Σελίδα 2 από 3 ΠρώτηΠρώτη 123 ΤελευταίαΤελευταία
Εμφάνιση αποτελεσμάτων : 11 έως 20 από 24

Μέλος
    Όνομα
    Πέτρος
    Περιοχή
    Έβρος

Προεπιλογή

καινούρια αντλία και να τρέχει νερά ούτε 1 στο εκατομμύριο. Να την πας πίσω έχει πρόβλημα. ίσως να μπορούσες να επιδιορθώσεις την παλιά ή την νέα αντλία με την κατάλληλη τσιμούχα και εφόσον δεν έχει άλλο πρόβλημα π.χ. κουζινέτα ή άλλο ζόρι.
    http://www.kourlaba.gr/eshop/index.p...2&%3CosCsid%3E

Μέλος
    Όνομα
    Γιωργος
    Περιοχή
    Πειραιας

Προεπιλογή

<<Εξετάζεις το κολάρο από αντλία προς κάδο μήπως βούλωσε . Φίλτρο νερού κτλ
    Στην αντλία όταν λειτουργεί π.χ. όπως αυτή που έδειξες
    http://www.elecdif-pro.com/product_i...ducts_id=81735
    η χοντρή σωλήνα είναι η είσοδος του νερού από κάδο , και η λεπτή σωλήνα η έξοδος του νερού.
    Τα εξωτερικά πτερύγια όταν γυρίζουν να δεις αν γυρίζουν προς την σωστή φορά , που να στέλνουν τα εσωτερικά πτερύγια της αντλίας προς τον λεπτό σωλήνα , από την φυγοκέντριση του νερού και από την θέση του λεπτού σωλήνα (ο λεπτός σωλήνας αν παρατηρήσεις είναι τοποθετημένος "εξωτερικά" και όπου ευνοεί την φυγοκέντριση για να φύγουν τα νερά . Αν τα πτερύγια γυρίζουν ανάποδα της λεπτής σωλήνας ως προς την φορά φυγοκέντρισης νερού ,δεν θα βγαίνει με ορμή το νερό .>>

Πετρο φίλτρο ελέγχθηκε και ηταν πεντακαθαρο και με φακο μεσα ειδα οταν το εβγαλα.Επίσης η αντλία γυρίζει προς την σωστή κατεύθυνση ως προς την φυγοκέντριση του νερού.Ομως ζορίζεται (ελάχιστα γυρίζει) σαν κάτι να την φρενάρει ενω ουτε βουλωμενη δεν είναι ,και ολο το συστημα αποχετευσης πλυντηριου δειχνει καθαρο.Αλλωστε αδειάζει μονο του με βαρύτητα το νερο (με ικανοποιητικη ορμη με σβηστο το διακοπτη πλυντηριου,χωρις ρευμα δλδ)οταν βαλω τον σωλήνα στο πάτωμα.Ομως ο θορυβος που κανει η αντλία ειναι ο θορυβος σαν να προσπαθει κάτι να την φρεναρει (η να την γυρισει αντιθετα απο οτι το ρευμα θελει) και ενω το ρευμα πηγαινει πανω της ζωντανο εμποδιζεται απο καποια αιτια να την γυρισει γρηγορα.Καπως ετσι μπορω να περιγραψω τον θορυβο της αντλίας.Το εβαλα μπροστα και με αδειο καδο χωρις ρουχα χωρις νερα.Παλι το ιδιο κανει η αντλία ,ακριβως την ιδια συμπεριφορα που κανει και με νερα μεσα στον καδο.

Μέλος
    Όνομα
    Γιωργος
    Περιοχή
    Πειραιας

Προεπιλογή

Γεια σου Σάκη λεβέντη !Ολα τα καλά παιδιά βλέπω εδω είμαστε απόψε Γεια σου Πέτρο ,βλέπω μπηκες τώρα κι εσύ.Καλά Σαββατόβραδο αντί να γυρνάμε στις διασκεδάσεις καθόμαστε και γράφουμε στα φόρουμ επισκευών ?! Κάτι δε πάει καλά με εμάς μου φαίνεται......και πρώτα πρώτα με εμένα που λύνω πλυντήριο Σαββατόβραδο Χαίρομαι που σας ξαναβρίσκω (πέρα απο την πλάκα που γράφω εδώ) . Πέτρο απο τον Κουρλαμπά την πήρα στην αντλία την νέα .....Κι οι δύο μου λέτε να την παάω πισω κι εγω αυτο σκεφτόμουν αλλά ήθελα την επιβεβαίωση σας.Τώρα θα την δεχθεί πίσω ?που την προβάρισα ?η θα μου λέει διάφορα ...Για επισκεύη δεν βγαίνει εύκολα το ιμπέλερ της παλαιάς απο το αξονάκι ώστε να αλλάξω κεντρική τσιμούχα και θα βρω και την ιδια??Απο το κεντρικο χάνει όχι απο την περιφέρεια.

Το avatar του χρήστη tipos
    Μέλος
    Όνομα
    Σακης
    Περιοχή
    θεσσαλονικη

Προεπιλογή

Φωτο απο την παλια μπορεις να ανεβασεις να την δω μηπως σου πω για την τσιμουχα?Την καινουργια αμα δεν την εχεις σημαδεψει-σπασει-γρατσουνισει τοτε δεν μπορει να σου πει ο κουρλαμπας οτι την χαλασες εσυ.

Μέλος
    Όνομα
    Γιωργος
    Περιοχή
    Πειραιας

Προεπιλογή

IMG_20171216_222334.jpgIMG_20171216_222326.jpgIMG_20171216_222251.jpgIMG_20171208_231713.jpgIMG_20171208_231701.jpg
    Δυστυχως έπεσε απο τα ¨¨ΑΞΙΑ ¨¨ χεέροα μου οταν την έβγαλα και εσπασε η φτερωτη ψυξης.Δεν ξερω να πουλανε η να κολλησω με ΛΟΚΟ τα πτερυγια αν θα πιασει.Πλα αυτα αν αλλάζει η ταιμουχα.Χανει απο το κεντρο του μαυρου αντιθετα απο το γκρι ιμπελερ το οποιο με δυσκολευει να το βγαλω φοβαμαι μην το σπασω.Η φτερωτη ψυξης ειναι κουμπωτη πρεσσαριστη βγαινει ευκολα ,το γκρι ιμπελερ δεν ξερω πως να το βγαλω ωστε να εχω προσβαση στην εσωτερικα του στρογγυλου μαυρου πλαστικου τσιμουχα διαρροης.

Μέλος
    Όνομα
    Γιωργος
    Περιοχή
    Πειραιας

Προεπιλογή

Να πω ακομη οτι η καινουρια αντλια με το χερι απο την εξωτερικη φτερωτη ψυξης γυριζει πανευκολα και βεβαια ταυτοχρονα περιστρεφεται και το εσωτερικο ιμπελερ.Με το ρευμα κανει ζορι και δεν γυριζει και κανει φασαρια.

Μέλος
    Όνομα
    Σακης
    Περιοχή
    θεσσαλονικη

Προεπιλογή

Ιμπελερ εννοεις την γκρι φτερωτη σωστα?Ρωταω γιατι πρωτη φορα βλεπω τον ορο ιμπελερ.Η φτερωτη για να βγει πρεπει να πιασεις σταθερα τον ροτορα και να γυρισεις την φτερωτη δεξιοστροφα ωστε να ξεβιδωσει.
    Η καινουργια αντλια πιστευω οτι εχει προβλημα με τζογο στα κουζινετα και χανει τα κεντρα της κατα την λειτουργεια.

Μέλος
    Όνομα
    Γιωργος
    Περιοχή
    Πειραιας

Προεπιλογή

Impeller είναι ο όρος που χρησιμοποιούμε στα πλοία και σημαίνει η φτερωτή που απάγει νερό ,ευρισκόμενη μέσα σε μια αντλία.Μπορεί να είναι σιδερενια,πλαστική η και λαστιχένια/καουτσούκ η και τεφλόν.Νόμιζα και εδώ έτσι τό ελεγαν τεχνικά.Συγνωμη για το μπερδεμα.Ναι την γκρί φτερωτη λέω ιμπέλερ.
    <<Η καινουργια αντλια πιστευω οτι εχει προβλημα με τζογο στα κουζινετα και χανει τα κεντρα της κατα την λειτουργεια.>>
    ΕΡΩΤΗΣΗ:Τότε μήπως και η παλιά που άρχισε λίγο λίγο να χάνει και αργότερα σταδιακά να αυξάνεται μήπως έχει χάσει τα κέντρα της και εκείνη απο κουζινέτα φθαρμένα??Είναι επάνω στο πλυντήριο από το 1999 αυτη που έβγαλα και αρχισε να χάνει πριν ένα μηνα λιγο πολυ λιγο και σταδιακά περισοτερο.
    Δεν την εχω χαλάσει την καινουρια και θα την πάω πίσω,απλά είναι Αθηνα ,ειμαι Πειραιά και θα ανεβω μονο για αυτό το λόγο.Περίεργο δεν ειναι καινουριο πράγμα να εχει φθορά στα κουζινέτα??
    Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη ΓΙΩΡΓΟΣ Π : 16-12-17 στις 23:30

Μέλος
    Όνομα
    Σακης
    Περιοχή
    θεσσαλονικη

Προεπιλογή

Αν η παλια ειχε θεμα με τα κουζινετα τοτε δεν θα δουλευε ουτε αυτη,απλα χαλασε η τσιμουχα της.Οσο για την καινουργια δεν μου κανει εντυπωση να εχει προβλημα,μου εχει τυχει και εμενα πολλες φορες.

Μέλος
    Όνομα
    Γιωργος
    Περιοχή
    Πειραιας

Προεπιλογή

Παράθεση Αρχικό μήνυμα από tipos Εμφάνιση μηνυμάτων
    Αν η παλια ειχε θεμα με τα κουζινετα τοτε δεν θα δουλευε ουτε αυτη,απλα χαλασε η τσιμουχα της.Οσο για την καινουργια δεν μου κανει εντυπωση να εχει προβλημα,μου εχει τυχει και εμενα πολλες φορες.
    Τωρα λοιπόν μάλλον κατάλαβα καλά .Εννοείς ότι επειδή κάνει φασαρια και δεν γυρίζει παρα μόνον με δυσκολία ,συμπεραίνεις οτι χανει στα κέντρα της.Εγώ νόμισα οτι χανει νερο επειδη χανει στα κεντρα της.ΟΚ Σάκη ευχαριστώ πολυ θα δοκιμάσω να την παω πίσω όμως θα πρέπει να μου δώσει τα χρηματα διότι δεν χρειάζομαι κάτι άλλο εκτός απο τσιμούχα αν βρω για την παλιά .Να μου δώσει την ίδια που μου έδωσε αλλά μιαν αλλη μάλλον δεν θέλω να ξαναμπώ σε περιπέτεια αφου συμβαίνει να συμβαίνει και σε καινούριες τέτοια πράγματα.... Αρκεί να βρω τσιμουχα για την παλιά αντλία.Ευχαριστώ θα σας ενημερώσω για την πρόοδο

Σελίδα 2 από 3 ΠρώτηΠρώτη 123 ΤελευταίαΤελευταία

Παρόμοια Θέματα

1. Απαντήσεις: 32
    Τελευταίο Μήνυμα: 11-11-20, 00:49
  2. [Άλλη] ARISTON Margerita TL680T Ρουχων άνω φόρτωσης, Εγκέφαλος ,επαφή.
    από ΓΙΩΡΓΟΣ Π στο forum Πλυντήριο
    Απαντήσεις: 16
    Τελευταίο Μήνυμα: 21-10-16, 21:15
  3. [Whirlpool] AWE 6317 - Λειτουργει μονο η αντλια αποχετευσης
    από mpamkkato στο forum Πλυντήριο
    Απαντήσεις: 3
    Τελευταίο Μήνυμα: 21-05-15, 13:06
  4. ΔΙΑΡΡΟΗ ΑΠΟ ΤΗΝ ΒΑΛΒΙΔΑ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ ΤΟΥ ΘΕΡΜΟΣΙΦΩΝΑ
    από dardimitris στο forum Υπόλοιπες Λευκές Συσκευές
    Απαντήσεις: 17
    Τελευταίο Μήνυμα: 23-04-15, 12:39
  5. [Brandt] ΘΟΡΥΒΟΣ ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΑΛΛΑΓΗ ΣΕ ΚΑΡΒΟΥΝΑΚΙΑ