Σελίδα 2 από 4 ΠρώτηΠρώτη 1234 ΤελευταίαΤελευταία
Εμφάνιση αποτελεσμάτων : 11 έως 20 από 36
    Το avatar του χρήστη Αποστόλης1
    Μέλος
    Όνομα
    Αποστόλης
    Περιοχή
    Άγονη γραμμή. https:// Αιγαίο/Κάρπαθος

Προεπιλογή

Για ρύθμιση βαθμίδων Μ.Σ. χρειάζεσαι βομπουλέιτορ (συνδυασμός γεννήτριας σάρωσης-παλμογράφου).
    Για απλή ευθυγράμμιση γεννήτρια.
    Θα σου έλεγα να καθαρίσης τις επαφές του μεταγωγικού διακόπτη πρώτα.

Το avatar του χρήστη Costis Ni
    Μέλος
    Όνομα
    Κώστας
    Περιοχή
    Αθήνα

Προεπιλογή

Παράθεση Αρχικό μήνυμα από Thanos10 Εμφάνιση μηνυμάτων
    Εκτος απο τον παλμογραφο θες και γεννητρια υψηλων συχνοτητων αλλα και γνωσεις στο θεμα αυτο που ειναι δυσκολη δουλεια,για μενα μην πειραξεις τιποτα γιατι μπορεις να χαλασεις το συντονισμο του δεκτη.
    ΟΚ. Μέχρι ποιά συχνότητα να ανεβαίνει η γεννήτρια;

Μέλος
    Όνομα
    Παναγιώτης
    Περιοχή
    ΑΘΗΝΑ

Προεπιλογή

Παράθεση Αρχικό μήνυμα από Costis Ni Εμφάνιση μηνυμάτων
    Επίσης, θα ήθελα να μάθω πως μπορώ να ρυθμίσω τη μέση συχνοτητα κλπ. Παλμογράφο έχω, αλλά δεν έχω ιδέα πως γινεται και τί αλλο χρειαζεται. Είναι κάτι που θα ήθελα να μάθω, κάθε πληροφορία δεκτή!

Από πάνω φαίνεται καλύτερα

Για κοίτα εδώ.
    You only live twice.

Μέλος
    Όνομα
    Κώστας
    Περιοχή
    Αθήνα

Προεπιλογή

Παράθεση Αρχικό μήνυμα από Panoss Εμφάνιση μηνυμάτων
    Για κοίτα εδώ.
    Αχααα αυτό έψαχνα! Ευχαριστώ πολύ. Πα να βρω μια γεννήτρια στουσ 500χιλιόκυκλους τώρα....

Μέλος
    Όνομα
    γιαννης
    Περιοχή
    καστορια

Προεπιλογή

Κωστα...κα' αρχην καλοριζικο !!!...η κατασταση απ' οτι βλεπω ειναι αριστη!!!.....Τα πηνια μεσης συχνοτητας δεν τα πειραζεις...Οπως ανεφερε πολυ σωστα ο Θανος χρειαζεται πολυ εξειδικευμενο εξοπλισμο για να τα "πειραξεις"...εκτος απο γεννητρια sweep marker..θα χρειαστεις παλμογραφο που θα συγχρονιζεται με τη γεννητρια για να "ευθυγραμμισεις" το συστημα μεσης συχνοτητας.....πρεπει βασει σχεδιου να ξερεις ακριβως το καθε πηνιο ποιο τμημα της καμπυλης if επηρεαζει...και τα πηνια αυτα ρυθμιζονται και απο πανω και απο κατω..ειναι διπλά...Αν εχει κερι πανω στα φεριτακια και δεν μπηκε "χερι" μαστορα,ειναι κριμα να το χαλασεις, κατα την ταπεινη μου γνωμη θα το βεβηλωσεις αυτο το εργο τεχνης....Φροντισε να αλλαξεις τους ηλεκτρολυτικους -εαν ειναι αλλοιωμενοι- ψαξε για τις λαμπες και κυριως την φωρατρια και την τελικη του ηχου...και αν μπορεις σκαναρισε καλυτερα το σχεδιο και διατηρησε το ως "κορην οφθαλμου ".....Βαλε κεραια και ψαξε στα βραχεα (KW -SW) στα 31m να πιασεις το BBC!!!....που εκπεμπει ακομα...επισης για λιγοτερα παρασιτα κλεισε οποια λαμπρα φθοριου εχεις εκει κοντα.........Καλες ακροασεις!!!!

Μέλος
    Όνομα
    Κώστας
    Περιοχή
    Αθήνα

Προεπιλογή

Ευχαιστώ φίλε Γιάννη αλλά δυστυχώς δεν ειναι δικό μου, μου το φερε ενας φίλος μου και είναι των προγόνων της γυναίκας του. Δεν πειράζει, έχει ο πατέρας μου καμμια δεκαριά ακόμα στα Χανιά.

Εντάξει, και απ το σχηματικό φαίνονται οτι ρυθμίζονται από 2 πλευρές τα πηνία της μέσης. Τ'αφήνω λοιπόν...

Οι λυχνίες είναι όλες εντάξει νομίζω, η τουλάχιστον δεν κάνουν θορύβους όταν τις χτυπήσω την ώρα που δουλεύει (όπως έκανε ο μπαμπάς). Μόνο η ΕΖ12 έλειπε, και πήρα μια Αν. Γερμανίας απ το ημπεη (60 ευρω η Τελεφούνκεν, ευχαριστώ δε θα πάρω). Πυκνωτές άλλαξα ένα ηλεκτολυτικό που έιχε ξεράσει (εβαλα ενα FRAKO του '70) και το χαρτινο που πήγαινει στην εξόδου γιατί ήταν μια αηδία, μεσα σατ κεριά (έβαλα ένα Mullard του '60). Ο εξομάλυνσης καλός φαίνεται, αλλά θα τον ξεκολλήσω γιατί έχουν ξεφλουδίσει τα καλωδια του και θα τον μετρήσω. Στο RF έχει κατί ωραιότατους ασημί πολυστερίνης, δε τους πειράζω για κανένα λόγο.

Προς το παρόν παίζει δυνατά και καθαρά, έχω καρφώσει στη βάση της ανορθώτριας μια δίοδο. Το μεγάφωνο φαίνεται σε πολύ κατάσταση, δεν τρίζει τίποτα. Το διάγραμμα δείχνει και ενδεικτικές τάσεις, οπότε μόλις έρθει η ΕΖ12 θα μετρήσω όλα τα σημεία να δώ πού βρισκομαι.

Το μόνο που με προβληματίζει είναι 3-4 χάρτινοι πυκνωτές που έχει απο κάτω, καλοί φαινονται αλλα... Θέλετε να ανεβάσω μια φωτό κάτω απ το σασσί να πείτε γνώμη;

Μέλος
    Όνομα
    Παναγιώτης
    Περιοχή
    ΑΘΗΝΑ

Προεπιλογή

Άλλάξέ τους, τους χάρτινους άλλαξέ τους ΟΛΟΥΣ, δεν χρειάζεται να τους εξετάσεις καν.
    You only live twice.

Το avatar του χρήστη p.gabr
    Μέλος
    Όνομα
    Παναγιωτης
    Περιοχή
    Aχαρναι

Προεπιλογή

καλησπερα
    το ασπρα βαρελακια οπως προανεφεραν και οι αλλοι ειναι οι δυο μτ μεσης συχνοτητας
    συνηθως ειναι 455κηζ ομως αυτοι ειναι 472 το γραφει απανω αλωστε δηλ τα πηνια 20-21και 24-25
    τα πηνια 1,2 - 3,4- 5,6 ειναι της εισοδου κεραιας των τριων ζωνων που λειτουργει
    τα πηνια 11-13-15 του τοπικου ταλαντωτη καθως εκει ειναι και το μικρομετρικο ο φεριτης που ανεφερες
    για να ρυθμισουμε την μεση ενας τροπος ειναι να βαλεις 472κηζ με 30%διαμορφωση πλατους και να παρεις μεγιστη ακουστικη εξοδο αλλα πρεπει να εισαι εμπειρος σε αυτο
    ομως αυτος ο τροπος δεν ειναι σωστος απολυτως γιατι ρυθμιζεις για μεγιστη συζευξη χανεις το απαραιτητο badwith kai mporei να εχεις σφυριγματα
    ο σωστος τροπος ειναι με swep generator kai παλμογραφο να βγαλεις την καμπυλη με ευρος διελευσης 9 κηζ

Το avatar του χρήστη p.gabr
    Μέλος
    Όνομα
    Παναγιωτης
    Περιοχή
    Aχαρναι

Προεπιλογή

επισεις ξεχασα να μετρησεις τις τασεις και οπωσδηποτε και τις τιμες των αντιστασεων 2-3 θα θελουν αλλαγμα

Μέλος
    Όνομα
    Κώστας
    Περιοχή
    Αθήνα

Προεπιλογή

Will do!

Προς το παρόν έχω φέρει 30 μέτρα σύρμα ν απλώσω στο μπαλκόνι να δώ τι θα πιάσω. (Σόκιν ακούστηκε αυτό αλλά τεσπα)

Σελίδα 2 από 4 ΠρώτηΠρώτη 1234 ΤελευταίαΤελευταία

Παρόμοια Θέματα

1. telefunken a114mc
    από bilaros στο forum Τηλεόραση
    Απαντήσεις: 19
    Τελευταίο Μήνυμα: 04-01-10, 17:49
  2. TV TELEFUNKEN βλάβη
    από giorgos στο forum Τηλεόραση
    Απαντήσεις: 20
    Τελευταίο Μήνυμα: 20-02-09, 14:01
  3. Πρόβλημα με TV Telefunken
    από smartech στο forum Τηλεόραση