχαράκος
Τεχν. Μηχ. Μηχανικός
Αυτά είναι τα εργαλεία μου, που με τη δική σας βοήθεια αγόρασα απο ebay.
Φωτογραφία0710.jpg
Προσπαθησα χθες να ξεκολλήσω ενα Nvidia απο TurboX.Ρε να μη ξεκολάει με τίποτα! Το preheater στους 200 και το 968 εφτασε μέχρι 400 και ... ώσπου στο τέλος το πίεσα σιγα σιγα προς τα πάνω με μια σπατουλα. Ξεκόλλησε αλλα χάλασα τη μητρική, έφυγε ο χαλκός μαζί με την κόλληση.
Τί έφταιγε? Είχα nozzle το μεγάλο.Μήπως δεν πρέπει να χρησιμοποιώ καθόλου Nozzles ? Μήπως είχε φύγει όλο το Flux στο τέλος γιαυτο δεν έβγαινε?
Σε όλες τις άλλες περιπτώσεις δεν είχα πρόβλημα.
Ε καλα τώρα μαθαίνω δεν είμαι και Expert.
Service ΓΛΥΚΟΣ