
Αρχικό μήνυμα από
Κυριακίδης
όχι μην βγάζεις τίποτα απλά μια γρήγορη ματιά σου ζητούσα να ρίξεις και μόνο οπτικά . Γιατί και χρόνο πολύ δεν χρειάζεται αυτή η διαδικασία και είναι σε αρκετές περιπτώσεις συχνή.
Δεκτό.
Αμέσως μετά την 1η πτώση του ρελε (εννοείται έχει ζεσταθεί η αντίσταση ) και αργότερα που δοκίμασες με "πάνω - κάτω " στους 200 δούλεψε κανονικά .
Ναι μπορεί να είναι η αντίσταση . Επειδή και παλιότερα έχουμε δει και κάποιες φάσεις όπου κάποιοι "ψήνουν" τις αντιστάσεις σε άλλο φούρνο , τις ξαναβάζουν και έκτοτε δουλεύουν απροβλημάτιστα . Τώρα διαρροή από διαστολή να είναι ? διαρροή από κάποια υγρασία που συγκέντρωσε μέσα η αντίσταση ? θα σε γελάσω.
Λογικά μια που γνωρίζεις από ηλεκτρολογικά . κάνε το εξής (σε φάση που η κουζίνα θα είναι εντελώς "κρύα") η επάνω αντίσταση είναι διπλή (δηλαδή κάθε αντίσταση έχει 2 άκρα , επομένως 4 άκρα για την διπλή αντίσταση ) Τα 2 μεσαία άκρα συνήθως είναι το γκριλ ... και τα 2 εξωτερικά άκρα είναι η "επάνω βασική αντίσταση" .
Βγάλε τα καλώδια που πηγαίνουν μόνο στα 2 εξωτερικά πόδια της αντίστασης (που δεν είναι το γκριλ , αλλά η επάνω βασική αντίσταση)
Βάλε τον επιλογέα διακόπτη στην θέση "πάνω + κάτω αντίσταση" ... (και ενώ είναι κρύα η κουζίνα ) και πες μας αν σου ρίχνει και πάλι το ρελε.