Καλημερα
Μου εφεραν ενα ραδιοενισχυτη Yamaha RX-V1500.Σωστο θηριο δεν σηκωνεται ευκολα.
Ο ιδιοκτητης ειχε να τον ανοιξει καποιες μερες και οταν τελικα πηγε να τον ανοιξει εσβυνε μετα απο μερικα δευτερολεπτα.
Τον δοκιμαζω και εγω,ανοιγει το display και μετα απο 3-4 δευτερολεπτα σβηνει.Υποθετω κατι γινεται με την προστασια του.Ψαχνοντας βρηκα οτι πατωντας τα κουμπια A/B/C/D μαζι με το δεξι preset και το standby μεχρι να αναψει το sleep ανοιγει τελικα αλλα δεν παιζει και σωστα..
Οταν αλλαζω πηγες κανει θορυβο στο ηχειο, οταν παταω τα speakers A-B το ιδιο και νομιζω οτι παιζει αρκετα χαμηλα..Ο θορυβος παντως που κανει στην μεταγωγη σιγουρα δεν ειναι φυσιολογικος..
Μετρησα την DC στην εξοδο των ηχειων και ειναι 14,9 !! VDC οποτε κατι δεν παει καθολου καλα ετσι;
Εχω βρει στο νετ παρα πολλες ιδιες περιπτωσεις αλλα λυση περα απο αυτη που ειπα στην αρχη δεν βρηκα.
Ξερει κανενας τιποτα αλλο;
Ευχαριστω
Service manual
P.S Τωρα καταλαβω οτι με τον τροπο που τον ανοιξα παρακαμπτω την προστασια του..Επιασα τον μαγνητη του ηχειου και ΕΚΑΙΓΕ! Το καημενο τραβουσε τουλαχιστον 2Α! Ειναι και μικρο,μαλλον ισα που το προλαβα και δεν το πηρα στο χερι..