Σελίδα 2 από 3 ΠρώτηΠρώτη 123 ΤελευταίαΤελευταία
Εμφάνιση αποτελεσμάτων : 11 έως 20 από 22
    Το avatar του χρήστη tzitzikas
    Νέο Μέλος
    Όνομα
    ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ
    Περιοχή
    ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

Προεπιλογή

δεν τα επαιξε η 811 που βγηκε το καπελακι της αλλα η αλλη. οταν τις ξανατοποθετησα (τις ειχα βγαλει για να βαλω το νεο ντραιβερ) δεν εσφιξα πολυ το καπελακι της . ισως εκει δημιουργησε κανα σπινθηρισμο αρχικα και τα τιναξε η λυχνια.α παντος μαλλον τυχαιο γεγονος ηταν γιατι οι 811 αυτες παιζουν 3 χρονια σχεδον 24/24ωρο.
    οσο για την 813 εχει κλεισει 1μισι χρονο συνεχους λειτουργειας.(χωρις κοκκινισμα βεβαια και 1400 βολτ ανοδο)
    και μενα μου κανει εντυπωση πως δεν καικε. δεν ειχα μπορνα, απλα εβαζα το συρμα μεσα στο θυληκο κονεκτορα. τωρα εβαλα ασερνικο κονεκτορα. το αν καταπονηθηκε πολυ θα το δειξει η πραξη σε 1-2 μερες που θα αλλαξω τις 811 και θα το ξανανοιξω

η 813 εχει τροφοδοτικο μεχρι 1Αμπερ.
    η 811 που καικε μαυρισε μεσα απο το βρακυκυκλωμα και τα νηματα της τωρα αναβουν λιγο

Το avatar του χρήστη badsak
    Μέλος
    Όνομα
    ΣΑΚΗΣ
    Περιοχή
    SERRES

Προεπιλογή

Δεν ξερω τζιτζικα αλλα τα ρευματα μου φαινονται λιγα.
    Η 813 χωρις οδηγηση επρεπε να καρφωσει το μιλιαμπερομετρο τερμα.
    Εκτος και αν εχεις πολυ χαμηλη ταση σκριν.
    Λογικα η 813 μετα απο 1,5 χρονο συνεχους λειτουργειας θα τα φαγε τα ψωμακια τις.
    Βαλε μια Gk-71 η μια gu-81m να ησυχασεις.
    Και φθηνες και Ρωσικες και πανω απο ολλα ανθεκτικες.

Νέο Μέλος
    Όνομα
    ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ
    Περιοχή
    ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

Προεπιλογή ΣΥΣΤΗΜΑ ΓΙΑ ΔΙΑΚΟΠΗ ΤΡΟΦΟΔΟΣΙΑΣ ΕΛΕΙΨΗ ΟΔΗΓΗΣΗΣ??

τι να σου πω δε ξερω. και γω περιμενα να τα εχει τιναξει αφου βγηκε το καλωδιο της οδηγησης. ταση σκρην ειναι 400 βολτ μεσω μιας αντιστασης 1,5 εως 4,7 ΚΩ, δε θυμαμε ακριβως τι αντιστασει εχει τωρα την εχω αλαξει, παλια ειχα 1,5ΚΩ και μετα ειχα βαλλει 10ΚΩ και την ξανακατεβασα. παντος η λυχνια δεν ειχε πεσει πολυ το τελευταίο χρόνο, ειχα περιπου την ιδια εμβελεια.τωρα μετα το συμβαν αυτο τι απεμεινε απο την 813 θα το διαπιστωσω αυριο που θα βαλω 2 καινουργιες 811 στο τελικο και θα ξανααναψω το μηχανακι.
    badsak θυμησε μου ατες οι λυχνιες που λες τι νηματα κτλ θελουν? (αρνητικη ταση, σκρην, ανοδο) . δεν ειμαι τωρα να αλλαζω τροφοδοτικα. επισης Θεσσαλονικη τις εμπορευεται κανεις??και τιμες θυμησε μου.βασικα για αυτες που ειναι ιδιες με την 813 με μεγαλυτερη ανοδο θα ενδιαφερομουν.

Εδω θελω να ρωτησω αν υπαρχει καποιο συστημα το οποιο με ελειψη οδηγησης στην 813 (αρνητικη ταση εχω με αυτοπολωση) να διακοπτει αυτοματα την τροδοδοσια. π.χ με ελειψη τροφοδοσιας το ρευμα του οδηγου της λαμπας ειναι 0. αρα με 0 ρευμα να δινει εντολη στο ρελε και να κλεινει τα τροφοδοτικα. η οποια αλλη ιδεα εχετε.

Το avatar του χρήστη phoenix_2007
    Νέο Μέλος
    Όνομα
    Βαγγέλης

Προεπιλογή Re: ΣΥΣΤΗΜΑ ΓΙΑ ΔΙΑΚΟΠΗ ΤΡΟΦΟΔΟΣΙΑΣ ΕΛΕΙΨΗ ΟΔΗΓΗΣΗΣ??

Παράθεση Αρχικό μήνυμα από tzitzikas
    Εδω θελω να ρωτησω αν υπαρχει καποιο συστημα το οποιο με ελειψη οδηγησης στην 813 (αρνητικη ταση εχω με αυτοπολωση) να διακοπτει αυτοματα την τροδοδοσια. π.χ με ελειψη τροφοδοσιας το ρευμα του οδηγου της λαμπας ειναι 0. αρα με 0 ρευμα να δινει εντολη στο ρελε και να κλεινει τα τροφοδοτικα. η οποια αλλη ιδεα εχετε.
    Και γιατί να μπλέκεις με ρελέ και γενικότερους αυτοματισμούς?? Πιο εύκολο δεν είναι να φτιάξεις ένα τροφοδοτικό με σταθεροποιημένη (με Zener) αρνητική τάση, οπότε αν δεν έχεις οδήγηση, να υφίσταται μονίμως μία αρνητική τάση στο οδηγό της 813? Δες τι αρνητική ταση χρειάζεται η 813 και φτιάξε ένα αντίστοιχο τροφοδοτικό (ένας μετασχηματιστής λίγων mA θα σου χρειαστεί γι'αυτήν την περίπτωση). Αν δεν έχεις σχέδιο πες μου να ανεβάσω ένα.
    Κάνε ό,τι πρέπει και ας γίνει ο,τιδήποτε!

Νέο Μέλος
    Όνομα
    ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ
    Περιοχή
    ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

Προεπιλογή

evbellis το εχω σκεφτει. εχω διαθεσιμο ενα μετασχηματιστη που παλια τον χρησιμοποιουσα για την αρνητικη ταση μιας 4-400 ο οποιος νομιζω ειναι 150 η 170 βολτ. το τροφοδοτικο τοτε ηταν με ΟΑ2 σταθεροποιητρια. η 813 θελει αρνητικα -160 βολτ .ανεβασε ενα σχεδιακι αν εχεις κατι γιατι για τοσα βολτ δεν εχω κατι σχετικο με ζενερ. το ρευμα που τραβαει το οδηγο ειναι 12-15 mA.

Το avatar του χρήστη phoenix_2007
    Νέο Μέλος
    Όνομα
    Βαγγέλης

Προεπιλογή

Ρίξε μιά ματιά σε αυτό το σχέδιο. Εξυπακούεται βέβαια, ότι θα αλλάξεις μ/σ και θα βάλεις και ανάλογες Zener ώστε να προκύψει η τάση που θέλεις (Οι δίοδοι Zener καλό είναι να είναι μιας κάποιας ισχύος πχ. 5W). Α, και για να έχουμε και το νου μας, μία Zener ισχύος 5W είναι σε πάχος όσο μία απλή δίοδος BY127!!!!!!
    Συνημένες Εικόνες Συνημένες Εικόνες
    Κάνε ό,τι πρέπει και ας γίνει ο,τιδήποτε!

Νέο Μέλος
    Όνομα
    ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ
    Περιοχή
    ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

Προεπιλογή

evbellis ευχαριστω για την απαντηση.

χτες επιτελους αλλαξα τις 2 811 και δοκιμασα τον διαμορφωτη και ντραιβερ του Αντωνιαδη. ο ηχος που βγαζει τωρα ειναι πολυ ποιοτικος και καθαρος θα ελεγα. καμια σχεση με πριν. και πιο δυνατος απο οτο πριν. συνιστω ανεπιφυλακτα Αντωνιαδη.
    με το τραζιστορικο προενισχυτη 1ο βατ που ειχα δεν εκανα δουλεια οποτε εβαλα τον παλιο τρανζιστορικο (με μ/σ εξοδου)
    που ειχαμε. βεβεα και παλι με ελαχιστα βατ οδηγηση δεν οδηγει τον τελικο . τον προενισχυτη τον εχω 4/10 γραμμες καναλι και 6/10 γραμμες του μαστερ.
    ο διαμορφωτης ειναι στα 9ΚΩ δευτερευον (υψηλη της 813) και 12,4 ΚΩ με μεσαια ληψη στο πρωτευον (ανοδοι 811). μου εχει αφησει τυλιγμα στο πρωτευον και για 9ΚΩ με μεσαια ληψη. τα datasheets των 811 για δυο λυχνιες για ταση 1250 βολτ λενε 12,4ΚΩ(εγω δινω ταση 1130 βολτ). αν το εβαζα το πρωτευον στα 9ΚΩ τι αλλαγη θα ειχα??

τωρα για τον ντραιβερ στο πρωτευον τον δουλευω 4Ω οπως και τον προενισχυτη 4Ω (ο προενισχυτης εχει εξοδο ακομα 8Ω & 16Ω). τωρα το δευτερευον του ντραιβερ εχει 1,5ΚΩ, 2,5ΚΩ και 3,5ΚΩ με μεσαια ληψη ολα αυτα. το δουλεψα στα 2,5ΚΩ αρχικα και μετα το κατεβασα στα 1,5ΚΩ γιατι μου δυναμωσε την ενταση. εχετε να προτεινετε καμια αλλαγη?
    παντος το μιλλιαμπερομετρο του τελικου δε τραβαει ρευματα της ταξεως 250mA αλλα και κυμενεται κοντα στα 100 και καμια φορα κανει κορυφη στα 150mA. μπας και εχει παθει ζημια το μιλιαμπερομετρο τελικα σκεφτομαι, δεν μπορω να δωσω αλλη εξηγηση γιατι με αρκετη οδηγηση δε τραβανε μεγαλυτερες κορυφες οι 811. παντως το ρευμα ηρεμιας πλεον ειναι 45mA και οχι 20mA οπως με τον παλιο διαμορφωτη-811.

Μέλος
    Όνομα
    ΣΑΚΗΣ
    Περιοχή
    SERRES

Προεπιλογή

Τζιτζικα καλητερα ειναι να πειραματιστεις που θα κατσει καλυτερα.
    Εγω θα σου πω πως εχω στησει τα δικα μου. Μετα απο πολλες δοκιμες
    Το driver στην εισοδο το εχω στα 16ohm και δοκιμαζω παντα στο ενισχυτη σε ποιον συνδιασμο απο ohm θα κατσει
    καλητερα δοκιμασε ολλους τους πιθανους συνδιασμους.και την εξοδο του στα χαμηλοτερα kohm
    Στα push pull του διαμορφωτη παντα χρησιμοποιω την χαμηλη αντισταση.
    Γιατι εκει σηνηθως τραβαει τις μεγαλυτερες κορυφες.
    Αν ο διαμορφωτης απο την μερια των kohm εχει ληψεις δοκιμασε στην ληψη
    που θα δεις το μιλιαμπερομετρο τις υψηλης τασης τις 813 να χορευει περισσοτερο. και το δοκιμαστικο στη κεραια
    να αναβει με την μουσικη σε μεγαλητερη αποσταση.
    Ελπιζω να με καταλαβες τι εννοω. τελος να ξερεις οτι οσο ποιο μπασα ειναι η διαμορφωση
    σου τοσο περισσοτερες κορυφες θα βλεπεις.

Νέο Μέλος
    Όνομα
    ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ
    Περιοχή
    ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

Προεπιλογή

κοιτα οσον αφορα τον driver και το δευτερευον του, οταν το ειχα στα 2,5ΚΩ η διαμορφωση ηταν χαμηλοτερη και δεν επερνε αλλο απο προενισχυτη γιατι παραμορφωνε. στα 3,5 ΚΩ δε το δοκιμασα καθολου. δεν ειχα και πολυ χρονο ηταν και βραδυ και το χαμηλωσα στα 1,5ΚΩ οπου εβγαλε δυνατοτερη διαμορφωση με την ιδια οδηγηση απο το προενισχυτη.
    οσον αφορα το πρωτευον το εχω στα 4Ω. δε δοκιμασα στα 8Ω η στα 16Ω. για τα Ω αυτα εχει και εξοδους ο προενισχυτης. σκεφτομαι βεβαια αν το εβαζα σε περισοτερα Ω αν θα καθαριζε ακομα κι αλλο η διαμορφωση. απο τους δικους σας πειραματισμους ποια η γνωμη σας?

οσον αφορα το διαμορφωτη το πρωτευον το εχω στα 12,4ΚΩ οπως προτεινει ο κατασκευαστης των 811 γι αυτη την ταση λειτουργειας περιπου. εχω μια ακομα ληψη στα 9ΚΩ την οποια δε δοκιμασα. φανταζομαι στα 9ΚΩ θα αναιβει κι αλλο η διαμορφωση.
    τωρα το δευτερευον το εχω στα 9ΚΩ το οποιο το υπολογισα με βαση το φορτιο της 813 (1400 βολτ/0,16Α -->8750Ω)
    εχω επισης ληψεις στα 5ΚΩ, 7ΚΩ, 11ΚΩ. καποια στιγμη που θα εχω χρονο θα πειραματιστω.
    παντος η αυτη τη στιγμη διαμορφωση ειναι πολυ ισχυρη ανταξια των 2 κρατικων θεσσαλονικης 1044 και 1179 αν και θεωρω οτι ο 1179 εχει ανωτερη σε ποιοτητα διαμορφωση του 1044.
    Για οσους ειστε Θεσσααλονικη με εχει εντυπωσιασει απο πειρα(ματισ)τες η διαμορφωση του Super Sound που βγαινει βραδυα για συνομιλιες. εχω παθει πλακα με τον ηχο που βγαζει.

Μέλος
    Όνομα
    ΣΑΚΗΣ
    Περιοχή
    SERRES

Προεπιλογή

Κοιτα tzitzika το driver στο δευτερευων καλα τον εχεις.
    και εμενα παντα στα 1,5 ΚΩΜ επαιζε και παιζει καλα.
    Το πρωτευον το βαζω παντα στα 16ΩΜ και κανω δοκιμες με τον ενισχητη.
    Επισης δοκιμασε να γειωσεις απο το πρωτευον το 0.
    Θα δοκιμασεις ολους τους πιθανους συνδιασμους στην εξοδο του ενισχητη χωρις να κοιτας τα ΩΗΜ.
    Θα δοκιμασεις ενω παιζει ο ενισχητης πχ αν βγαζει στην εξοδο 5 επαφες ο ενισχητης τους εξης συνδιασμους
    την επαφη 1 με την επαφη 2. την 1 με την 3 . την1 - 4 . την 1 - 5.
    2-3 2-4 2-5
    3-4 3-5
    4-5
    Και θα δεις που θα φωναζει περισσοτερο και που θα βγαλει καλητερη ποιοτητα.

Τωρα οσο αφορα τον διαμορφωτη.
    Στα push pull του διαμορφωτη θα δεις που θα τραβαν τις μεγαλητερες κορυφες οι 811.
    Και στο δευτερευον θα δοκιμασεις με την μεθοδο του δοκιμαστικου κατσαβιδιου που θα
    αναβει ποιο μακρυα το κατσαβιδι συμφωνα με την μουσικη σου στην κεραια του πομπου.
    Ετσι πρακτικα και απλα θα καταφερεις τα καλητερα αποτελεσματα.
    Αν θελεις αναφερε μου ποσο στοιχησαν διαμορφωτης driver και 811.

Αντε και καλα πειραματα

Σελίδα 2 από 3 ΠρώτηΠρώτη 123 ΤελευταίαΤελευταία

Παρόμοια Θέματα

1. βλαβη σε tv telefunken mrx 25
    από G.POL στο forum Τηλεόραση
    Απαντήσεις: 0
    Τελευταίο Μήνυμα: 03-02-07, 08:44
  2. ΒΛΑΒΗ ΣΟΝΥ
    από giorgos στο forum Τηλεόραση
    Απαντήσεις: 5
    Τελευταίο Μήνυμα: 24-08-06, 01:40
  3. αλαγη οθονης τηλεορασης