Παράθεση Αρχικό μήνυμα από orck Εμφάνιση μηνυμάτων
Γιατι πρωτον δεν ξερω τι εχουν βαλει τα τσακαλια κατα την εγκατασταση και δευτερον μετα απο 10 χρονια θα εχει βγαλει κροκοδειλους μεσα. Ειμαι επισης σιγουρος οτι αρκετο νερο θα εχει ατμοποιηθει και η σταθμη θα ειναι σημαντικα χαμηλοτερα απο το κανονικο.
Μενω Αθηνα και παγετο κανει μια φορα τα 10 χρονια, θα βαλω μικρη ποσοτητα αντιψυκτικου (αντιπαγωγικου) συμφωνα με τον πινακα που θα εχει η συσκευασια.
Δεν εχω ιδεα ποσα λιτρα ειναι το κλειστο κυκλωμα.
Γ
ωραία εφόσον θέλεις να ασχοληθείς καλύτερα να τσεκάρεις τη μονώσεις που έχει που πιθανός στα 10 χρόνια στο ήλιο θέλουν άλλαγμα. βρες κατάλληλα εργαλεία και αρχίζουμε...
λύνεις τα 2 καπάκια που βλέπεις πάνω στο ηλιακό και για άδειασμα λύνεις και το κατώτερο σημείο του συλλεκτών ρακόρ. προσοχή μπορεί να είναι ζεστά τα νερά!!.
αν δεις ότι βγάζει δράκους (πίστεψέ με τα έχω δει όλα ακόμα και σε κλειστό κύκλωμα) και αν σου είναι εύκολο πάρε ένα λάστιχο και ξέπλυνε το κλειστό κύκλωμα βάζοντας νερά το πάνω καπάκι εναλλάξ μέχρι να βγει σκέτο καθαρό νερό
Βρες κάπου δοχεία νερού 10λιτ και αραίωσε το σύμφωνα με το πίνακα που έχει το αντιψυκτικό αλλά μη το παρακάνεις διότι δεν θα δουλέψει σωστά και θα έχεις πρόβλημα (το νερό γίνετε βαρύ και δεν κάνει σωστά κυκλοφορία του ζεστού νερού στο κύκλωμα).
αλλάζεις μόνωση όπου χρειάζεται, σφραγίζεις το σωληνώσεις που έχεις λύση νωρίτερα και αρχίζεις να το γεμίζεις το αραιωμένο αντιψυκτικό που έφτιαξες νωρίτερα στο πάνω καπάκια εναλλάξ.
πιθανό να σου πάρει από 12 με 15 λίτρα νερό
αν έχεις δοχείο διαστολής με το γεμίζεις πάνω πάνω. το αφήνεις λίγο να βγει ότι αέρας έχει ακόμα στο κύκλωμα και αν όλα πάνε καλά σφραγίζεις και τα πάνω καπάκια
την επόμενη μέρα τσεκάρεις να έχεις καυτό νερό.
καλό είναι να το κάνεις σε μέρες που έχει συννεφιά ώστε να μη καταστρέψουνε τους συλλέκτες αλλιώς βρες χαρτόνι και σκέπασε τα πάνω τους συλλέκτες.
καλή επιτυχία...