Έχω ένα πλυντήριο πιάτων morris πάγκου δώ και σχεδόν 1 χρόνο.Αρχικά σκόπευα να το δουλέυω με σκόνη ώστε να μπορώ να ρυθμίσω την ποσότητα ανάλογα με το πόσο βρώμικα είναι τα πιάτα και να μπορώ να εκμεταλλευτώ και το διαμέρισμα της πρόπλυσης που υπάρχει στην σαπουνοθήκη.Όμως με μεγάλη μου έκπληξη ανακάλυψα ότι δεν υπάρχει πλέον κανένα απορρυπαντικό πλυντηρίου πιάτων σε σκόνη,σε όσα σούπερ μάρκετ και αν έψαξα,οπότε αναγκαστικά χρησημοποιώ απορρυπαντικό σε ταμπλέτες,συνήθως τις finish quantum.Μια χαρά καθαρίζουν και ξεπλένονται τα πιάτα,δεν έχω παράπονο,αλλά μου φαίνεται λίγο σπατάλη που πρέπει να βάλω ολόκληρη ταμπλέτα που έχει σχεδιαστεί για πλήρες φορτίο σε μεγάλο πλυντήριο,σε ένα πλυντήριο που παίρνει την μισή ποσότητα σκευών απ'ότι το μεγάλο.Παλιά θυμάμαι ότι υπήρχαν αρκετές επιλογές σε σκόνες τόσο από γνωστές μάρκες π.χ. calgonit οσο και από φθηνότερες μάρκες ιδιωτικής ετικέτας.Τώρα η μοναδική εναλλακτική της ταμπλέτας είναι το υγρό,το οποίο δοκίμασα(και μάλιστα το ακριβότερο,το finish power gel) αλλά δεν έμεινα καθόλου ευχαριστημένος διότι αφενός άφηνε στίγματα στα γυαλιστερά σκέυη και μαχαιροπήρουνα και αφετέρου δέν καθάριζε επαρκώς τα ξεραμένα υπολείματα,ενώ με την ταμπλέτα βγαίνουν όλα τζάμι,οπότε ξαναγύρισα στις ταμπλέτες.Μετά κάπου διάβασα ότι οι σκόνες και οι ταμπλέτες περιέχουν λευκαντικές ουσίες,κάτι που δεν περιέχει το υγρό,γι'αυτό και καθαρίζουν καλύτερα..Η απορία μου είναι λοιπόν για ποιόν λόγο λοιπόν έχου καταργηθεί οι σκόνες τα τελευταία χρόνια?Υψηλό κόστος παραγωγής,το να αναγκάσουν τον κόσμο να αγοράζει συχνότερα απορρυπαντικό( αφού με τις ταμπλέτες δεν μπορείς να ρυθμίσεις την δόση για μικρότερο φορτίο ή λιγότερο λερωμένα πιάτα) ή κάτι άλλο?