Γεια σας , πάλι εγώ , για πολλοστή φορά και πολύ σύντομα . Την τελευταία 10ετία , πήρε φωτιά η καμινάδα του τζακιού μου , 3 φορές . Τις 2 ξέρω γιατί , την 3η ( τελευταία) δεν ξέρω την αιτία . Ο καθαριστής της καμινάδας , μου πρότεινε να φτιάξω μια ξύλινη πόρτα στα μέτρα του τζακιού κι άμα ξανασυμβεί , να την βάλω και υποτίθεται ότι θα κόψει το οξυγόνο , άρα και την φωτιά . Αντί για ξύλινη (πολύ βαριά για τα μέτρα μου) , έκοψα ένα παραλληλόγραμμο κομμάτι αλουμίνιο 1χιλ. ακριβώς στα μέτρα του τζακιού , το οποίο τζάκι είναι γωνιακό/ημικυκλικό . ¶ναψα για να δοκιμάσω το αποτέλεσμα και η φλόγα…δυνάμωσε , παρά την ακρίβεια της κοπής . Στην επάνω πλευρά έχει 2-3χιλ. χαραμάδα , λόγω της ανωμαλίας της πέτρας . Κάτω , στο κέντρο έχει 3-4χιλ. χαραμάδα , λόγω σχήματος του τζακιού . Επίσης δεξιά και αριστερά , οι πέτρες κάνουν 3-4 «δόντια» , από κάθε πλευρά , λόγω κατασκευής . Όλα αυτά είναι είσοδος αέρα , άρα η φωτιά δεν σβήνει , θεριεύει . Ερώτηση (1) : Υπάρχει κάποιο πυράντοχο , μαλακό υλικό , που να μπορεί να καλύψει αυτά τα κενά και να τοποθετηθεί (να βιδωθεί , να καρφωθεί , να κολλήσει) επάνω στην πόρτα ; ΅Όχι στο τζάκι . Ευχαριστώ όποιον ασχοληθεί μ'αυτή την ιδιόρρυθμη κατασκευή . (φ/φίεςτζάκι και πόρτα , υπό κατασκευήν .) Ερώτηση (2) : Μήπως είμαι σε λάθος φόρουμ ; Αν ναι , ποιο είναι το σωστό
![]()
![]()
![]()