Μου δόθηκε ένας φούρνος Indesit IFW6841 ο οποίος είχε λειτουργήσει για 4 μήνες με ελάχιστα ψησίματα και στη συνέχεια αποθηκεύτηκε για περίπου 2 χρονια εντός σπιτιού.
Τον σύνδεσα και ανοίγει κανονικά αλλά μετα απο λίγη ωρα πεταει τα σφάλματα του τίτλου.Συνηθως ειναι το F01 οπου και μετα μενει μονιμα και δε μπορεις να κανεις κατι περα απο το να κλεισεις τη παροχη ρευματος και να τον ξανα ανοιγεις.Πιο σπανια πεταει το F24 οπου μετα παλι μενει μονιμα.
Καποιες αλλες φορες μενει το ρολοι κανονικα και ακουγεται καθε λιγο (καθε 2-3 λεπτα) ενα ρελε να κανει το χαρακτηριστικο -κλικ- και στιγμιαια η ενδειξη ωρες εξαφανιζεται (κλεινει η οθονη ουσιαστικα) και εμφανιζεται παλι. Μπορει μετα απο λιγο να πεταξει και καποιο σφαλμα.
Τον εβαλα σημερα και δουλεψε 45 λεπτα με αντιστασεις πανω-κατω και αερα και λειτουργησε κανονικα. Oταν τον εσβησα ομως μετα απο λιγη ωρα πεταξε F24.
Καθαρισα την οθονη αφης καθως λενε οτι μπορει να πεταξει καποιο τετοιο σφαλμα εαν πατιεται μονιμα καποιο κουμπι κτλ.
Εβγαλα το καπακι και ειδα τη πλακετα.Με μια πρωτη ματια δε φαινεται κατι κατεστραμμενο ενω ειναι και σε κατασταση καινουργιας (και γενικοτερα ο φουρνος).
Θα ανοιξω να μετρησω το θερμοστατη ,καθως ειδα οτι το F24 ισως να ειναι και θερμοστατης.Επισης θα καθαρισω και την οθονη αφης εσωτερικα και την καλωδιοταινια καθως ειδα και αυτα οτι μπορει να δημιουργησουν θεμα.
Μενει κατι αλλο που μπορω να κανω η να κοιταξω?
Μετα προφανως παω για αντικατασταση πλακετας.Χοντρικα κοστος γνωριζουμε?
Ευχαριστω