Καλησπέρα σε όλους, καλή χρονιά με υγεία και καλές επισκευές.
Αποφάσισα να δοκιμάσω την τύχη μου με τη καφετιέρα μας που χάλασε πρίν 2-3 μήνες. Η καφετιέρα είναι η Saeco Incanto Deluxe.
Το μήνυμα που εμφανίζει είναι "Brew Unit Blocked" και σημαίνει πως έχει μπλοκάρει το αποσπώμενο κομμάτι το οποίο θα δείτε εδώ
Το συγκεκριμένο κομμάτι κινείται απο ένα μοτέρ της Fasco, το D2720 http://www.fasco.com/distribution/pr...-motors-specs/ και κάνει αριστερόστροφη κίνηση και στην συνέχεια δεξιόστροφη.
Και οι 2 κινήσεις που κάνει είναι αρκετά αργές συνοδευόμενες απο εναν θόρυβο που εύκολα λες οτι "ζορίζεται", η μια απο τις 2 κινήσεις είναι αρκετά πιο αργή σαν να μην γυρνάει καθόλου.
IMG_8078.jpg
Όπως μπορείτε να δείτε το μοτέρ συνοδεύεται απο 2 πυκνωτές, με το ένα ποδαράκι κολλημένο πάνω στο "κέλυφος" του μοτέρ. Δεν ξέρω τι ρόλο πάιζουν πάντως ο ένας απο τους 2 πυκνωτές είχε σπασμένη κόλληση και δεν έκανε καλή επαφή. Τον κόλλησα και το πρόβλημα παραμένει.
Πιστεύω πως το μοτέρ τα έφτυσε, αλλά δεν γνωρίζω που μπορώ να βρώ κάτι τέτοιο στην Ελλάδα (ebay βρήκα) και επίσης πως θα καταφέρω να κολλήσω τους πυκνωτές πάνω στο κέλυφος, δεν κολλάνε με τίποτα, δεν πιάνει η κόλληση εκεί πάνω.
Καμιά ιδέα, που μπορώ να βρώ τέτοιο μοτέρ ή μήπως σκέφτεστε ότι δεν είναι αυτό το πρόβλημα; Υπάρχει περίπτωση να μην είναι το μοτέρ και να είναι κάποιο άλλο εξάρτημα που "οδηγεί" το μοτέρ;
Ευχαριστώ !!