Καλημερα
Εχω ενα lenovo G575 στο οποιο εχω διορθωσει παρα πολλα πραγματα,βελτιωνεται συνεχως αλλα ακομη δεν δουλευει σωστα.
Οταν το φεραν με το που του βαζω ταση βλεπω οτι καπου εχει βραχυκυκλωμα(τραβουσε ρευμα μεχρι που εκοβε η προστασια του τροφοδοτικου μου)
Ψαχνοντας διαφορα βλεπω οτι εχει βραχυκυκλωμα το καλωδιο που παει απο την motherboard στην οθονη.
Το αποσυνδεω απο το βυσμα της motherboard και βλεπω οτι πλεον δεν τραβαει απειρα αμπερ αλλα παλι με το που του δινω ταση τραβει καμμια 700mA που ειναι παρα πολλα.
Με τα πολλα βλεπω οτι το super I/O (αν ειναι τετοιο) ζεσταινεται πολυ και με το φακο βλεπω στην επιφανεια του σαν να εχουν σβηστει τα γραμματα σε ενα σημειο.Το ξεκολλαω με τον αερα και βλεπω οτι το ρευμα μηδενιζεται, οποτε εχω μια ενδειξη οτι ισως ειναι αυτο.Το τσιπακι ειναι το ΚΒ930QF.
Παρραγελνω τσιπακι και καλωδιο και περιμενω..
Μετα εναμιση μηνα ερχονται και τα αλλαζω.Βλεπω πλεον οτι εχει προβλημα στο κυκλωμα φορτισης(πιθανον βραχυκυκλωμενο mosfet σκεφτομαι)
Το βρισκω(ειναι το SI4459 ) το αντικαθιστω με ας πουμε αντιστοιχο(FDS4435 ) και με το που δινω ταση αρχιζει η φορτιση κανονικα.. Ωραια λεω κατι γινεται..
Τελικα μολις το παταω να ανοιξει,δουλευει καμμια 10 sec και σβηνει..Με μπαταρια,χωρις μπαταρια,με τροφοδοτικο,παντα το ιδιο..Σ'ολη την διαρκεια που ειναι ανοιχτο καθολου εικονα.
Με εχει σκασει..

Α! Ξεχασα οτι αλλαξα και την μπαταρια του BIOS γιατι ειχε καμμια 2.5V και εβαλα μεγαλυτερη σε μεγεθος,δεν χωρουσε καλα,παιδεμα και απο εκει..

Εχει κανενας καμμια ιδεα;

Εχω σχηματικο αλλα δεν με αφηνει να το βαλω εδω λογω μεγεθους φανταζομαι, οποιος θελει το στελνω με mail