Στο πρωτεύον του έχεις τάση;Γιατί αν δεν έχεις πιθανόν να μην ταλαντώνει το τρανζίστορ του τροφοδοτικού.
Στο πρωτεύον του έχεις τάση;Γιατί αν δεν έχεις πιθανόν να μην ταλαντώνει το τρανζίστορ του τροφοδοτικού.
Ναί έχω. Όταν πάω να την μετρήσω το πολύμετρο τρελένεται. Πρέπει να είναι υψηλής συχνότητας. Θα δοκιμάσω να συνδέσω το πρωτεύον του μετασχηματιστή μόνο και το δευτερεύον να το μετρήσω στον αέρα να δω τι βγάζει.
Για σας και πάλι. Δοκίμασα τον μετασχηματιστή στον αέρα και δεν βγάγει τίποτα 1-2 volt στην καλύτερη περίπτωση. Όταν λέω στον αέρα σημαίνει ότι τον σήκωσα στην μιά μεριά και άφησα μόνο το πρωτεύον συνδεδεμένο. Τώρα είμαστε σίγουροι ότι φταίει ο μετασχηματιστής? Μη βάζω τζάμπα άλλον.
Το τρανζίστορ του τροφοδοτικού κοίταξες αν είναι ok;
Ναι αφού έχω παλμό πολλών khz στο πρωτεύον.
Επομένως μπορείς με σιγουριά να πετάξεις τον μετασχηματιστή.
ok. Θα κοιτάξω να βρώ έναν πορόμοιο μεταχειρισμένο. Αν είναι πάλι από οθόνη και έχει τα ίδια πόδια είμαι ok ή μπορεί να βγάζει άλλα ρεύματα?
Καλύτερα θα ήταν να έπερνες ένα καινούργιο,γιατί τα πόδια του μπορεί να αντιστοιχούν με κάποιου άλλου,όμως τα τυλίγματα εσωτερικά να είναι διαφορετικά.Κάτι άλλο που θέλω να μου πείς είναι αν με τον μ/σ βαλμένο κανονικά πάνω στην πλακέτα μετράς κάποιες τάσεις στο δευτερεύον του.
όχι τίποτα, το πολύ 1-2 volt.
Επομένως έτσι ξεκαθαρίζουμε σε κάποιο βαθμό ότι αν η ανάδραση πέρνεται από το δευτερεύον του,τότε είναι καμένος.Φυσικά υπάρχει η πιθανότητα η ανάδραση να έρχεται από τον μ.σ υψηλής και να έχει αυτός πρόβλημα.Στα τυλίγματα του μ.σ που ξεκόλλησες πόσα Ωμ μετράς;