ευχαριστω πολυ
δλδ απλα για 10 λεπτα σε X ωρες εγω πρεπει να δινω ρευμα σε ενα ρελε
και εκεινο θα εναλλασσει το ρευμα απο τον συμπιεστη και τους ανεμιστηρες απο την μια στις αντιστασεις απο την αλλη
ενας απλος χρονοδιακοπτης και ενα ρελε
ευχαριστω πολυ
δλδ απλα για 10 λεπτα σε X ωρες εγω πρεπει να δινω ρευμα σε ενα ρελε
και εκεινο θα εναλλασσει το ρευμα απο τον συμπιεστη και τους ανεμιστηρες απο την μια στις αντιστασεις απο την αλλη
ενας απλος χρονοδιακοπτης και ενα ρελε
και γενικα να ξερετε οτι τα no frost ειναι σπαστικα ψυγεια συν οτι λογο τον αεραγογων κτλ κτλ δεν μπορουν να καθαριστουν καλα... για μενα ειναι μλκια πατεντα απο την αρχη τους... το καλητερο ειναι εναν κλασικος ψυγειοκαταψυκτης με 2 μοτερ...
φανατικος αντιαεικινηστης....
δεν επιτρεπω την εξελιξη γιατι εχω πετρελαια...
Ο χρονος που κανει αποψυξη το ψυγειο ειναι για 30 λεπτα και κανει δυο φορες την ημερα. Το κλιξον που σου χαλασε ειναι για τον ανεμιστηρα και ειναι καθυστερητικο ωστε να μην δουλεψει ο ανεμιστηρας απευθειας μετα την αποψυξη.
Μπορεις να το κανεις και με εναν απλο χρονοδιακοπτη και εναν ρελε. Οταν θα παιρνει το κομπρεσερ απο τον χρονοδιακοπτη ο χρονοδιακοπτης θα δινει ρευμα συγχρονως και στον ανεμιστηρα διαμεσου του κλιξον-θερμοστατη και οταν θα πεφτει σε αποψυξη θα δινει ρευμα στις αντιστασεις διαμεσου παλι των κλιξον-θερμοστατων που εχουν.
Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη j kalai : 03-02-11 στις 23:55
εγω απο οτι καταλαβα αυτο ειναι ενα spdt ρελε μαζι με χρονοδιακοπτη
για χ χρονο την μερα και ψ φορες
οπλιζει το ρελε
οποτε κοβετε η τροφοδοσια στον ανεμιστηρα ( ισως και στον συμπιεστη δεν ειμαι σιγουρος )
και παρχει ρευμα η αντισταση
μετα τον χ χρονο το ρελε αφοπλιζετε και εχεις παλι ρευμα στον συμπιεστη και τον ανεμιστηρα
* η αντισταση εχει δικο της θερμοστατη οποτε μπορει να κλεισει και πριν τελειωσει ο X χρονος
--------------
εσυ τωρα λες οτι πολυ απλα
κανει αυτο π ειπα πιο πανω με την μονη διαφορα οτι αφου τελειωσει ο χ χρονος
περιμενει λιγο και μετα δινει ρευμα στον ανεμιστηρα
σωστα?
Τι ειναι το spdt? Ο χρονοδιακοπτης δινει ρευμα στο κομπρεσερ μεσω του μπλε καλωδιου και στον ανεμιστηρα μεσω του κιτρινου που ειναι το κλιξον και συνδεεται σε σειρα με τον ανεμιστηρα.
δλδ
11:55 υπαρχει ρευμα στο κομπρεσερ και τον ανεμιστηρα μονο
12:00 (αρχη αποψυξης) κοβετε το ρευμα απο ανεμιστηρα και κομπρεσερ και εχει ρευμα μονο η αντισταση
12:30 (τελος αποψυξης) κοβετε το ρευμα απο την αντισταση και εχει τωρα ρευμα μονο το κομπρεσερ
12:35 τωρα εχει ρευμα το κομπρεσερ και ο ανεμιστηρας μεχρι τις 12:00
σωστα?
καθηστεριση του ανεμιστηρα γινεται και με το κλιξον που ακουμπαει μεσα στο στοιχειο......
και αν ψαξεις σε καποιο καπακι του ψυγειου θα βρεις και το σχεδιο του για να καταλαβεις ακριβως τι παιζει...
οποτε θελω δυο χρονοδιακοπτες
ενας θα δινει ρευμα απο τις 00:10 μεχρι τις 23:38 στους ανεμιστηρες ( η και στο συμπιεστη? )
και ενας απο τις 23:30 μεχρι τις 00:00 στις αντιστασεις
---------------------------
απλα βιαζομαι και εχω μπολικους χρονοδιακοπτες και ρελε
και τα μμμ μαμιουντε