Χαιρεται.
Μου δώρισαν 24άρι a/c Delongi (15ετίας...) το οποιο μεχρι και πριν 4 χρόνια που το επεγκατεστησαν δούλευε μια χαρα (απ' οτι μου ειπαν), μου το εγκατεστησαν και αντιμετωπιζω το εξης προβλημα:
Στην ψύξη, συνδεδεμενο σε μετρητη καταναλωσης βλεπω οτι τραβαει σταθερα 2.200w/9.5amp και μου δινει ψυχρο αέρα 3-5 βαθμους κελσιου, η εξωτερικη μοναδα ακουγεται να δουλευει πολυ γλυκα, κοινως στην ψυξη δουλευει εξαιρετικα και απροβληματιστα.
Όμως στην θερμανση αργα και σταθερα ανεβαζει ampere ωσπου μετά από 5 λεπτά φτανει τα 25A και ξεκιναει περιεργους θορυβους η εξωτερικη μοναδα και μετα πεφτει η 16Α ασφάλεια, κοινως στην θερμανση έχουμε προβλημα.
Καμια ιδεα τι μπορει να φταιει;
Να τονισω οτι περιειχε ελαχιστο μονο φρεον και συμπληρωθηκε αρκετό R410a το οποιο ειναι διαφορετικου τυπου απ' το εργοστασιακο χωρις πρωτα να αφαιρεθει εντελως το παλαιο φρεο (επεμενα αλλα δεν εισακουστηκα).
Θα ερθει απο βδομαδα ο φιλος που το εγκατεστησε αλλα επειδη ειναι πρακτικος εγκαταστατης και οχι επαγγελματιας ψυκτικός δεν νομιζω να βγαλει και πολυ ακρη, γι' αυτο το ψαχνω κι εγω για να του δωσω καμια ιδεα.