Ρίξε μια ματιά στον σπινθηριστή πάνω στην πλακέτα της οθόνης, σαν διαρροή μου φαίνεται.
(ο σπινθηριστής είναι εκείνο το πραγματάκι που πάνω του συνδέεται το focus από τον Μ/Σ Υψηλής )
Ρίξε μια ματιά στον σπινθηριστή πάνω στην πλακέτα της οθόνης, σαν διαρροή μου φαίνεται.
(ο σπινθηριστής είναι εκείνο το πραγματάκι που πάνω του συνδέεται το focus από τον Μ/Σ Υψηλής )
┃Γνώσεις ⇛ UNIX~Linux: Αρκετά καλές┃ Προγραμματισμός: Ναί ┃ ┃Αγγλικά: Πολύ καλά┃
┃Λειτουργικό ⇛ Fedora 16@32bit σε ASUS P5LD2-VM┃
┃Προδιαγραφές Desktop ⇛ CPU:Pentium 4@3 GHz 32bit┃Ram: 4-GB ┃
┃GPU :NVIDIA GeForce GT 440 GDDR5 1GB 3200 MHz┃8-ch HD Audio┃
Το focus είναι η τάση που πηγαίνει στην τελευταία άνοδο της crt (οθόνης), συνήθως αυτή η τάση ρυθμίζεται με ένα ποτενσιόμετρο πάνω από τον μ/σ υψηλής.
Σου είπα να ρίξεις μια ματιά στον σπινθηριστή γιατί αυτός αρκετά συχνά αν υπάρχει υγρασία στον χώρο σου παθαίνει ηλεκτρόλυση με αποτέλεσμα διαρροή της τάσης του focus που συνεπάγεται χάλια εστίαση της εικόνας και σπινθηρισμοί.
Για να ελέγξεις τον σπινθηριστή πρόσεξε στην βάση της οθόνης αν υπάρχουν τίποτα πράσινα κατάλοιπα αν υπάρχουν αλλαξέ την.
Eφτιαξε!!!!! αλλα τωρα μου κανει κατι τσιζζζζζζζζζζζζζζζ παυση τσιζζζζζζζζζζζζζζζζζ αυτος ο θορυβος ακουγετε απο τον καθοδικο σωληνα και συγκεκριμενα μαλλον απο εκει που εχει κατι νυματα χαλκου και μπορουμε ΥΠΟΘΕΤΙΚΑ ΜΙΛΩ!! να τα ακουμπισουμε με κατσαβιδι , μια ξεκινα και κρατα για λιγο ο θορυβος ή κρατα πολυ και μετα σταματαει , τι ειναι αυτο ?????
┃Γνώσεις ⇛ UNIX~Linux: Αρκετά καλές┃ Προγραμματισμός: Ναί ┃ ┃Αγγλικά: Πολύ καλά┃
Να προσθεσω οτι τωρα σταματισε το τσιζζζζζζζζζζζζζζ.....
Βασικα απο τι παρατηρησα αν γυρνω το SUB. BRT τοτε αλλαξε αρδην η τηλεοραση και ρωταω συν το καθαρισμα συν και το γυρισμα αυτου εφτιαξε το προβλημα μου, τι ειχε παθει ? την ειχε ανοιξει καποιος αλλος και το αφεισε εκει το Bright ??? η <<τσουλησε>> μονο του?
Τι πρεπει να εντοπισω συγκρινοντας το συννημενο που εχεις με τον καθοδικο σωληνα της τηλεορασης? μεσα στον καθοδικξο οσο μπορω να δω απο το τζαμι του δεν ειναι ιδιο , εχει κατι στρογγυλα καπακια ασημενιου χρωματος.