-
τελικα στο απολυτο σκοτάδι ειδα λιγο οτι φωτιζεται ο λαιμος αλλα ελαχιστα, και μετρησα οπως λες 10V AC με το πολύμετρο στα ακρα FF. Οι τασεις 80-100V υπαρχουν τις εχω ελεγξει οπως και τα τρανζιστορ στην πλακετα CRT. Δεν μπορω να ελεγξω σηματα καθετο οριζοντιο δεν γνωριζω πως.
Οπως και ναι συνεχιζω να μην εχω τιποτα στην οθονη ομως παρατηρησα ομως σημερα στο απολυτο σκοταδι οτι με το πατημα του κυριου διακοπτη κατα το ανοιγμα της τηλεορασης εμφανιζεται μια σκια σαν αχνες οριζοντιες γραμμες που αμεσως χανεται ακαριαια.
Εν τω μεταξυ εβγαλα σημερα και ελεγξα διαφορα τρανζιστορ smd και κανονικα που βρισκονταν στο deflection και γυρω απο το flyback τα μετρησα και ειναι οκ.
Να σε ρωτησω Σηφη. Και σε ευχαριστω για τη βοηθεια. Στο λαιμο πισω της CRT υπαρχουν κατι ρυθμιστικα σαν εδρανα. 7 ή 8 τον αριθμο. Αν εχουν πειραχτει αυτα τι παιζει? Απο το εργοστασιο φαινεται σαν να υπηρχει μια κιτρινη ευθεια με μπογια σημαδεμενα. Ειναι για να μπορεις να βρεις τη ρυθμιση αν χαλασει?
Δε θελω να σε απασχολήσω αλλο εξαλλου δε νομιζω οτι αξιζει. θα την παω ανακυκλωση και το πολυ πολυ να κρατησω κανα πυκνωτη και 2-3 τρανζιστορ. Δυστυχως εχει της πλακας heatsink. Απλα επειδη ηταν η τηλεοραση που ειχα σαν φοιτητης ψιλοηθελα και εγω να τη σωσω περαν της αξιας της που φυσικα ειναι ανυπαρκτη.
Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη eleCtroAsxetos : 28-11-17 στις 16:55
-
Δικαιώματα - Επιλογές
- Δημιουργία θεμάτων: Όχι
- Υποβολή μηνυμάτων: Όχι
- Σύναψη αρχείων: Όχι
- Επεξεργασία μηνυμάτων: Όχι
-
Όροι Χρήσης