Σελίδα 19 από 115 ΠρώτηΠρώτη ... 917181920212969 ... ΤελευταίαΤελευταία
Εμφάνιση αποτελεσμάτων : 181 έως 190 από 1143
    Το avatar του χρήστη JOUN
    Μέλος
    Όνομα
    Γιωργος
    Περιοχή
    Σταυρός Θεσσαλονίκης

Προεπιλογή

Για να επαναφερω το θεμα..
    Αφου τελικα εκανα επισκευη σε bga chip δουλεψε μια χαρα το λαπτοπ (χρησιμοποιησα ομως "ετοιμο" chip με μπαλλακια) εχω και αλλη απορια:
    Οταν κανετε reball με solder paste το stencil πως δι@ολο το ξεκολλατε απο το chip;Eμενα κολλαει και δεν φευγει με τιποτα..
    Τι αλκοολη εβαλα, τι σιγα-σιγα προσπαθησα,τιποτα..
    Τελικα ξεκολησαν και τα μπαλακια μαζι με το στενσιλ και ησυχασα..Εβαλα και καλη solder paste αυτην εδω: http://www.techgsm.gr/Solder_paste_f..._40g,3937.html
    Ηλεκτρολόγος Μηχανικός Τ.Ε

Το avatar του χρήστη wow
    Μέλος
    Όνομα
    Γιάννης
    Περιοχή
    Μακεδονία

Προεπιλογή

Παράθεση Αρχικό μήνυμα από JOUN Εμφάνιση μηνυμάτων
    Για να επαναφερω το θεμα..
    Αφου τελικα εκανα επισκευη σε bga chip δουλεψε μια χαρα το λαπτοπ (χρησιμοποιησα ομως "ετοιμο" chip με μπαλλακια) εχω και αλλη απορια:
    Γιώργο ποιο flux έβαλες στην πλακέτα (motherboard) αυτή τη φορά που κατάφερες να το κολλήσεις ?
    (βάλε κάποιο link αν γίνεται )

Ακόμη και σε μικρό bga πάντως δε φαίνεται να ξεκολλάει ευκολα από το stencil
    http://www.youtube.com/watch?v=LkCmX...layer_embedded

Στα κινητά χρησιμοποιούνται σχεδόν αποκλειστικά αυτά τα all in one (για κάθε μάρκα κινητού) stencil του βίντεο ?
    εκτός από το κιτ της jovy
    http://gsmserver.com/shop/equipment/...alling_kit.php

δεν είδα κάποιο άλλο για βάση όπως τα snencil 90X90 για μεγάλα bga (nvidia ps3 κλπ)
    Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη wow : 05-06-11 στις 18:36

Το avatar του χρήστη JOUN
    Μέλος
    Όνομα
    Γιωργος
    Περιοχή
    Σταυρός Θεσσαλονίκης

Προεπιλογή

Εβαλα αυτο: http://www.warton-metals.co.uk/detail.aspx?id=2088 το οποιο ειναι για αποκολληση πιο πολυ υποθετω επειδη ειναι καλης ποιοτητας.
    Το εβαλα επειδη δεν ηθελα να εχω αποτυχια λογω κακου flux.. Φυσικα δεν εχει και τοσο σχεση το flux αλλα για πρωτη φορα δεν το διακινδυνεψα..
    Πραγματικα παντως σε παρομοιου μεγεθους bga καταφερα να ξεκολλησω τις μπαλες μαζι με το στενσιλ.Το πλακωσα και στην αλκοολη αλλα δεν συγκινηθηκε ιδιαιτερα..
    Ηλεκτρολόγος Μηχανικός Τ.Ε

Το avatar του χρήστη leosedf
    Συντονιστής
    Όνομα
    Κωνσταντίνος
    Περιοχή
    Θεσσαλονίκη

Προεπιλογή

Τί να πώ.
    Εγώ χρησιμοποιώ της warton σε οποιαδήποτε δουλειά και να κάνω, ακόμα και ενα πυκνωτάκι.
    Αν γίνουν τα μπαλάκια με σωστό μέγεθος βγαίνει εύκολα απο το στένσιλ και για να το βοηθήσεις μπορείς να ρίξεις λίγο flux off βοηθάει.
    Στα κινητά μου έχει τύχει μια δυο φορές να βγαίνει δύσκολα αλλα και πάλι αν λυγίσεις το στένσιλ προσεκτικά βγαίνει.

wow τον άραβα αυτόν με τις χαρτοπετσέτες δεν θα τον εμπιστευόμουν και πολύ, του λείπουν πολλά πράματα.
    900MHz-64GHz

Το avatar του χρήστη spiroscfu
    Μέλος
    Όνομα
    Σπύρος
    Περιοχή
    Κέρκυρα

Προεπιλογή

Γιώργο αυτό που πρέπει να κάνεις είναι, προσπάθεια να μην το σπάσεις όπως το τραβάς και πολύ ποιο λίγο flux από αυτό που βάζεις,
    αν βάλεις αρκετό κολλάει το chip στο stencil.

Μέλος
    Όνομα
    Νίκος
    Περιοχή
    Αθήνα

Προεπιλογή

Καλησπέρα στη παρέα!
    Είμαι "φρέσκο'" μέλος του hlektronika, (μόλις χθές) και έχω κολλήσει απίστευτα...κρίμα που δεν το είχα ανακαλύψει τόσο καιρό.
    Ας γράψω τώρα και για άλλου είδους κολλήσεις...

Διάβαζα λοιπόν το συγκεκριμένο θέμα: Χρήση εργαλείων σχετικά με τις κολλήσεις/αποκολλήσεις SMD και BGA devices (19άρθρα)
    και σαν το Γιώργο (JOUN) θέλω πολύ να μάθω την τεχνική αυτή.
    Έχω ένα λαπτοπ και ένα ps3 που θέλουν τον... leosedf τους!
    αν με το καλό τα καταφέρω να λειτουργήσουν με επιτυχία, σκέφτομαι να προχωρήσω και σε αυτού του είδους τις επισκευες...στο εργαστήριό μου.(δύσκολοι καιροί)...
    συνεχίζω σε λίγο...
    Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη technikos : 06-06-11 στις 17:18

Συντονιστής
    Όνομα
    Κωνσταντίνος
    Περιοχή
    Θεσσαλονίκη

Προεπιλογή

Μάλλον πάτησε λάθος κουμπάκι...
    900MHz-64GHz

Μέλος
    Όνομα
    Νίκος
    Περιοχή
    Αθήνα

Προεπιλογή

συγνώμη για την διακοπή, συνεχίζω...
    θα παρακαλούσα πολύ τους συνφορουμιτες και ειδικά τον Κωνσταντίνο(leosedf), να προτείνουν στη παρακάτω λίστα αυτά που θα χρειαστεί κάποιος για να ξεκινήσει.
    Για να μη σας κουράσω έχω συνοψίσει από τα 19 άρθρα και τα γραφόμενα, μία λίστα... έτσι μαζεμένα είναι πιο εύκολο νομίζω να βοηθηθεί κάποιος.

1. Σταθμός αποκόλλησης: AOYUE 852A+ Repairing System Repair & Rework Station ...ή άλλο;

2. Προθερμαντήρας: AOYUE Pre-heater - 853 ...ή άλλο;
    προθερμανση 5 λεπτά στους 150) μετά (κόλληση-αποκόλληση στους 290 για 2 λεπτά max) μετά-
    (προθέρμανση στους 150 για 2-3 λεπτά) μετά (αφήνουμε να κρυώσει).

3. αυτό με το ποντίκι, που τρώει...φασόλια μαυρομάτικα, δεν είναι της ειδικότητάς μου

4. Ακροφύσιο (nozzle) χρειάζεται;

5α. gel flux: Warton Metals Future HF Rework Jelly 30g syringe with manual plunger ...ή άλλο;
    5β. το gel flux είναι διαφορετικό για αποκόλληση και άλλο για συγκόλληση; ή ένα "καλό" κάνει και για τις δύο περιπτώσεις;

6. stencil template heat directly: 16pcs Nvidia BGA reball stencil template GO7400 GO7600 ...ή άλλο; (ανάλογα με τη CPU-GPU)

7. πάστα κόλλησης: Solder paste for SMD KOKI 40g χρειάζεται πάλι το stencil template αλλά όχι και οι μπίλιες κόλλησης, σωστά;
    Η πάστα έχει μέσα κόλληση σωστά;

8. solder balls: 0.45mm 0.6mm BGA Solder Balls for XBOX Reballing Kits (πως θα επιλέξω το μέγεθος 0,5mm- 0,6mm - ....)
    250k 0.5 0.6 mm 0.5mm 0.6mm BGA Solder Soldering Balls

9. Ταινία προστασίας απ τη θερμοκρασία: kapton tape 400-500 βαθμούς ...ή άλλο;

10. πληροφορίες συνοπτικές για την αγορά των παραπάνω: link, τρόποι αγοράς, κτλ

Ας προσπαθήσουμε να εμπλουτίσουμε τα παραπάνω με ότι πληροφορίες χρειάζονται. ευχαριστώ πολύ όλους!

Υ.Γ. για πρώτο μήνυμα καλά τα πήγα ..θα κάνω να ξαναγράψω μήνα ++++

Συντονιστής
    Όνομα
    Κωνσταντίνος
    Περιοχή
    Θεσσαλονίκη

Προεπιλογή

1) Οι Aoyue είναι αρκετά καλοί, οποιοσδήποτε 852 είναι αρκετός.
    2) Ο 853 είναι και αυτός καλή επιλογή, μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε πολλά πράγματα.
    4) Ακροφύσια συνήθως έχει ένα σετ μέσα στο κουτί του καινούριου σταθμού, χρησιμοποιώ ακόμα αυτά δεν έχω αλλάξει, το δουλεύω μόνο με ένα που είναι 9 χιλιοστά περίπου η χωρίς ακροφύσιο όταν πρόκειτε για μεγάλα BGA.
    5) Της Warton το χρησιμοποιώ χρόνια και είναι το μονο gel flux που δουλεύω πλέον, έχω και κάποια υγρά αλλα έχω καιρό να τα χρησιμοποιήσω, μπορείς να δοκιμάσεις οποιοδήποτε gel θέλεις απλά έχω προτείνει της warton. Για οποιαδήποτε δουλειά και αν κάνω χρησιμοποιώ το ίδιο gel flux , δεν χρειάζεται να είναι διαφορετικό.
    6) Στένσιλ μπορείς να πάρεις ένα κίτ που να έχει όσα θέλεις και καλό είναι να είναι heat directly, ο καθένας παίρνει αυτά που χρειάζεται η κάνεις συλλογή απο στένσιλ και μαζεύεις οτιδήποτε υπάρχει στον κόσμο.
    7) Πάστα και πάλι χρησιμοποιώ microprint της Warton, κάποιες άλλες κινέζικες κλπ που δοκίμασα ήταν όλες άχρηστες, αν έχεις χρήματα πειραματίσου με διάφορες μέχρι να βρείς κάποια που να σου κάνει.
    Αυτό εξαρτάται απο τα ολοκληρωμένα που έχεις, αν θέλεις να κάνεις μόνο αυτά δές το datasheet του ολοκληρωμένου για να πάρεις τις κατάλληλες, αλλιώς πάρε απ' όλες γιατί υπάρχουν πολλά και διάφορα ολοκληρωμένα.
    9) Ναι Kapton στους 400-500 είναι αρκετή και μπορείς να την προμηθευτείς απο πολλά μέρη, αν βάλεις μάλιστα 2-3 στρώματα μεγαλώνει η αντοχή στη θερμοκρασία.
    10) www.ebay.com www.warton-metals.co.uk http://www.amtechinc.com/
    900MHz-64GHz

Μέλος
    Όνομα
    Νίκος
    Περιοχή
    Αθήνα

Προεπιλογή

Ευχαριστώ Κωνσταντίνε για την άμεση απάντηση! με βοήθησες πολύ!
    Μόλις βρω λίγο χρόνο θα ξεκινήσω τις αγορές!!!
    (...έρχονται αναμνήσεις απ' όταν αγόραζα τα πρώτα μου ΚΙΤ C&A και είχα ανυπομονησία μέχρι ν' ανοίξω το σακουλάκι με τα εξαρτήματα)

Διευκρίνιση για το 7.: πρακτικά η πάστα αντικαθιστά τις μπίλιες; δλδ είναι διαφορετική μέθοδος να "γεμίσουμε" τις επαφές; ή έχει και άλλη χρήση;
    συγνώμη αν σε κούρασα

και κάτι ακόμα... να ρωτήσω... ίσως τον Γιώργο(JOUN) που έκανε πρόσφατα τις αγορές του.
    1.Τα προμηθεύτηκες όλα από το ebay; 2.και αποστολή με EMS; 3.με προπληρωμένη κάρτα;
    μπορείς σε παρακαλώ - όποτε έχεις χρόνο-να δώσεις ένα οδηγό αγοράς και για κάποιους που δεν είναι εξοικιωμένοι, για αγορές μέσω διαδυκτίου;
    (το τελευταίο επειδή είναι εκτός θέματος μπορεί και να μην απαντηθεί εδώ, αν θέλεις με π.μ.) ευχαριστώ!

Σελίδα 19 από 115 ΠρώτηΠρώτη ... 917181920212969 ... ΤελευταίαΤελευταία

Δικαιώματα - Επιλογές

• Δημιουργία θεμάτων: Όχι
  • Υποβολή μηνυμάτων: Όχι
  • Σύναψη αρχείων: Όχι
  • Επεξεργασία μηνυμάτων: Όχι
  •  
  • BB code: σε λειτουργία
  • Smilies: σε λειτουργία
  • [IMG]: σε λειτουργία
  • [VIDEO] code is σε λειτουργία
  • HTML: εκτός λειτουργίας