Σας ευχαριστώ για τις απαντήσεις. Όπως έγραψα και στο αρχικό μήνυμα τείνω περισσότερο προς την άποψη του Χαρη. Είναι κάτι πριν το τελικό ενισχυτή πιστεύω. Με έναν φίλο που το συζήτησα μου είπε ότι ίσως να φταίει το tuner. Καμμιά ιδέα;
Σας ευχαριστώ για τις απαντήσεις. Όπως έγραψα και στο αρχικό μήνυμα τείνω περισσότερο προς την άποψη του Χαρη. Είναι κάτι πριν το τελικό ενισχυτή πιστεύω. Με έναν φίλο που το συζήτησα μου είπε ότι ίσως να φταίει το tuner. Καμμιά ιδέα;
Για να περιορίσεις λίγο τοις βαθμίδες δώσε ήχο στο scart αν είναι ok τότε πας if η tuner(αρχικά όχι σίγουρα), αν κάνει πάλη τα ίδια τότε msp.
Φίλε Σπύρο,
έκανα σήμερα το πείραμα που μου πρότεινες. Συγκεκριμένα συνέδεσα στο SCART το DVD player με μια ταινία η οποία είναι δοκιμασμένη, παίζει άψογα κατά τ' άλλα, και μου εμφάνισε πάλι το ίδιο πρόβλημα. Δηλαδή επαναλαμβανόμενες σύντομες διακοπές στον ήχο. Αυτό που έχω περιγράψει και στο αρχικό μου μήνυμα δηλαδή. Tο περίεργο είναι ότι στη πρώτη δοκιμή μου που έκανα το αντίστροφο, δηλαδή τη συνέδεσα με ''καλή" TV μέσω SCART και έπαιρνα εικόνα και ήχο μέσω της SONY τότε το πρόβλημα εμφανιζόταν και στη καλή TV!! Ποιά είναι η γνώμη σας; (Επίσης τι εννοείς αναφέροντας msp;
. Ευχαριστώ πολύ για τις προτάσεις anyway...
Μανόλη με την δοκιμή που έκανες όπως κατάλαβες, δεν χρησιμοποίησες το tuner-if της tv και πάλη έκανε το ίδιο λοιπόν αφήνεις της βαθμίδες αυτές και πας στο msp, που αυτο είναι το mixed-signal-processor δηλ. αυτό το ic παίρνει συνήθως όλα τα σήματα ήχου (scart-tuner) και δίνει έξοδο στον ενισχυτή της tv και στα scart.
Καλό θα ήταν να κάνεις ένα firmware upgrade πρώτα αν και πάλη κάνει τα ίδια τότε τα πράγματα δυσκολεύουν η ποιο πολύ αλλάζουν main = πολλά φράγκα.
Μανόλη αν θέλεις να ψαχτείς το σασί σου είναι το SE-1 το σχέδιο μπορείς να το βρεις εδώ .
Σπύρο σ' ευχαριστώ για τις πληροφορίες. Κι εγώ μετά απ' αυτό το τεστ προσανατολίζομαι ότι μάλλον στο κεντρικό επεξεργαστή εικόνας-ήχου βρίσκεται το πρόβλημα. Το site που μου αναφέρεις το γνωρίζω ήδη. Με έχει βοηθήσει κατά καιρούς αν και δεν έχω βρει το συγκεκριμένο μοντέλο TV αυτή τη φορά. Όσον αφορά το firmware upgrade, αν και μπήκα τόσο στο site της SONY Αμερικής όσο και στο ελληνικό site, δεν βρήκα το firmware για τη συγκεκριμένη τηλεόραση. Βασικά απ' ότι είδα δεν έχει καν υποδοχή USB ή σειριακή για να τη συνδέσεις με υπολογιστή. Αν της έκανα ένα factory reset υπάρχει περίπτωση να αποκαθιστούσε το πρόβλημα άραγε;
Να ξέρεις ότι είναι διαφορετικό το dsp (digital-signal-prossecor) και άλλο το msp, το σχέδιο το έχει μέσα (se-1 στο search και στο βγάζει) είναι τρία part θα σε βοηθιση και στο factory reset που είναι καλή ιδέα τώρα για firmware διάβασε και αυτό το post http://www.hlektronika.gr/forum/showthread.php?t=55746