Εμφάνιση αποτελεσμάτων : 1 έως 9 από 9

Νέο Μέλος
    Όνομα
    Χρηστος
    Περιοχή
    Αθηνα

Προεπιλογή subwoofer db150 watt rms

Γεια σε ολους εχω το παραπανω sub (Roister) άλλαξα ηχειο διοτι έκανε θόρυβο τριξιμο όταν επαιζε και εβαλα ένα καινουριο 150 watt
    rms καταλληλο για subwoofer παιζει μιση ωρα περιπου κανονικα και μου καιει το 2SC5200 Transistor όχι το 2SA1943 το συμπληρωματικο του και εχω κολλησει
    Μηπως μπορει να μεβοηθησει σχετικα με το προβλημα μου? Ευχαριστω
    Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη Petrakis 796 : 30-10-20 στις 20:20

Μέλος
    Όνομα
    Δημήτρης
    Περιοχή
    PERISTERI ATTIKIS

Προεπιλογή

Φίλε Χρήστο,
    όταν γράφεις ότι άλλαξες ηχείο στο SubRoister γιατί έτριζε εννοείς ότι άλλαξες μεγάφωνο;
    Αν αυτό έκανες γράψε ποιο μεγάφωνο έβαλες στη θέση του woofer 10΄΄ που είχε επάνω
    και πόσα Ohm ήταν αυτό που αντικαταστάθηκε, κι αν το νέο είναι εκτός της ισχύος των 150W,
    τ΄ ίδια Ohm με τ΄ αρχικό.
    Επίσης γράψε το πλήρες μοντέλο του ηχείου σου κι αν διαθέτει ενσωματωμένο ενισχυτή.
    Φιλικά.
    Δημήτρης Καρούσης

Νέο Μέλος
    Όνομα
    Χρηστος
    Περιοχή
    Αθηνα

Προεπιλογή

Ναι Δημήτρη το μεγάφωνο σου στέλνω φωτογραφίες να δεις το καινουριο σε σχέση με το παλιό τα 350 watt που γράφει το καινούριο μου είπε αυτος που το πήρα ότι ειναι peak τιμή και ότι είναι 150 watt rms κασι κάνι για το subwoofer που εχω
    Το θέμα είνααι οτι με το παλιό μεγάφωνο μπορεί να είχα μεν τρίξιμο και κακή ποιότητα αλλα δεν μου έκαιγε την έξοδο σε αντίθεση μ το καινούριο που μόλις το έβαλα έπαιξε καλα για κανα 20λεπτο περίπου με πολυ καλή πιότητα ήχου αλλα μετά μου έκαψε τις δύο ασφάλειες στην είσοδο του Μετ/στή 4 αμπερ και το να απο τα δυο τρανζιστορ εξόδου οπως είχα αναφέρει
    Επίσης το πρώτο ηχείο το μονο που εγραφε ηταν 8 ohm
    Συνημένες Εικόνες Συνημένες Εικόνες

Μέλος
    Όνομα
    Δημήτρης
    Περιοχή
    PERISTERI ATTIKIS

Προεπιλογή

Οπωσδήποτε παίζει κάποιο ρόλο η όλη κατασκευή του μεγαφώνου (κυρίως στο θέμα του πηνίου του)
    για το ρεύμα που χρειάζεται για την απόδοση των Watts που αναγράφονται στο σασί του κι όχι της
    υποτιθέμενης RMS ισχύος που σου ανέφερε ο πωλητής για να το πουλήσει.
    Τώρα από την ιστοσελίδα : https://www.alldatasheet.com/datasheet-pdf/pdf/408788/TOSHIBA/2SC5200.html
    κατεβαίνουν τα Datasheets του 2SC5200, από δε την ιστοσελίδα : https://www.alldatasheet.com/datasheet-pdf/pdf/30038/TOSHIBA/2SA1943.html
    κατεβαίνουν τα Datasheets του 2SA1943.
    Στη συγκεκριμένη θέση που βρίσκεσαι, αγόρασε τ΄ αυθεντικό ζεύγος των TRN΄s (2SC5200 & 2SA1943) βάλε καλά μονωτικά στη πλάτη τους ακόμα κι
    αν είναι τύπου ΄΄F΄΄ επάλοιψέ τα με σιλικόνη και βίδωσέ τα στις ψήκτρες
    σφικτά κι ελπίζω ότι δεν θα ξανακαεί το 2SC5200.
    Καλού – κακού έλεγξε και τις τιμές των αντιστάσεων πόλωσης στις βάσεις των TRN΄s αυτών ιδιαίτερα του 2SC5200 μήπως έχει μεταβληθεί αισθητά η τιμή της.
    Επίσης έλεγξε με καπασιτόμετρο & ESR meter όλους τους ηλεκτρολυτικούς πυκνωτές εξομάλυνσης & ζεύξης στο κύκλωμα του ενισχυτή, μήπως έχουν χάσει
    χωρητικότητα ή έχει μεταβληθεί το ESR αυτών.
    Φιλικά.
    Δημήτρης Καρούσης

Μέλος
    Όνομα
    μιχαλης
    Περιοχή
    γλυφαδα

Προεπιλογή

Φίλε Δημήτρη μήπως το μεγάφωνο γράφει μεν 8ωμ αλλά δεν είναι και είναι λιγότερα τελικα?
    Η απλά σε συνδυασμό με το κουτί, σε συγκεκριμένη συχνότητα η σύνθετη αντίσταση κατεβαίνει πολύ χαμηλά με το γνωστό αποτέλεσμα?
    Οπότε και να αντικαταστήσει τα χαλασμένα εξαρτήματα, πάλι να συμβεί το μοιραίο?
    Δυσκολακι χωρίς όργανα

Στάλθηκε από το SM-A520F μου χρησιμοποιώντας Tapatalk

Νέο Μέλος
    Όνομα
    Χρηστος
    Περιοχή
    Αθηνα

Προεπιλογή

Καταρχήν ευχαριστώ πολυ και για τις δυο απαντησεις η αλήθεια είναι ότι όταν κάηκε την πρώτη φορα το 2sc5200 δεν ξερω αν επραξξα σωστα αλλα επειδη το 2sa1943 εμοιαζε πολύ καλα όταν το μέτρησα άλλαξα μόνο το καμμένο 2sc5200 όχι και τα δύο μαζί και τα τοποθέτησα σωστα με πάστα αγωγιμότητας για σωστή ψύξη αλλα είχα το ίδιο αποτέλεσμα μετα απο 20 λεπτα καλης ποιότητας ήχου κάηκε πάλι το καινούριο 2sc 5200 το παλιο 2sa1943 παραμένει υγιές καλο δηλαδη που το μέτρησα ίσως αυτο να σημαινει κάτι στην οδήγηση αυτου του τρανζιστορ και θα ψαχτω β΄βαια στο κύκλωμα μετα τις πολυτιμες πληροφοριες του Δηγμητρη
    Ευελπιστώ να μην συμβαινει αυτο που λεει ο Μιχαλης οχι οσο αφορα την αντίσταση την μέτρησα ειναι 8 ομ και στο καινουριο απλως δεν ξερω τι γινεται σ συνδυασμο με το κουτι που αναφερει οτι σ συγκεκριμενη συχνοτητα μπορι να πηρεαζονται τα ομ του μεγαφωνου και να κατεβαινουν χαμηλα και να γινεται το μοιραιο σε αυτη την περιπτωση Μιχαλη μπορω να κανω κατι ?για να αποφυγω αυτο το φαινομενο
    Πληροφοριακά θεώρησα σωστότερο να ανέβω σε βαττ και παράγγειλα το ζευγος απο ebay MJW1302A MJW3281A αν και δεν ξερω αν θα πετυχω τπτ

Μέλος
    Όνομα
    Δημήτρης
    Περιοχή
    PERISTERI ATTIKIS

Προεπιλογή

Χρήστο,
    στο μεγάφωνο εκτός της ωμικής αντίστασης μετράται κι η αυτεπαγωγή, μ΄ όργανο LCR.
    Το σύστημά σου είναι Low frequency αλλά αυτό δεν παίζει ιδιαίτερο ρόλο και μάλιστα τέτοιο
    που να σου καίει TRN εξόδου (δεν γνωρίζω βέβαια σε τι ένταση πρίμων & μπάσων ρυθμίζεις)
    αλλά γενικά περισσότερο σε βλάβη οδήγησης των TRN΄s και ποιότητας αυτών μοιάζει παρά στη
    χρησιμοποίηση του νέου μεγαφώνου.
    Πολύ πιθανόν με τα νέα TRN΄s που παρήγγειλες να λυθεί το πρόβλημα, αν και γνώμη μου είναι
    πάντα ν΄ επανατοποθετούνται τ΄ ίδια υλικά που αφαιρούνται και μάλιστα της ίδιας κατασκευαστικής
    εταιρείας.
    Και κάτι για το παλιό σου μεγάφωνο που ... έτριζε.
    Το τρίξιμο οφειλόταν πολύ πιθανόν σε καταστροφή - ανεπαίσθητο σχίσιμο της μεμβράνης του μεγαφώνου
    ή και στην ανάρτησή της.
    Υπάρχει να γνωρίζεις εργαστήριο επισκευής μεγαφώνων του Θανάση του Πανταζόπουλου στην οδό Σολωμού 54,
    1ος όροφος, τηλ/να : 2103822001, 2103843632, FAX : 2103814769, όπου μπορείς ν΄ επισκευάσεις μ΄ αρκετά
    χαμηλό κόστος το παλιό σου μεγάφωνο να το βάλεις στο μηχ/μά σου και να λύσεις το πρόβλημά σου χωρίς τριξίματα.
    Φιλικά.
    Δημήτρης Καρούσης

8. 2 μέλη ευχαρίστησαν τον Di*Ca_Electronic για αυτό το χρήσιμο μήνυμα:

mikemtb73 (21-11-20), Petrakis 796 (21-11-20)

Μέλος
    Όνομα
    Σήφης
    Περιοχή
    Αθήνα

Προεπιλογή

Θα συμφωνήσω και εγώ με τον Δημήτρη και τον Μιχάλη .
    Για να καταστραφεί ( ένα σωστό - καλής ποιότητας, όχι μαϊμού εννοώ ) τρανζίστορ εξόδου πρέπει βασικά να λειτουργήσει εκτός ορίων ασφαλούς λειτουργίας. Οι συνηθέστερες γενικά περιπτώσεις καταστροφής είναι η υπεροδήγηση, η υπερένταση - υπέρταση , η υψηλή θερμοκρασία , η δημιουργία (για διάφορους λόγους) ταλάντωσης ή και συνδυασμός των προηγούμενων. Οι προηγούμενες συνθήκες λειτουργίας μπορούν να συμβούν λόγω π.χ. λάθος φορτίου ή βραχυκυκλώματος στην έξοδο του ενισχυτή (από καμένα μεγάφωνα, προβληματικά καλώδια, λάθος συνδεσμολογίες κ.ο.κ.), λόγω υπέρτασης της τάσης του δικτύου της ΔΕΗ, κακής ποιότητας σήματος εισόδου -πηγής, κακή ψύξη , κακές γειώσεις, σχεδιαστικά - κατασκευαστικά λάθη κ.λ.π.
    Οπότε για να βγάλεις άκρη και να λύσεις το πρόβλημα, θα πρότεινα και εγώ να ελέγξεις:
    α) την ωμική αντίσταση του καινούργιου μεγαφώνου ,
    β) για την καλή ποιότητα του καινούργιου τρανζίστορ αντικατάστασης ,
    γ) την σωστή τοποθέτηση - σύσφιξη του τρανζίστορ στην ψύκτρα ,
    δ)την πόλωση - bias των τρανζίστορ εξόδου,
    ε) το κύκλωμα οδήγησης των τρανζίστορ εξόδου ,
    στ) ποιότητα σήματος εισόδου - πηγής
    ζ)γενικά τις τάσεις τροφοδοσίας .....

Να σημειώσω επίσης ότι το σωστό είναι, όταν καίγεται το ένα από τα δυο τρανζίστορ εξόδου, να αντικαθίστανται και τα δυο τρανζίστορ του ζεύγους εξόδου.

Θα ήθελα όμως να κάνω και μια μικρή προσωπική επισήμανση - τοποθέτηση.
    Για να μην παρερμηνευτεί και ίσως θεωρηθεί διαφήμιση από κάποιους, νομίζω ότι όταν προτείνεται κάποιος επαγγελματίας σε ένα είδος, καλό είναι να συν προτείνονται και μερικοί ακόμα π.χ. :

α) Θανάσης Πανταζόπουλος, Σολωμού 54 Αθήνα , 1ος όροφος, τηλ/να : 2103822001, 2103843632, Fax : 2103814769

β) Μιλανάκης Πέτρος , Αριστείδου 10 Αθήνα (Στοά) - 10559 , τηλ.: 210 3224885, 2103254840

γ)
    Γουσέτης Γιώργος , Γρ. Λαμπράκη 19 Καλλιθέα - 17671 , τηλ.: 2109578496

δ) Athens speakers center (by Pantazo) Κάνιγγος 24 Αθήνα (Ισόγειο) - 10682 ,τηλ.: 2103810993, 2103238330 , Fax : 2103810996

Φιλικά πάντα.

Το avatar του χρήστη chipakos-original
    Μέλος
    Όνομα
    Δημητρης
    Περιοχή
    Γαλατσι

Προεπιλογή

Εγώ παλιότερα που είχα προτείνει εργαστήριο κατασκευής και επισκευής μετασχηματιστών απλά μου έσβησαν το σχόλιό μου. Δεν ρώτησα και δεν έμαθα , όπως επίσης και δεν με ένοιαξε καθόλου.
    Ατάκα 1η.......Οχι ...Οχι .....Απλά το άνοιξα μήπως έφυγε κανένα καλωδιάκι.
    Ατάκα 2η....... Οχι ... Οχι ....Απλά το άνοιξα μήπως είχε καεί κάποια ασφάλεια.

Παρόμοια Θέματα

1. INVERTER 2000 WATT
    από fotinio στο forum UPS & Πηγές Τροφοδοσίας
    Απαντήσεις: 6
    Τελευταίο Μήνυμα: 06-05-17, 17:36
  2. [Τελικός Ενισχυτής] Μετρηση watt
    από gponiris στο forum Eνισχυτής, Home Cinema & HiFi
    Απαντήσεις: 14
    Τελευταίο Μήνυμα: 10-04-17, 15:26
  3. Περιορισμός watt λάμπας
    από fortis στο forum Ηλεκτρολογικά
    Απαντήσεις: 3